ubranie
ubranie
Witam wszystkich.
Mam dylemat jakie ubranie zakupić. Skóra czy tekstylne?.
Skóry mi się bardzo podobają na kimś, ale nie na mnie.
W tekstylnych czuje sie lepiej, bardziej wygodnie.
I pytanie zasadnicze:
Czy dobrze dopasowane ubranie tekstylne pasuje na tego typu motory jakimi są Vulcany?
Jakie dobrać buty do tego ubrania? krótkie, długie i z jakiego materiału?
Rękawice z jakiego materiału?
Czy pasuje np: buty skórzane do reszty tekstylnej?
To moje pierwsze moto więc poradźcie prosze.
Mam dylemat jakie ubranie zakupić. Skóra czy tekstylne?.
Skóry mi się bardzo podobają na kimś, ale nie na mnie.
W tekstylnych czuje sie lepiej, bardziej wygodnie.
I pytanie zasadnicze:
Czy dobrze dopasowane ubranie tekstylne pasuje na tego typu motory jakimi są Vulcany?
Jakie dobrać buty do tego ubrania? krótkie, długie i z jakiego materiału?
Rękawice z jakiego materiału?
To moje pierwsze moto więc poradźcie prosze.
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
- VROC: 0
Re: ubranie
Buty, pod warunkiem ze nie kowbojki , moim zdaniem pasują (podobnie rękawice).SAJMON84 pisze: Rękawice z jakiego materiału?
Chcesz kupić strój na parady motocyklowe czy do normalnej jazdy? (ja mam kurtkę skora a spodnie tex)
Wybierz taki w którym czujesz się dobrze i bezpiecznie (raczej czarny).
Kask raczej chopperowy musi być!
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Szanowny Kolego, temat ten był poruszany już niejednokrotnie, wiec nie ma sensu go dublować.
W górnym pasku forum jest opcja "szukaj" - po wpisaniu "ubranie" wyskoczyły m.in. poniższe wyniki 1, 2, 3.
Poszukaj, poczytaj, pomyśl i dopiero pytaj.
A w ubiorze na motocykl najważniejsze jest zapewnienie bezpieczeństwa i wygoda - wygląd to kwestia mniej ważna. Chyba, że chcesz się lansować
W górnym pasku forum jest opcja "szukaj" - po wpisaniu "ubranie" wyskoczyły m.in. poniższe wyniki 1, 2, 3.
Poszukaj, poczytaj, pomyśl i dopiero pytaj.
A w ubiorze na motocykl najważniejsze jest zapewnienie bezpieczeństwa i wygoda - wygląd to kwestia mniej ważna. Chyba, że chcesz się lansować
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
Ubranie ma Cię najpierw chronić, potem wyglądać.
Proponuję cordurę, oczywiście z kompletem ochraniaczy, jest lżejsza, wygodniejsza, bardziej nieprzemakalna i wytrzymalsza od skóry. Oczywiście skóra jest zdecydowanie ładniejsza i bardziej na topie, ale to możesz kupić sobie później na parady i krótkie wyjazdy.
Rękawice - znów bezpieczeństwo czyli z ochroniaczami, materiał mniej ważny, jeśli skóra to oczywiście trochę grubsza, żeby ścierała się zamiast dłoni.
Buty - byle nie trampki, adidaski, że o laczkach nie wspomnę - nawet jeśli chcesz jechać po piwo do najbliższego sklepu. Czyli buty na twardej podeszwie i z usztywnieniem kostki. Jakby do tego nie przemakały to już szczyt Ja jeżdżę w wojskowych i sobie chwalę - no może jak dłużej pada to trzeba kombinować.
Pamiętaj - BEZPIECZEŃSTWO!!!, później LANS
Oczywiście życzę Ci abyś nigdy nie musiał sprawdzać tej wytrzymałości na sobie, ale strzeżonego...
Proponuję cordurę, oczywiście z kompletem ochraniaczy, jest lżejsza, wygodniejsza, bardziej nieprzemakalna i wytrzymalsza od skóry. Oczywiście skóra jest zdecydowanie ładniejsza i bardziej na topie, ale to możesz kupić sobie później na parady i krótkie wyjazdy.
Rękawice - znów bezpieczeństwo czyli z ochroniaczami, materiał mniej ważny, jeśli skóra to oczywiście trochę grubsza, żeby ścierała się zamiast dłoni.
Buty - byle nie trampki, adidaski, że o laczkach nie wspomnę - nawet jeśli chcesz jechać po piwo do najbliższego sklepu. Czyli buty na twardej podeszwie i z usztywnieniem kostki. Jakby do tego nie przemakały to już szczyt Ja jeżdżę w wojskowych i sobie chwalę - no może jak dłużej pada to trzeba kombinować.
Pamiętaj - BEZPIECZEŃSTWO!!!, później LANS
Oczywiście życzę Ci abyś nigdy nie musiał sprawdzać tej wytrzymałości na sobie, ale strzeżonego...
