Prośba o pomoc w oględzinach
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Prośba o pomoc w oględzinach
Drodzy koledzy z Podkarpacia
Mam prośbę o pomoc w zakupie motocykla dla mojej mamy . Próbowałem jej wyperswadować tą yamahę, ale jak coś się podoba kobiecie, to już nic tego nie zmieni. A mianowicie po kilku tygodniach bezskutecznych poszukiwań, kilku wizytach u lokalnych sprzedawców moja mama wynalazła sobie coś takiego:
http://otomoto.pl/yamaha-virago-xv535-i ... 03546.html
Wiem, to jest forum kawasaki, nie yamahy, ale - jak już wspomniałem - moja mama upodobała sobie właśnie taki model, a - co równie ważne - jest bardzo niewielkiego wzrostu i na różnych motocyklach siedziała i ten model dla niej najwygodniejszy. W sumie na moim vn 800 też jeździła bez problemu, ale w jej możliwościach finansowych (<8000 PLN) nie da się niestety kupić przyzwoitej sztuki. Ani ona ani ja nie mamy z kolei innych przyjaciół motocyklistów niż tu na tym forum...
Dlatego jeśli ktoś z Was, koledzy mieszkający w pobliżu Stalowej Woli, mógłby przyjrzeć się temu czerwonemu egzemplarzowi z bliska, byłbym baaaaardzo zobowiązany i oczywiście dałbym wyraz temu zobowiązaniu na najbliższym spotkaniu/zlocie/imprezie.
Mam prośbę o pomoc w zakupie motocykla dla mojej mamy . Próbowałem jej wyperswadować tą yamahę, ale jak coś się podoba kobiecie, to już nic tego nie zmieni. A mianowicie po kilku tygodniach bezskutecznych poszukiwań, kilku wizytach u lokalnych sprzedawców moja mama wynalazła sobie coś takiego:
http://otomoto.pl/yamaha-virago-xv535-i ... 03546.html
Wiem, to jest forum kawasaki, nie yamahy, ale - jak już wspomniałem - moja mama upodobała sobie właśnie taki model, a - co równie ważne - jest bardzo niewielkiego wzrostu i na różnych motocyklach siedziała i ten model dla niej najwygodniejszy. W sumie na moim vn 800 też jeździła bez problemu, ale w jej możliwościach finansowych (<8000 PLN) nie da się niestety kupić przyzwoitej sztuki. Ani ona ani ja nie mamy z kolei innych przyjaciół motocyklistów niż tu na tym forum...
Dlatego jeśli ktoś z Was, koledzy mieszkający w pobliżu Stalowej Woli, mógłby przyjrzeć się temu czerwonemu egzemplarzowi z bliska, byłbym baaaaardzo zobowiązany i oczywiście dałbym wyraz temu zobowiązaniu na najbliższym spotkaniu/zlocie/imprezie.
Ostatnio zmieniony pn wrz 30, 2013 przez Skrobel, łącznie zmieniany 2 razy.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- Skrobel
Jak spam to spam...
Mojej mamy pierwsza jazda chopperkiem:
https://www.dropbox.com/s/3ui2pphzhwv8m ... .45.56.mov
Dopiero w tym roku zrobiła prawo jazdy A oczywiście już według nowych zasad. Teraz tak nieśmiało szukamy dla niej motorka, ale finanse....
Mojej mamy pierwsza jazda chopperkiem:
https://www.dropbox.com/s/3ui2pphzhwv8m ... .45.56.mov
Dopiero w tym roku zrobiła prawo jazdy A oczywiście już według nowych zasad. Teraz tak nieśmiało szukamy dla niej motorka, ale finanse....
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Nomad 1600, VN 2000 LT
- VROC: 32428
Skrobel gratulujemy takiej MAMY.
Widać, że w bramę smignęła że ho ho.
Widać, że w bramę smignęła że ho ho.
Ostatnio zmieniony śr wrz 25, 2013 przez Sławek, łącznie zmieniany 1 raz.
