Identyfikacja modelu po nr VIN
-
- Miejscowość: Warszawa/Gniezno
- Motocykl: Intruder VS 800
- VROC: 0
Identyfikacja modelu po nr VIN
Hej,
mam taką sprawę:
Kupiłem VN 750 i staram się dowiedzieć trochę o jego przeszłości. Po pierwsze staram się zidentyfikować model po nr VIN wg. tej---> http://chudzikj.republika.pl/VN750.htm tabelki (na dole strony) i trochę jest to dla mnie niejasne. Chodzi mi o to czy podane tan numery są "początkowymi", tzn. jeśli jest tam podany nr VN750A-005501, to następny z serii ma nr VN750A-005502, czy jak to idzie?
Wdzięczny będę za pomoc i objaśnienia.
mam taką sprawę:
Kupiłem VN 750 i staram się dowiedzieć trochę o jego przeszłości. Po pierwsze staram się zidentyfikować model po nr VIN wg. tej---> http://chudzikj.republika.pl/VN750.htm tabelki (na dole strony) i trochę jest to dla mnie niejasne. Chodzi mi o to czy podane tan numery są "początkowymi", tzn. jeśli jest tam podany nr VN750A-005501, to następny z serii ma nr VN750A-005502, czy jak to idzie?
Wdzięczny będę za pomoc i objaśnienia.
Nr VIN ma 17 znaków, to co podajesz to jest nr HIN (albo jakoś podobnie). Kiedyś próbowałem zidentyfikować motonga po tym numerze ale w końcu odpuściłem. Mając VIN auta udowodniłem kiedyś kolesiowi (ze zdjęciami), że pojazd był totalnie rozbity w USA, podczas gdy w ogłoszeniu "100% bezwypadek). Niestety nie za darmo. Wpisywanie krótszego numeru moto nic mi nie dało, więc kupiłem "na węch" i dalej nie wnikałem. Gdyby jednak któryś forumowicz miał na to sposób to chętnie się dowiem.
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
-
- Miejscowość: Warszawa/Gniezno
- Motocykl: Intruder VS 800
No właśnie też mi się nie zgadza ta ilość znaków ale nic innego nie ma... Z resztą wg tabelki, którą wrzuciłem te numery w Europie nie trzymały 17-to znakowego standardu.
Co prawda na płytce znamionowej na ramie jest jeszcze inny numer ale ma 19 znaków, więc już w ogóle tabularaza. To chyba jest bardziej jakiś numer serii, czy cuś takiego.
Co prawda na płytce znamionowej na ramie jest jeszcze inny numer ale ma 19 znaków, więc już w ogóle tabularaza. To chyba jest bardziej jakiś numer serii, czy cuś takiego.
po tej stronce mi też nic nie wychodzi , mój nr ma 12 cyfr . hmmm , coś jest nie tak .Cyfral pisze:http://www.motoverse.com/tools/vin/kawasaki.asp a tutaj spróbujcie ,mi sie wszystko zgadza
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
Mam dokładnie to samo, tez mam 12 znaków VNT50D010595 i nic o tym ciekawego nie znalazłem nigdzieFatman pisze:po tej stronce mi też nic nie wychodzi , mój nr ma 12 cyfr . hmmm , coś jest nie tak .Cyfral pisze:http://www.motoverse.com/tools/vin/kawasaki.asp a tutaj spróbujcie ,mi sie wszystko zgadza
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
ciekawe jest to że masz numer wyższy jak mój a mój jest niby z 2000 rMakus001 pisze:Mam dokładnie to samo, tez mam 12 znaków VNT50D010595 i nic o tym ciekawego nie znalazłem nigdzieFatman pisze:po tej stronce mi też nic nie wychodzi , mój nr ma 12 cyfr . hmmm , coś jest nie tak .Cyfral pisze:http://www.motoverse.com/tools/vin/kawasaki.asp a tutaj spróbujcie ,mi sie wszystko zgadza
- Makus001
- Miejscowość: okolice Wolsztyna
- Motocykl: NOMAD1600 z 2006 i VULCAN 1500 VNT 1998r
- VROC: 36160
Nie mam pojecia....Fatman pisze:ciekawe jest to że masz numer wyższy jak mój a mój jest niby z 2000 rMakus001 pisze:Mam dokładnie to samo, tez mam 12 znaków VNT50D010595 i nic o tym ciekawego nie znalazłem nigdzieFatman pisze:po tej stronce mi też nic nie wychodzi , mój nr ma 12 cyfr . hmmm , coś jest nie tak .Cyfral pisze:http://www.motoverse.com/tools/vin/kawasaki.asp a tutaj spróbujcie ,mi sie wszystko zgadza
Były komarki, jawka, różne WSKi, SHL, JAWA 350, CZ350, ETZ 250, EN500 od 1.03.2012 Kawasaki 1500 VNT od 20.10.2016 NOMAD 1600
Problem jest tej maści że wyszukiwarki VIN działają tylko dla modeli hamerykańskich które maja 17 znaków (dal vn750 zaczynają się na JKA...). Japończyki i europejczyki (zaczynające się na VN...) maja po 12 znaków i wyszukiwarki ich nie rozpoznają - informują o błędnym numerze. Przynajmniej te darmowe.
Mechanika - to takie większe klocki Lego
----------
III
----------
III
no to wszystko jasne , poszukiwania zakończoneRudy pisze:Problem jest tej maści że wyszukiwarki VIN działają tylko dla modeli hamerykańskich które maja 17 znaków (dal vn750 zaczynają się na JKA...). Japończyki i europejczyki (zaczynające się na VN...) maja po 12 znaków i wyszukiwarki ich nie rozpoznają - informują o błędnym numerze. Przynajmniej te darmowe.
- Mars
- Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
- Motocykl: VN 900 classic 2008r.
- VROC: 34646
Coś mi tu nie pasi- mam VN 900 kupiony w Polsce i VIN zaczyna się od JKA. W dodatku mojego też nie znajduje.Rudy pisze:Problem jest tej maści że wyszukiwarki VIN działają tylko dla modeli hamerykańskich które maja 17 znaków (dal vn750 zaczynają się na JKA...). Japończyki i europejczyki (zaczynające się na VN...) maja po 12 znaków i wyszukiwarki ich nie rozpoznają - informują o błędnym numerze. Przynajmniej te darmowe.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN
-
- Miejscowość: KOSZALIN
- Motocykl: moto vacante...
ja mam podobny problem gdyż mam vn15 z 95 roku i w większości materiałów (nawet w serwisówce ) są tylko wersje A i B. Po dokładniejszej analizie Vinu i poszperaniu qw necie dowiedziałem się że mam wersję po prostu C, która wychodziła bardzo krótko i być może nawet już coś w niej poprawili, bo nie bierze mi oleju.