Nie lubię pisać takich postów jaki właśnie zamierzam, ale czasami życie zmusza do tego.
Pojechałem oglądać motocykl Kawasaki VN 1600, kilka razy rozmawiałem z właścicielem, zapewniał mnie, że stan jest bardzo dobry itp. mowa-trawa. Po przyjechaniu na miejsce pierwsze wrażenie pozytywne, zadbany, ładny i od motocyklisty. Usiadłem, przymierzyłem się i chce stawiać na kosę, ale właściciel uparcie pcha swoją stopę pod moto, zaintrygowało mnie to. Poprosiłem ładnie żeby się przesunął. Bezpiecznie postawiłem motocykl i mimochodem zerkam co on tą stopą chciał przydeptać, pomyślałem, że to olej, ale cieknąc z silnika powinien być czarny, a plama była jasna. Dotknąłem palcem, wącham – faktycznie olej. Pomacałem silnik od spodu – moją dłoń była cała umazana olejem.
Olej przez te moto przepływa jak jedzenie przez kaczkę, o tym zapomniał mi sprzedający powiedzieć, był baaardzo zdziwiony. Zdziwił się także, jak mu wskazałem, że tylni błotnik jest pognieciony (za tablicą). Ma motocykl od roku i widziałem na moto resztki pasty do czyszczenia chromów. Podczas ich czyszczenia nie zobaczył, że ma pognieciony błotnik?
Pod koniec jeszcze zerknąłem na podłogę garażu (malowana farba) był pełna tłustych plam – oczywiście wytartych. Sprzedający próbował tłumaczyć, że to od auta itp..
Naraził mnie na koszty, zrobiłem zupełnie bez sensu 400 km i jedyne co mogę teraz zrobić to opisać tą sytuację, podać link do aukcji i ostrzec innych zainteresowanych przed tym motocyklem.
http://otomoto.pl/kawasaki-vn-M3647757.html
Pocieszające jest to, że była ładna pogoda i pojechałem w ostatnia trasę moim vn 800, po przyjeździe do domu odstawiłem moto do nowego właściciela
W sobotę następne podejście - skorzystam z okazji i zapytam, czy ktoś z vulkanistów mieszka w okolicy Żmigród? i chciałby ewentualnie zerknąć na moto?
VN 1600 Classic - oględziny moto
-
- Miejscowość: Poznań/Kamionki
- Motocykl: VN1700 Classic
- VROC: 0
jak chcesz kupić dobre i sprawdzone moto to spójrz na to ogłoszenie Zeusa
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=6907
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=6907
LwG Darek
Iguanas Poznań
Iguanas Poznań
-
- Miejscowość: Mosina
- Motocykl: Vulcan VN2000C ,,Bandzior,,
- VROC: 35561
Kufry można pozdejmować i sprzedać wtedy część kosztów się zwróci chętnych na nie na tym forum znajdziesz a motocykl jest PEWNY i nic nie mataczone. Lepiej poczekać doskładać lub się dogadać.
To jest dobra rada która zaoszczędzi Ci wiele jeszcze kosztów. Prawda jest taka że poza klubem Vulcaneria dostać fajne moto nie mataczone to jak trafić 6 stkę w kumulacji.
Pozdrawiam i cieszę się że szukasz VN 1600 bo nie długo klub albo forum zmieni nazwę na V2K i LT
To jest dobra rada która zaoszczędzi Ci wiele jeszcze kosztów. Prawda jest taka że poza klubem Vulcaneria dostać fajne moto nie mataczone to jak trafić 6 stkę w kumulacji.
Pozdrawiam i cieszę się że szukasz VN 1600 bo nie długo klub albo forum zmieni nazwę na V2K i LT
--