Prośba o ocenę VN800
-
- Miejscowość: Zielona Góra
- Motocykl: w trakcie szukania
- VROC: 0
Prośba o ocenę VN800
Witam
Jestem w trakcie poszukiwania VN800 i w okolicy pojawiła się taka maszyna:
http://otomoto.pl/kawasaki-vn-800-vulca ... 54895.html
Sprowadzona z holandi, silnik był uszkodzony i wymieniony na silnik z driftera.
Ogladalem i wygląda na zadbany, chodzi ładnie.
Co myślicie?
Jestem w trakcie poszukiwania VN800 i w okolicy pojawiła się taka maszyna:
http://otomoto.pl/kawasaki-vn-800-vulca ... 54895.html
Sprowadzona z holandi, silnik był uszkodzony i wymieniony na silnik z driftera.
Ogladalem i wygląda na zadbany, chodzi ładnie.
Co myślicie?
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
Driftery miały matowe kapy boczne, żeberka w 8setkach nie są chromowane, są tylko niemalowane
ale jak dają stary silnik w prezencie , przebiegiem bym się nie sugerował choćby ze względu na zmieniony napęd, ale kto wie, może być dobry, mój też nie był cudowny a buja się jak ta lala
najlepiej podjechać z mechaniorem
A i ma gumę osłaniającą tylny zawias to dobrze wróży o ile nie jest nówka sztuka
żeby wybadać czy miał dzwona to warto zerknąć na uchwyty wentylatora za chłodnicą, jak są coś nie teges no to chłodnica trzepnęła w silnik.
Co do przebiegu warto też sprawdzić jaki luz ma tylna zębatka na wciśniętym tylnym heblu, przy 30 paru tyś u mnie miała jakieś 0,5 cm luzu.
ale jak dają stary silnik w prezencie , przebiegiem bym się nie sugerował choćby ze względu na zmieniony napęd, ale kto wie, może być dobry, mój też nie był cudowny a buja się jak ta lala
najlepiej podjechać z mechaniorem
A i ma gumę osłaniającą tylny zawias to dobrze wróży o ile nie jest nówka sztuka
żeby wybadać czy miał dzwona to warto zerknąć na uchwyty wentylatora za chłodnicą, jak są coś nie teges no to chłodnica trzepnęła w silnik.
Co do przebiegu warto też sprawdzić jaki luz ma tylna zębatka na wciśniętym tylnym heblu, przy 30 paru tyś u mnie miała jakieś 0,5 cm luzu.
-
- Miejscowość: Zielona Góra
- Motocykl: w trakcie szukania
Mógłbyś powiedzieć o jaką gumę chodzi?Mayones pisze: A i ma gumę osłaniającą tylny zawias to dobrze wróży o ile nie jest nówka sztuka
O jakim luzie mówsz? Jak to sprawdzić dokładnie?Mayones pisze: Co do przebiegu warto też sprawdzić jaki luz ma tylna zębatka na wciśniętym tylnym heblu, przy 30 paru tyś u mnie miała jakieś 0,5 cm luzu.
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
Taka okrągła guma na samym dole tuż pod kluczykiem ona zasłania śrubę wachacza, częśto się zdarzało że tej gumy nie było a po co ją wyjmować jeżeli nie ma koniecznosci demontażu wachacza
z tym luzem na zebatce tylnej to trzeba wcisnąć hebel tylni i rekami poruszać tak jak się sprawdza luz w kierownicy w samochodzie.
Ale jak mówiłem najlepiej obejrzeć z mechanikiem powodzenia.
z tym luzem na zebatce tylnej to trzeba wcisnąć hebel tylni i rekami poruszać tak jak się sprawdza luz w kierownicy w samochodzie.
Ale jak mówiłem najlepiej obejrzeć z mechanikiem powodzenia.
- RadekSłupsk
- Miejscowość: Słupsk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 A (1997)
- VROC: 35633
Mayones pisze:Taka okrągła guma na samym dole tuż pod kluczykiem ona zasłania śrubę wachacza, częśto się zdarzało że tej gumy nie było a po co ją wyjmować jeżeli nie ma koniecznosci demontażu wachacza /quote]
Hmm... ja nie wyjmowalem tej gumy, a któegos pieknego, chlodnego dnia, zgubilem .... wszystko dosc siermiezne ... a tu prezerwatywe wciskaja, zamiast, chociazby, plastikowej, nakrecanej, zaslepki ... :P
It's not the Wild West anymore, you can't just clean up the streets with a gun, even though sometimes, that's exactly what's needed
VROC #35633
VROC #35633