Ubezpieczenie
Troszkę odświeżę temat. Ostatni poszukuje ubezpieczalni (mam jeszcze z 4 miesiące). Ale chciałbym wykupić AC. I pytanie moje brzmi czy opłaca się to robić i czy ktoś ma w jakiejś ubezpieczalni wykupione AC? Pytałem się w kilku ubezpieczalniach i odpowiedzi były takie " oczywiście ale bez ubezpieczenia od kradzieży" a w innych "nie ma mowy". I tak się zaczynam zastanawiać czy wogole idzie to jakoś ubezpieczyć z AC?
zadzwoń do 4Safe, Michał Naduk 666 972 777 10.00-17.00 , www.4safe.waw.pl
jest to broker, który wynajmuje u mnie w salonie pomieszczenie i robi mi 99% polis dla klientów. Pakiety OC/AC najańsze jak do tej pory są w Allianz i co ważne nie ma problemu z rozliczeniami, a to bardzo ważne. Wiem, że teraz podpisują jakąś nową umowę z innym ubezpieczycielem i ma być jeszcze taniej ale to się okaże.
Można płatność rozbić na 12 miesięcy
Zapytać nie zaszkodzi, można walnąć maila do mnie podając model, rok prod., przebieg, zniżki OC lub AC no i kod pocztowy to odpiszę co, ile i jak. monsterbike@kawasaki.pl
jest to broker, który wynajmuje u mnie w salonie pomieszczenie i robi mi 99% polis dla klientów. Pakiety OC/AC najańsze jak do tej pory są w Allianz i co ważne nie ma problemu z rozliczeniami, a to bardzo ważne. Wiem, że teraz podpisują jakąś nową umowę z innym ubezpieczycielem i ma być jeszcze taniej ale to się okaże.
Można płatność rozbić na 12 miesięcy
Zapytać nie zaszkodzi, można walnąć maila do mnie podając model, rok prod., przebieg, zniżki OC lub AC no i kod pocztowy to odpiszę co, ile i jak. monsterbike@kawasaki.pl
Isio
www.monsterbike.eu
www.monsterbike.eu
-
- Miejscowość: Szamotuły
- Motocykl: HD Electra Ultra Classic
- VROC: 0
Dziś ubezpieczyłem moją maszynę w Uniqa - samo OC 96zł (w zależności od miasta) i NW za 23 zł. Taniej chyba nie ma, facio mi przedstawił propozycje innych firm. Ta była najlepsza. Kolega Gold Winga 1.5 też ubezpieczał ale że on z Poznania to koszt OC wyniósł 107zł. Pozdrawiam.
"Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem"
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
PZU - podnieśli podstawę za OC - dzisiaj zapłaciłem 82 PLN za rok
Sprawdziłem w OWU - nie ma znaczenia pojemność (ważne, ze powyżej 50-ciu).
Sprawdziłem w OWU - nie ma znaczenia pojemność (ważne, ze powyżej 50-ciu).
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Muszę jutro rano dograć kontynuację OC na kolejny rok. Macie kogoś? Aktualne mam w PZU. Tydzień temu policzyli mi ok 100zł w PZU (OC+NW). Miasto Tychy, mam auto w PZU i na nim 60% zniżek.
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
- Pawelek450
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: VN 15 SE
- boondock
- Miejscowość: Jasło
- Motocykl: Kawasaki ltd454
Ceny są różne w zależności od miejscowości:) ale taniej niż 82 zł to niema.(PZU) Uniqa to samo wychodzi, MTU 120 .....Prowadzę multi agencję ubezpieczeniową i jedyne sensowne ceny za motocykle to te 3 wcześniej wymienione firmy, na dzień dzisiejszy nic PZU jeżeli chodzi o motocykle nie przebije.Pozdrawiam
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
NNW nie płacę bo to jawne wyciąganie pieniędzy - zwłaszcza przy motocyklu.
a za OC w PZU, mieszkając w Warszawie i posiadając motocykl zarejestrowany również w Warszawie, mając tylko ten jeden pojazd, zapłaciłem 82 pln.
to ja nie wiem dlaczego Wy płacicie więcej.
a za OC w PZU, mieszkając w Warszawie i posiadając motocykl zarejestrowany również w Warszawie, mając tylko ten jeden pojazd, zapłaciłem 82 pln.
pie.....lę, nie myję
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
111 zł Ergo Hestia. W PZU byłoby taniej pewnie, ale....
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Badger to pasuje, u mnie też tak wychodzi, tylko zniżka o 5% mniejsza i faktycznie niepotrzebnie NW wziąłemBadger pisze:NNW nie płacę bo to jawne wyciąganie pieniędzy - zwłaszcza przy motocyklu.
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Panowie a skąd są takie wysoki zniżki? Pytam ponieważ ja nie mam żadnych zniżek w PZU (po za chyba 5% za przedłużenie umowy) i razem z NNW mam do zapłacenia 300 zł Prawko mam od roku, To mój pierwszy pojazd ubezpieczany i pierwsze ubezpieczenie przeze mnie płatne. Wcześniej miałem po poprzednim właścicielu na podstawie aneksu.
@Szpunt - placisz wiecej bo nie masz jeszcze 28 lat
Ja kiedy rok temu ubezpieczalem vn750 w Warcie (nie mam przy sobie papierow wiec nie pamietam dokladnie) jako swoj pierwszys pojazd, i bedac ponizej 28 roku zycia (czyli zadne procentowe znizki mnie nie chwycily) to zaplacilem cos ponad 400 zl
Mam nadzieje ze w tym roku bedzie mniej... bo i przedluzenie OC i juz 28 stuknelo...
Ja kiedy rok temu ubezpieczalem vn750 w Warcie (nie mam przy sobie papierow wiec nie pamietam dokladnie) jako swoj pierwszys pojazd, i bedac ponizej 28 roku zycia (czyli zadne procentowe znizki mnie nie chwycily) to zaplacilem cos ponad 400 zl
Mam nadzieje ze w tym roku bedzie mniej... bo i przedluzenie OC i juz 28 stuknelo...
Nobody expects Spanish Inquisition!
- boondock
- Miejscowość: Jasło
- Motocykl: Kawasaki ltd454
Za bezszkodową jazdę można uzyskać max 60 % za 6 lat bezszkodowej jazdy(w większości firm), jak zaczynasz to masz stawkę podstawową i jedynie 5 % za jednorazową opłatę możesz dostać, pojeździsz 6 lat i o ile stawki nie wzrosną(w co wątpię) to powinieneś płacić coraz mniej, albo opcja współwłasnośći z kimś kto ma 60 % i już będziesz miał w granicy 80 zł. Dobrze że masz 26 lat, to przynajmniej ominęła Cię zwyżka za wiekszpunt pisze:Panowie a skąd są takie wysoki zniżki? Pytam ponieważ ja nie mam żadnych zniżek w PZU (po za chyba 5% za przedłużenie umowy) i razem z NNW mam do zapłacenia 300 zł Prawko mam od roku, To mój pierwszy pojazd ubezpieczany i pierwsze ubezpieczenie przeze mnie płatne. Wcześniej miałem po poprzednim właścicielu na podstawie aneksu.