wypadek a sprawca zwiał!
wypadek a sprawca zwiał!
Pomyślałem ,że może temat być ciekawy.. Jak już kiedys wspomniałem miałem krakse. Kobieta wymusiła pirwszeństwo i zwiała , ja gleba. Motor troche porysowany ja wybity bark i 3 tygodnie gips. Byli świadkowie ale nikt nie spisał numerów bo mnie sciągali z asfaltu.. Pomyślałem zero odszkodowania.. Była tez policja . Czyli wypadek był udokumentowany: policja , świadkowie, karta leczenia. Miałem tylko OC w PZU. W necie poczytałem o takiej sytuacji, żę sprawca zwiał.. okazało się że istnieje Ubezpieczeniowu Fundusz Gwarantowany!!!! Czyli idziemy do naszego ubezpieczyciela z papierami i się toczy ...Mowa tu o utracie zdrowia .. właśnie dostałem kase! DUŻO! Więc jak mamy świadków to jest szansa nawet jak K.....a ucieknie.
jak gówno nie umie pływać to mówi ,że woda jest rzadka
Lepiej nie mieć takich akcji ale przynajmniej jest jakaś sprawiedliwość i prawo Na marginesie to 70 procent kierowców aut jeździ jak niedzielni kierowcy! Trzeba mieć oczy wkoło głowy. Sam dużo śmigam autem i słabo mi się robi jak widzę co ludzie wyprawiają! Jak by nie ABS to bym piach wąchał...
[ Dodano: Czw Sty 06, 2011 ]
nie miałem zamiaru pisać o tym......ale pare piw ... dwa lata temu taki Ku.......s zabił mi brata............................................................................................................
pod jego domem...mówił że go nie widział. sory że tak smęce ale zrozumcie.... sory.
nie miałem zamiaru pisać o tym......ale pare piw ... dwa lata temu taki Ku.......s zabił mi brata............................................................................................................
pod jego domem...mówił że go nie widział. sory że tak smęce ale zrozumcie.... sory.
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Wyrazy współczucia...tomas pisze:Lepiej nie mieć takich akcji ale przynajmniej jest jakaś sprawiedliwość i prawo Na marginesie to 70 procent kierowców aut jeździ jak niedzielni kierowcy! Trzeba mieć oczy wkoło głowy. Sam dużo śmigam autem i słabo mi się robi jak widzę co ludzie wyprawiają! Jak by nie ABS to bym piach wąchał...
I co jest przykre my nie mamy jak się tłumaczyć a kierowcy puszek zawsze powiedzą "nie widziałem" lub "tak szybko jechał"
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
mam nadzieję że nikt nie będzie ..ale chwila refleksji nad bezpieczeństwem nie zaszkodzi... uważajmy.... sory za przykry temat ale życie to nie tylko słońce...Badger pisze:lepiej nigdy z niego nie korzystaćZegal pisze:o proszę, dobrze wiedzieć że jest coś takiego.
- Ja-jo
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
na wszelki wypadek można dokupić NNW, kosztuje chyba kilkadziesiąt PLN, to zawsze w razie wypadku pewnie łatwiej jakieś pieniadze dostać. Ja takowe wykupiłem i jak się trochę przeszlifowałem po asfalcie (trafiłem dwie świeżutkie dziury i już nie dało rady wyprowadzić), co prawda wiele mi się nie stało, poobcierane noga i ręka, nieco przytarte ciuchy, obtarte gmole. I wszystko by było fajnie gdybym nie stwierdził ze właściwie wiele mi się nie stało i nie odę do lekarza, a gdy wszystko się ładnie zagoiło, to sobie przypomniałem ze właśnie po to wykupiłem dodatkowe ubezpieczenietomas pisze:Miałem tylko OC w PZU
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Ja-jo pisze:na wszelki wypadek można dokupić NNW, kosztuje chyba kilkadziesiąt PLN, to zawsze w razie wypadku pewnie łatwiej jakieś pieniadze dostać. Ja takowe wykupiłem i jak się trochę przeszlifowałem po asfalcie (trafiłem dwie świeżutkie dziury i już nie dało rady wyprowadzić), co prawda wiele mi się nie stało, poobcierane noga i ręka, nieco przytarte ciuchy, obtarte gmole. I wszystko by było fajnie gdybym nie stwierdził ze właściwie wiele mi się nie stało i nie odę do lekarza, a gdy wszystko się ładnie zagoiło, to sobie przypomniałem ze właśnie po to wykupiłem dodatkowe ubezpieczenietomas pisze:Miałem tylko OC w PZU
Z dodatkowymi bezpieczeniami, to trochę jak parasolem , jak wezmę to mam gwarancję dobrej pogody
- Ja-jo
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
Jeśli rana przekracza ileśtam cm i coś tam dalej, to akurat konsultowałem. Ale pisze to w myśl tego że jak się glebnie porządnie (np rzeczony wybity bark to już coś) a świadkow się nie uświadczy, to zawsze to jakaś pociecha.
w zasadzie zapłacić 50-80 czy ileś tam zł. i mieć za to gwarancje niemania wypadków, to dobry interesZ dodatkowymi bezpieczeniami, to trochę jak parasolem
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
I tego się właśnie trzymam.Ja-jo pisze:w zasadzie zapłacić 50-80 czy ileś tam zł. i mieć za to gwarancje niemania wypadków, to dobry interes
Wykupuję assistance na Europę i jak dotąd (puk, puk ) nie miałem okazji skorzystać.
Ciekawe ile będzie w tym roku? W zeszłym PZU straszyło, że dla mutorów podniesie znacznie
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
A weź tylko nie kup i zaraz będziesz miał problem... OdpukaćLecho69 pisze:I tego się właśnie trzymam.Ja-jo pisze:w zasadzie zapłacić 50-80 czy ileś tam zł. i mieć za to gwarancje niemania wypadków, to dobry interes
Wykupuję assistance na Europę i jak dotąd (puk, puk ) nie miałem okazji skorzystać.
Ciekawe ile będzie w tym roku? W zeszłym PZU straszyło, że dla mutorów podniesie znacznie