Ubezpieczenie
- Kubrick
- Miejscowość: Krk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 CL
- VROC: 0
Nie chćę zakładać nowego tematu, więc spytam tutaj. CHodzi o badania techniczne. Wiem, że ubezpieczenie musi mieć ciągłość,a co z badaniami? Po prostu mam ważne do konca lutego czy one musza byc zrobione przed uplywem tego terminu? Motor wyciagne pewnie nie wczesniej jak kwiecien/maj - czy moge je zrobic dopiero wtedy? Wiem oczywiscie ze moto powinnam wowczas przywiezc laweta, ze nie moge po drodze itp, ale mniejsza z tym.
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Jadąc pojazdem drogą publiczną musisz mieć aktualne badanie techniczne. Mandat i odbiór dowodu rej. w wydziale komunikacji po przedstawieniu wyniku badań.Kubrick pisze:ubezpieczenie musi mieć ciągłość,a co z badaniami?
Z ubezpieczeniami bez aktualnych badań też jest problem. Z OC nie jestem pewien, ale z AC na pewno.
Też mam ten problem, bo po co mi badanie moto w środku lutego? W zeszłym roku przeciągnąłem parę tygodni, ale i tak następne badanie wpisali mi na środek lutego. Taki przepis. Nie ma lekko.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
Jak masz aktualne badanie techniczne, a pomiędzy obecnym badaniem a poprzednim była luka, nikt nie będzie wnikał dlaczego i nic Ci za to nie zrobi. Natomiast OC MUSI mieć ciągłość i nie ważne czy pojazd stoi, leży czy jest przykryty słomą -> zarejestrowany MUSI mieć OC w ciągłości.
Pozdrawiam Robert
- Kubrick
- Miejscowość: Krk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 CL
- VROC: 0
Ubezpieczenie bede miec raczej bez problemu, natomiast na badanie pojade za jakims "sponsorem", nie mam daleko. Musze teraz zalatwiac sprawe ubezpieczenia, poki sie nie skonczylo, zeby mi pani jakas tansza opcje poszukala... Choc tak sie znow zastanawiam - w czerwcu bylo wykupione jakies asisstance, czy jak to sie tam nazywa. I jest wazne do czerwca. A co jesli w lutym zmienie ubezpieczyciela? Teraz to PZU i tam jest to wykupione.
...jeżeli OC Ci się teraz kończy musisz wykupić dla ciągłości następne OC, jeżeli chodzi o ubezpieczenia nieobowiązkowe, to wykupujesz je kiedy sobie chcesz; teraz wykupisz OC, a assistance masz ważne do czerwca z poprzedniej polisy i od Ciebie zależy czy je wykupisz dalej w czerwcu, czy olejesz, czy wykupisz we...grudniu
Pozdrawiam Robert
-
- Miejscowość: Mosina
- Motocykl: Vulcan VN2000C ,,Bandzior,,
- VROC: 35561
Witam. Kolega pytał o AC ,, czy ktoś ma zapłacone,, Powiem tak zapłaciłem i kasa była kosmiczna za vn1600 2008 rok policzyli mi po max zniżkach pełen pakiet razem z asistans
bagatela 3800zł w Pzu. u innych wcale nie chcieli a jeszcze był do wyboru Aliantz za 4200.
To jest po prostu chore . Stawka jak za nową furę o wartości 150tysi.
Przyszło nam Panowie mieszkać w ZOO w centrum Europy.
bagatela 3800zł w Pzu. u innych wcale nie chcieli a jeszcze był do wyboru Aliantz za 4200.
To jest po prostu chore . Stawka jak za nową furę o wartości 150tysi.
Przyszło nam Panowie mieszkać w ZOO w centrum Europy.
--
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
To tak zwane ceny zaporowe, nie pasi im ubezpieczanie motocykli i wszystko...
niech sie wala...
nawet jak kupisz ten fajans, to i tak zrobia wszystko by nieplacic, firmy ubezpieczeniowe WSZYSTKIE sa takie same, koniec, kropka
narka
niech sie wala...
nawet jak kupisz ten fajans, to i tak zrobia wszystko by nieplacic, firmy ubezpieczeniowe WSZYSTKIE sa takie same, koniec, kropka
narka
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
I ja też dalej nie szukałem. Ac + oc.Badger pisze:http://vulcaneria.motopakiet.pl/
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
No jestem zaskoczony, 1700 za OC+AC to dobra skladka...MaciekSz pisze:I ja też dalej nie szukałem. Ac + oc.Badger pisze:http://vulcaneria.motopakiet.pl/
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074