pierwszy dalszy wyjazd,spostrzeżenia
- mieso1972
- Miejscowość: Isle of Wight , UK
- Motocykl: Kawasaki VN800 Classic
- VROC: 0
pierwszy dalszy wyjazd,spostrzeżenia
Witam.Wczoraj wybrałem się na dłuższą przejażdżkę z moim synem w eskorcie kilku motocykli.Na miejscu zbiórki kilka osób nie poznało mnie gdyż spodziewali się zobaczyć mnie na moim plasticzku,a tu niespodzianka mieso przyturlał się świecącym cacuszkiem .Moja wycieczka co muszę z przykrością przyznać w większej części przebiegła autostradą i drogą szybkiego ruchu,ale załapałem się na malownicze drogi wzdłuż morza i te były najlepsze.Cała podróż to 200 mil.Kawa sprawdziła się znakomicie jak na ten rodzaj motocykla.Jednym nie udogodnieniem bylo brak przedniej szyby za którą się rozglądam,a mianowicie do max 70 mil/h jeszcze jakoś szło powyżej to koszmar.Wiem że z wielkimi prędkościami się nie podróżuje takim moto ale czasem trzeba kogoś dogonić.Ale z kolei 50-60 mil/h daje wielką przyjemność z jazdy.Na dzień dzisiejszy jestem za pozostaniem przy tego rodzaju motocykla i jeśli będę coś zmieniał to może poj. silnika Synowi też się podobało i było wygodnie nie tak jak na naszej CBR-ce.A więc pojeżdziłem(popływałem) troszkę motorek spisał się bez zarzutów i do następnego dłuższego wypadu http://i29.tinypic.com/mkxfl1.jpg[/IMG]
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
siemka mięso
czytałem już o tej wycieczce na polscymotocykliści.com,Pavel opisał i bardzo Cie wychwalał masz racje szyba jest niezbędna
http://www.mandp.co.uk/productinfo/5237 ... Two-Wheels
znalazłem coś takiego, i alternatywa, oryginał kawasaki, tu na wyspie koszmarnie drogi, ale już we Francji, w servisie Kawasaki, 30% taniej, sprawdziłem, pozdrawiam
czytałem już o tej wycieczce na polscymotocykliści.com,Pavel opisał i bardzo Cie wychwalał masz racje szyba jest niezbędna
http://www.mandp.co.uk/productinfo/5237 ... Two-Wheels
znalazłem coś takiego, i alternatywa, oryginał kawasaki, tu na wyspie koszmarnie drogi, ale już we Francji, w servisie Kawasaki, 30% taniej, sprawdziłem, pozdrawiam
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- Ryffka
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: był VN2000 Soul Red, GTR 1400
- VROC: 24863
Do Fujałkowa na zlot zachciało mi się bez szyby i muszę powiedzieć, że wrażenia całkiem przyjemne Kiedyś też mi się zdawało, że powyżej 90km/h to bez szyby kicha, a teraz sam się zaskoczyłem:) Całą trasę przejechałem bez szyby (na wszelki wypadek szyba jechała z żoną w puszce ) i pomimo prędkości w okolicach 110/120 było naprawdę spoko Fakt, że słońce waliło tak, że asfalt płynął (dosłownie) to pęd powietrza fajnie chłodził. Moje osobiste zdanie obecnie na temat szyby: tak, ale niekoniecznie - przydaje się na deszcz.