"Inny" filtr powietrza
"Inny" filtr powietrza
Małe pytanie:
Co daje wymiana filtra powietrza np na TAKI?
Zaznaczam, że interesuje mnie praktyczny wymiar takiej zmiany a nie tuning optyczny.
Co daje wymiana filtra powietrza np na TAKI?
Zaznaczam, że interesuje mnie praktyczny wymiar takiej zmiany a nie tuning optyczny.
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
więcej powietrza = teoretycznie więcej pary na tłokach, ale rzeczywistość może być zupełnie inna.
Napewno to jak napisał Baudolino będzie problem z czyszczeniem.
Kup sobie K&N będzie o wiele taniej a da tyle samo
Napewno to jak napisał Baudolino będzie problem z czyszczeniem.
Kup sobie K&N będzie o wiele taniej a da tyle samo
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
tzn. takiego filtra się nie wymienia tylko się go myje i nasącza olejem specjalnym do takich filtrów (czyli olej firmy k&n). Rozwiązanie ma same wady wg mnie bo jest bardziej przelotowy więc wpuszcza więcej syfu- nie oszukujmy się. Ponadto gwarantuje spadek mocy w upalne dni jeszcze większy niż tradycyjne filtry. Każdy wie jaki muł jest z silnika przy temp. pow. ok 30 stopni.
-
- Miejscowość: Słupca
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic 97r
- VROC: 0
luzak ja mam inny bo chyperharger i w srodku jest kz&n filtr podlaczenie tego nie jest takie trudne ale motor mocniejszy jest;) Bo w moim akurat jak bylem regulowac to mieli oryginalny filtr i puszke to po zamontowaniu byl takjakby slabszy na przyspieszenie i dzwiek gorszy!!! Tyle ze chyperharger ok 1300zl kosztuje
- Badger
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
Wróbel, pisz przynajmniej nazwy zgodnie z oryginałem.
Ja jak założyłem K&N to odniosłem wrażenie, że moto odżyło - ale nie mam potwierdzenia z hamowni.
Ja jak założyłem K&N to odniosłem wrażenie, że moto odżyło - ale nie mam potwierdzenia z hamowni.
pie.....lę, nie myję
-
oj tam jedna literka mi sie wstawila niechcący:D Każdy wie o co chodzi;) A co do hamowani tez nie sprawdzalem. Tak filtry k&n mozna prać co według mnie jest dobre. Bo standardowy filtr kosztuje 80zł i raz na sezon trzeba wymienić a k&n w granicach 250zl kosztuje a na opakowaniu pisze ze 10razy mozna czyścić go . Więc taniej wychodzi
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Ale z racji jego większej przepuszczalności powinieneś go czyścić 2 razy częściejmwrobelek32 pisze:oj tam jedna literka mi sie wstawila niechcący:D Każdy wie o co chodzi;) A co do hamowani tez nie sprawdzalem. Tak filtry k&n mozna prać co według mnie jest dobre. Bo standardowy filtr kosztuje 80zł i raz na sezon trzeba wymienić a k&n w granicach 250zl kosztuje a na opakowaniu pisze ze 10razy mozna czyścić go . Więc taniej wychodzi
-
No wlasnie czytalem opinie na innych forach ze jednym sie zanieczyszczają innym nie;) Ja powiem tak ze malo moge powiedziec bo motor mam od polowy wakacji ale kumpel ma vn1500 tez z takim filtrem smiga na ryby nawet tym vulcanem i raz na sezon czesci i nie jest az taki brudny, powiedzialbym ze prawie jak nowy!!! Nieraz jest tak ze ktos bo przeczysci nasączy olejem (firmy k&n) i nie poczeka az wyschnie tylko jedzie to potem wszystko sie przykleja!!!