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
W kwestii bezpieczeństwa sądzę ze skóra i tekstylne w podobnych cenach to różnicy nie będzie żadnej, pomijamy oczywiście profesjonalne ciuchy które są ze skóry, ale pewnie one kosztują tyle co mój vulcan , ochraniacze na kolana uda łokcie kręgosłup itp to maja praktycznie każde teraz, więc moim zdaniem weź to w czym się lepiej czujesz, zaś co do pasowania ciuchów do Vulcana to pewnie jakbyś miał moto obwieszone skórami i frędzlami to tekstylne pewnie nie teges
PS a już najlepiej to mieć w szafie skórę i tekstylne
PS a już najlepiej to mieć w szafie skórę i tekstylne
fitter użyłem opcji szukaj, ale nie było w nim odpwiedzi o które mi chodzi więc napewno nie dubluje tematu.
Ubranie potrzebuje na zwykłe wypady, przy moto skórzane sakwy, piórnik i krawat.
Dzięki Panowie za wskazówki!!!
Ubranie potrzebuje na zwykłe wypady, przy moto skórzane sakwy, piórnik i krawat.
Dzięki Panowie za wskazówki!!!
Ostatnio zmieniony czw lut 14, 2013 przez SAJMON84, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Miejscowość: Mosina
- Motocykl: Vulcan VN2000C ,,Bandzior,,
- VROC: 35561
Pamiętaj kolego jeszcze o jednej sprawie. Większość spodni tex jest podszyta kewlarem przynajmniej te markowe a kewlar nie każda skóra toleruje można się ,, odparzyć,,.
W skórze jest bezpiecznie . Cordura mimo membran jest strasznie potliwa i u mnie się nie sprawdza poza jesienią. Jestem za skórą li tylko! Buty natomiast tak jak koledzy pisali wysokie,bezpieczne a przede wszystkim wygodne. Co do nieprzemakalności jak nie chcesz wydawać kroci na super markowe to są ochraniacze za 50 zł i też działają.
Cytując kolegę ,,Bezpieczeństwo ponad wszystko potem lans!!!,,
W skórze jest bezpiecznie . Cordura mimo membran jest strasznie potliwa i u mnie się nie sprawdza poza jesienią. Jestem za skórą li tylko! Buty natomiast tak jak koledzy pisali wysokie,bezpieczne a przede wszystkim wygodne. Co do nieprzemakalności jak nie chcesz wydawać kroci na super markowe to są ochraniacze za 50 zł i też działają.
Cytując kolegę ,,Bezpieczeństwo ponad wszystko potem lans!!!,,
--
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Mogę polecić z czystym sumieniem:
Kurtka i Spodnie Vanucci Estivo Denim
Kurtka i Spodnie Vanucci Estivo Denim
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl
Mówią że o gustach się nie dyskutuje,
Ale ja powiem tak, jak jest gorąco to w skórze będzie trochę gorąco, jak jest zimno to w skórze będzie trochę zimno, natomiast jeśli nie zmieniasz gabarytów swojego ciała, i będziesz dbał o skórę to posłuży ci bardzo ale to bardzo długo, i nigdy cię nie zawiedzie, przy szlifie masz gwarancję że nie przetrzesz do ciała, W sprawach bezpieczeństwa skóra cię nie zawiedzie,
Moim skromnym zdaniem (a mam do niego prawo) tex nie prezentuje się tak na naszych motocyklach jak skóra,
Ale ja powiem tak, jak jest gorąco to w skórze będzie trochę gorąco, jak jest zimno to w skórze będzie trochę zimno, natomiast jeśli nie zmieniasz gabarytów swojego ciała, i będziesz dbał o skórę to posłuży ci bardzo ale to bardzo długo, i nigdy cię nie zawiedzie, przy szlifie masz gwarancję że nie przetrzesz do ciała, W sprawach bezpieczeństwa skóra cię nie zawiedzie,
Moim skromnym zdaniem (a mam do niego prawo) tex nie prezentuje się tak na naszych motocyklach jak skóra,
BRATERSTWO, HONOR, SOLIDARNOŚĆ WEWNĄTRZKLUBOWA I SZACUNEK DLA BARW
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
Nie narzekam 5000 km w nim zrobiłem nie mam w planach zmienić, 419 zł w olek motocykle możesz go obejrzeć (dałem 375 u nich) jeden z lepiej wykonanych bez trzeszczących plastików w tym przedziale cenowym. Cichy nie jest choć nie dmucha po oczach wiadomo z daszkiem i bez pełnej szyby będzie szumiał, choć daszek fajnie osłania przed słońcem to duży plus, osobiscie go polecam, do prędkosci choperowatych jest idealny a i wyglądem pasuje
http://www.olekmotocykle.pl/pl/kontakt.html
http://www.olekmotocykle.pl/pl/kontakt.html