Wybór kasku

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.

W jakim kasku jeżdzisz ?

Czas głosowania minął pt sty 31, 2014

Orzech
8
27%
szczękowiec
17
57%
integral
5
17%

Liczba głosów: 30

królik
Miejscowość: Gąbin koło Płocka
Motocykl: vn 2000 limited
VROC: 34903

Post autor: królik » pn sty 13, 2014

Krecik jeśli jesteś z tego Radziwiłłowa między Żyrardowem a Skierniewicami to masz blisko do Łodzi a tam w najbliższy weekend Moto Weteran Bazar.Mnóstwo stoisk w jednym miejscu.Można oglądać i przymierzać do znudzenia.

Awatar użytkownika
MaciekSz
Miejscowość: Pruszków
Motocykl: BMW K1200LT
VROC: 32197

Post autor: MaciekSz » pn sty 13, 2014

A w ankiecie nie ma miejsca na N43Air, który w zależności od konfiguracji ma homologację na jet i integral
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Obrazek

Awatar użytkownika
Mayones
Miejscowość: B-B
Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
VROC: 0

Post autor: Mayones » pn sty 13, 2014

Mi najwygodniej jeździło się w otwartym z blendą zamiast dużej szyby, ale sprzedałem szybę to kupiłem szczękowca, nie narzekam, ale to już nie to co w tamtym :ok:

Krecik
Miejscowość: Radziwiłłów za Żyrardowem
Motocykl: VN 1600 MS. VN 1700 Nomad
VROC: 36291

Post autor: Krecik » wt sty 14, 2014

A do Łodzi sie chyba wybiorę i zobaczymy co będzie :D
www.mrinstalprojekt.pl - kompleksowe rozwiązania elekktroinstalacyjne
I PAMIĘTAJCIE: "Lecz ci, którzy ufają Panu, nabierają siły, wzbijają się w górę na skrzydłach jak orły, biegną, a nie mdleją, idą, a nie ustają" Iz 40:31

Laku
Motocykl:
VROC: 0

Post autor: Laku » pt sty 17, 2014

Skrobel pisze:Ja przymierzałem N43, ale blenda wydawała mi się zbyt płytka, tzn. nie zakrywa całego pola widzenia. Nie masz takiego wrażenia?
Wyder pisze:ak go kupowałem to też mi śie tak wydawało ale koleś w sklepie powiedział mi że to jest tak specjalnie tak jak w aucie tej zasłonki przed słoncem też nie masz na całej twarzy tylko nad oczami. Ja ogólnie nie lubie blendy mało kiedy z nią smigam
Miałem to samo odczucie i dlatego kupiłem Xlite x402GT.

Producent też Nolan ( xlite to taka ich półka "high performance" )
Blenda dużo dłuższa jak n43air ( wyglądasz jak pilot myśliwca jak ją opuścisz ;) )
Nie wiem jak inne kaski bo żadnego innego nie miałem, ale blenda jest tu "the best".
Możesz patrzyć prosto w słońce i cię nie razi.
Efekt troche jak filtr polaryzacyjny w fotografii
Sprawdzone w boju na trasie 70km non stop pod słońce + odbijający słońce asfalt.

Wada : słabo dostępny w PL :( ( przynajmniej jak ja kupowałem, a było to 2 sezony temu. Nie wiem jak teraz. Dzwoniłem nawet wtedy do przedstawiciela polskiego który miał raptem dwie sztuki na stanie. Niestety rozmiar nie mój. Koniec końców kupiłem w motoin.de. Rozmiarówka ta sama co nolan więc można przymierzyć n43 i kupować w ciemno)

ODPOWIEDZ