Włączam silnik, daję kopa
Za mną tylko kurz
Za mną tylko kurz
- Skrobel
Dzięki za dobre słowa! Właśnie przekazuję adresatce
Chciałbym jeszcze wyjaśnić te poszukiwania na południu. Otóż moja mama mieszka w naszym rodzinnym mieście - Zamościu. Dlatego w pierwszej kolejności szukamy motorków w pobliżu, żeby można było szybko szurnąć się i obejrzeć. Stąd poszukiwania w woj. Lubelskim, Podkarpackim itp. Z Zamościa do Stalowej jest ok. 120 km, więc bez problemu można się wybrać i przy okazji z kimś umówić. Dlatego zaadresowałem ten wątek do kolegów z Podkarpacia
Chciałbym jeszcze wyjaśnić te poszukiwania na południu. Otóż moja mama mieszka w naszym rodzinnym mieście - Zamościu. Dlatego w pierwszej kolejności szukamy motorków w pobliżu, żeby można było szybko szurnąć się i obejrzeć. Stąd poszukiwania w woj. Lubelskim, Podkarpackim itp. Z Zamościa do Stalowej jest ok. 120 km, więc bez problemu można się wybrać i przy okazji z kimś umówić. Dlatego zaadresowałem ten wątek do kolegów z Podkarpacia
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- Skrobel
Koledzy, a przyjrzyjcie się takiemu motocyklowi:
http://allegro.pl/kawasaki-en500a-super ... 85815.html
Rozmawiałem z tym przesympatycznym panem chyba z pół godziny (na jego koszt, bo oddzwonił do mnie) i nie znalazłem żadnej rzeczy do której mógłbym się przyczepić. Czy ktoś z okolic Warszawy nie przejechałby się (ze mną lub bez) obejrzeć tą maszynkę?
Co w ogóle myślicie o połówkach?
Rozmawiałem z tym przesympatycznym panem chyba z pół godziny (na jego koszt, bo oddzwonił do mnie) i nie znalazłem żadnej rzeczy do której mógłbym się przyczepić. Czy ktoś z okolic Warszawy nie przejechałby się (ze mną lub bez) obejrzeć tą maszynkę?
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- wojtas30vn
- Miejscowość: Przemyśl
- Motocykl: Kawasaki VN 750
- VROC: 0
- Skrobel
Wiesz, szukam nie tyle małego ile w rozsądnych pieniądzach. Po prostu za 8-10k nie da się kupić ani przyzwoitej VN800, a Shadowek i Virażek jest sporo, ale wszystkie jakieś takie mocno zużyte i nie zachęcają do zakupu. Albo egzemplarze od handlarzy, do których od razu trzeba doliczyć 1500 PLN kosztów rejestracji, ubezpieczenia, wymiany płynów, opon itp., więc znów koszty przekraczają budżet mimo, że sam motocykl wygląda OK.
Dlatego gdyby ktoś szurnął się ze mną do tego Pruszkowa i sprawdził, że ten egzemplarz jest OK, to tutaj większość powyższych kosztów można byłoby pominąć.
Oczywiście rozmiar też ma znaczenie, bo oboje z moją mamą do najwyższych nie należymy...
Dlatego gdyby ktoś szurnął się ze mną do tego Pruszkowa i sprawdził, że ten egzemplarz jest OK, to tutaj większość powyższych kosztów można byłoby pominąć.
Oczywiście rozmiar też ma znaczenie, bo oboje z moją mamą do najwyższych nie należymy...
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Postaram się jutro z gościem zdzwonić i podjechać w wolnej chwili zobaczyć. Nie wiem jeszcze czy i o której... Ale postaram się.Skrobel pisze:Koledzy, a przyjrzyjcie się takiemu motocyklowi:
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Skrobel
Maciek, dzięki za chęci. Poszedł PM.
Ja-jo. Owszem, też się tego troszkę obawiam, bo porównywałem swojego 800 z "połóweczką" Matysa i też wydawało mi się, że ona wyższa jest niż 800. Dlatego nawet sam z chęcią usiądę. A w pobliżu mojej mamy nie ma ANI jednej 500 na sprzedaż...
Ja-jo. Owszem, też się tego troszkę obawiam, bo porównywałem swojego 800 z "połóweczką" Matysa i też wydawało mi się, że ona wyższa jest niż 800. Dlatego nawet sam z chęcią usiądę. A w pobliżu mojej mamy nie ma ANI jednej 500 na sprzedaż...
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
- Pawelek450
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: VN 15 SE
- VROC: 0
miałem dwa EN-y 500tki i powiem, że są dużo lepsze od virago, są wyższe i lepiej się siedzi(wzrost 186cm). Na Virago czułem się jak na Ogarze. Przyspieszenie lepsze. Przy zakupie posłuchaj silnika czy nic nie dzwoni, sprawdzić pas, czy nie ma wycieków, czy włącza się wiatrak od chłodzenia, opony, tarcza, klocki i brać, bo wygląda bardzo ładnie. Cena adekwatna do stanu i rocznika. EN-y jak na choperki maja fajne przyspieszenie - bo to silniki z gpz-ta.