Brak przedniego światła VN 750

kaczorsz
Miejscowość: Rzeszów
Motocykl: VULCAN VN 750
VROC: 0

Brak przedniego światła VN 750

Post autor: kaczorsz » wt gru 14, 2010

Witam na koniec sezonu popsuło mi się przednie swiatło, to znaczy ono powinno sie zapalac po odpaleniu silnika steruje tym przekaźnik, byłem przekonany że to on ale po wymianie dalej to samo a jak tylko dam mu prąd to lampa się zapala i siweci do czasu gdy nie zgasze motocykla czyli według mnie przekaźnik nie dostaje impulsu może ktoś miał już taki przypadek i wie co jest odpowiedzialne za to i wie co musze naprawić jak nie to bede sie sam głowił ze schematem instalacji w ręku hehe. Czekam na info czy ktoś juz miał taki problem lub wie jak go rozwiazać z góry dzięki :):)

Awatar użytkownika
Rudy
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN750
VROC: 29537

Post autor: Rudy » wt gru 14, 2010

A sprawdziłeś przełącznik świateł przy manetce?
Obecnie homologacja wymaga żeby światła w motorze zapalały się przy przekręceniu kluczyka ale dawniej (kiedy nasze vulcany były produkowane) nie było takiego wymogu i światła włączało się ręcznie przłącznikiem na kasecie przy manetce. Nie spotkałem jeszcze seryjnego VN750 który miałby światła włączane "z automatu".
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III

Luzak

Post autor: Luzak » wt gru 14, 2010

No mój miał. 750ka z 90 roku - włączały się z automatu.

Awatar użytkownika
Kuba
Miejscowość: Legionowo
Motocykl: VN 750, VN 15, vn 900
VROC: 31422

Post autor: Kuba » wt gru 14, 2010

W moim (2003 Ameryka) światła zapalają się po przekręceniu stacyjki.
Dzisiaj jest pierwszym dniem reszty mojego życia.

Awatar użytkownika
Rudy
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN750
VROC: 29537

Post autor: Rudy » śr gru 15, 2010

Możliwe że zależy to od wersji (oglądałem w większości mocno wiekowe modele) - u mnie (rocznik '88) światła zapalam przełącznikiem na kasecie przy manetce i nawet przy odpalonym moto mogę mieć je zgaszone.

kaczorsz
Miejscowość: Rzeszów
Motocykl: VULCAN VN 750
VROC: 0

Post autor: kaczorsz » śr gru 15, 2010

Tak dokładnie wersje USA i Kanada miały swiatła odpalane po zapłonie a Europejska wersja ma włacznik świateł, ja mam wersje USA i mam po odpaleniu silnika i muszę się dowiedziec co daje impuls po zaplonie ze schematu juz znalazłem prawdopodobnie teraz jeszcze trzeba zlokalizować to w motorze na papierze poszło w miare łatwo zobaczymy jak pojdzie w motorze ale poczekam aż sie troche ociepli :):)

ODPOWIEDZ