Naszywka
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
Miałem czapkę z takim orzełkiem jak byłem mały
A tak bardzoiej an poważnie to nikt nikogo po ryju bić nie będzie, zwłaszcza bez powodu... no chyba żeby ktoś bardzo, ale to bardzo chciał dostać, to usiądziemy to obgadać aż przejda głupie pomysły.
Ale przyjeżdżajcie, bo Vulcaneria to pozytywna impreza, nie jakaś mordownia, a jak chcecie dowiecie się tam duużo więcej
A tak bardzoiej an poważnie to nikt nikogo po ryju bić nie będzie, zwłaszcza bez powodu... no chyba żeby ktoś bardzo, ale to bardzo chciał dostać, to usiądziemy to obgadać aż przejda głupie pomysły.
nie MC a KPKM czyli Kongres Polskich Klubów Motocyklowych, te dwa skróty znaczą zupełnie co innego.Dziadek pisze:A co z członkami klubów zszeszonych w Polskim Ruchu Motocyklowym PRM też w ryło nie dostą . Vulcaneria zszezona jest w MC a tu zawsze były małe antagonizmy
Ale przyjeżdżajcie, bo Vulcaneria to pozytywna impreza, nie jakaś mordownia, a jak chcecie dowiecie się tam duużo więcej
Obawiam się, że tak w poście to nie da się na to odpowiedzieć. Temat na tzw. oddzielne pół litra. Proponuję abyś zadał to pytanie na Vulcanerii paru osobom.Ramms pisze:Jaka jest różnica pomiędzy Kongresem a Ruchem?
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
...ale z wcześniejszej rozmowy wnioskuję, może mylnie, że to dwa byty będące w jakimś bliżej nieokreślonym konflikcie, stąd moje pytanie...jeżeli tak jest, to dlaczego, czyż nie chodzi o to aby konsolidować nasze środowisko? ostatnie dwie godzinki poświęciłem na pobieżne przejrzenie stron obu stowarzyszeń: Kongres to stowarzyszenie męskich klubów motocyklowych, a Ruch dopuszcza kobitki i chyba słusznie...chyba oba byty powinny połączyć siły, ale co ja tam wiem
Pozdrawiam Robert
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Kongres jest wolnym porozumieniem klubów jednopłciowych (masz tam również kobiece np. QR czy HW - przyjrzyj sie dobrze) zaś PRM jest zarejestrowanym stowarzyszeniem klubów, że tak nazwę, "dwupłciowych".Ramms pisze:Kongres to stowarzyszenie męskich klubów motocyklowych, a Ruch dopuszcza kobitki i chyba słusznie
To jedna z różnic - resztę proponuję dowiedzieć się osobiście w rozmowach z ludźmi z klubów KPKM i PRM.
Nawiasem - nie tego temat dotyczy więc
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
...no to w temacie : barwy (naszywki, jak w temacie) nadawane są przez Kongres, najpierw przody, a po stwierdzeniu, że dany klub to trwały byt Kongres zezwala na na noszenie pełnych barw, natomiast Ruch traktuje barwy chyba po luzacku, są tam kluby policyjne...a jakby na Kongres zajechał taki Klub...spoko? Proszę mnie źle nie odczytać, poprostu chcę usystematyzować wiedzę.fitter pisze:
Nawiasem - nie tego temat dotyczy więc
p.s. sorry z tymi Klubami kobiecymi nie do czytałem.
Pozdrawiam Robert