Nie lubię i nie zgadzam się z prezentowanymi przez tego Pana poglądami na różne rzeczy, ale tu przyznaję mu rację - emigrować i to poza unię ...mirad pisze:Może Cejrowski miał rację uwalniając się od UE.
Alkomat obowiązkowy we Francji
- heko
- Miejscowość: Jastrzębie Zdrój
- Motocykl: W planach VN900..
- VROC: 0
Takie Unie sa juz niemalze na kazdym kontynencie, niestety ponadnarodowe organizacje swietnie to sobie przemyslaly. Swiat nieuchronnie zmierza ku totalitaryzmowi wielkimi krokami ale ludzie jakos tego nie chca widziec..Andrzej pisze:Nie lubię i nie zgadzam się z prezentowanymi przez tego Pana poglądami na różne rzeczy, ale tu przyznaję mu rację - emigrować i to poza unię ...mirad pisze:Może Cejrowski miał rację uwalniając się od UE.
Co do alkomatow we FR to z tego co wiem obowiazuja wszystkich uczestnikow ruchu po za wyjatkami tak jak Kolega napisal wczesniej. U mnie w firmie rozdali wszystkim kierowca takie baloniki, w ktore sie dmucha a nastepnie odwraca i wyciska powietrze. Nie wiem moze sie nie znam ale po trzech piwach nic mi ten badziew nie wykazal. Zgapilem sie bo do Francji raczej mniej bede teraz smigal a moglem podpytac Zandarmerie dokladnie co do wymagan.
Ogolnie oni to wprowadzili poniewaz podobnie jak w Italii maja cholerny problem z kierowcami po kielichu. Taki maja zwyczaj, ze do obiadu jakies winko czy piwko, co prawda lekkie je maja ale % sa.. np. we FR w fabrykach czy innych firmach na stolowkach niejednokrotnie widzialem jak podczas przerwy [!] do posilku pracownicy brali sobie butle 0,3l winka [normalnie z lodowki obok sokow i napojow] i heja
Jak strajkowali w miejscu skad ladowalem silnikowe korpusy do Fiata/Tata to alko lalo sie szerokim strumieniem i nikt slowa nawet nie mowil, ze cos nie tak. Gendarmerie powiedzmy o 17:00 konczyli sluzbe, sciagali berety i doili razem ze strajkujacymi hehe..
Takze to nie jest tak, ze tylko u nas w tej kwestii jest Meksyk i nie dajmy sobie tego wmowic Kurna rozpisalem sie troche..
Pozdrawiam i Szerokosci! [na trzezwo!]
My way is highway,
and my sport is transport..
and my sport is transport..