Prośba o opinie VN 2000
Prośba o opinie VN 2000
Witam
Jako że będzie to mój pierwszy taki zakup chętnie posłucham doświadczonych kolegów ,
może ktoś zna ten egzemplarz lub może pomóc w oględzinach ?
http://otomoto.pl/oferta/kawasaki-vn-ka ... y7FPr.html
będę wdzięczny .
Pozdrawiam
Jako że będzie to mój pierwszy taki zakup chętnie posłucham doświadczonych kolegów ,
może ktoś zna ten egzemplarz lub może pomóc w oględzinach ?
http://otomoto.pl/oferta/kawasaki-vn-ka ... y7FPr.html
będę wdzięczny .
Pozdrawiam
-
- Miejscowość: Pińczów/Kraków
- Motocykl: 05' VN2000A1
- VROC: 0
Jak szukałem VN2000 w maju to zadzwoniłem do tego typa (ten sam motocykl, ten sam numer telefonu, jedynie nowa aukcja i nowe zdjęcia) umówić się na oględziny. Powiedziałem, że jeśli mechanicznie jest ok to biorę go na 100% następnego dnia. Jak wszystko było umówione- załatwiłem sobie kierowcę, wypłaciłem kasę i wziąłem sobie wolne w pracy ziomek zadzwonił o 21:30 i powiedział, że sprzedał motocykl, "bo kto pierwszy ten lepszy".
Jak widać motocykl wrócił po 3 miesiącach na Alledrogo i Otomoto, więc nie wiem za bardzo o co tu chodzi. Z tego co się zdążyłem dowiedzieć w maju motocykl był sprowadzony z Hameryki na handel, sprzedający pojeździł nim 2-3 miesiące i go wystawił- z tego co mówił to do maja 2015 nie wymienił filtrów i oleju, nie wie kiedy robiony był jakiś serwis, ale z tego co mu się wydaje to oleju na razie nie trzeba zmieniać.
Jak widać motocykl wrócił po 3 miesiącach na Alledrogo i Otomoto, więc nie wiem za bardzo o co tu chodzi. Z tego co się zdążyłem dowiedzieć w maju motocykl był sprowadzony z Hameryki na handel, sprzedający pojeździł nim 2-3 miesiące i go wystawił- z tego co mówił to do maja 2015 nie wymienił filtrów i oleju, nie wie kiedy robiony był jakiś serwis, ale z tego co mu się wydaje to oleju na razie nie trzeba zmieniać.
No replacement for displacement
Pozdrawiam Cię Iron75
"One who stands tall never stands alone"
"These bones may be broken, but the spirit can't die"
Pozdrawiam Cię Iron75
Już wiem co z nim jest nie tak, postanowiłem go sprawdzić ale jak pisałem nie mam w tej kwestii doświadczenia zabrałem go do autoryzowanego serwisu i okazało się że :
motor ma problemy z poruszaniem się w linii prostej
ma zerwane ograniczniki skrętu
przy prędkości 50 Km/h dostaje "shimmy"
więc odpuściłem, nie mam zamiaru się bawić w naprawianie
motor ma problemy z poruszaniem się w linii prostej
ma zerwane ograniczniki skrętu
przy prędkości 50 Km/h dostaje "shimmy"
więc odpuściłem, nie mam zamiaru się bawić w naprawianie
Kolejna Prośba VN 2000
Witam
poprzedni egzemplarz okazał się nie być w najlepszej kondycji więc szukam dalej ,
może tego ktoś zna ?
http://olx.pl/oferta/sprzedam-kawasaki- ... b2b563c0f4
jak zwykle będę wdzięczny
Pozdrawiam
poprzedni egzemplarz okazał się nie być w najlepszej kondycji więc szukam dalej ,
może tego ktoś zna ?
http://olx.pl/oferta/sprzedam-kawasaki- ... b2b563c0f4
jak zwykle będę wdzięczny
Pozdrawiam
-
- Miejscowość: Jelenia Góra
- Motocykl: Kawasaki VN 2000
-
- Miejscowość: Pińczów/Kraków
- Motocykl: 05' VN2000A1
Mi się przednie łożysko rozleciało przy przebiegu 19000 mil. Całe w środku było przerdzewiałe, więc pewnie kwestia nieprawidłowego używania myjni bezdotykowej przez poprzedniego właściciela. Kolega zna przypadek BMW K1600GTL- nówka z salonu- przy przebiegu 4000 km z powodu sikania myjką wysokociśnieniową w okolice przedniej piasty również rozwaliło się łożysko.
No replacement for displacement
Pozdrawiam Cię Iron75
Pozdrawiam Cię Iron75
Witam
nie informowałem sprzedającego , nie za bardzo wiem co mu mam powiedzieć ( że jego motor jest do d........) nie poczuwam się do tego
z tymi łożyskami to się dowiemy jak porozmawiam ze sprzedającym .
Co do Twojego Raul egzemplarza to patrzyłem też na to ogłoszenie , nie wiedziałem że oba są tak blisko siebie
Będę starał się pojechać na oględziny po następnym weekendzie ( na razie urlop ) więc może się zdzwonimy i też rzuciłbym okiem .
Pozdrawiam
nie informowałem sprzedającego , nie za bardzo wiem co mu mam powiedzieć ( że jego motor jest do d........) nie poczuwam się do tego
z tymi łożyskami to się dowiemy jak porozmawiam ze sprzedającym .
Co do Twojego Raul egzemplarza to patrzyłem też na to ogłoszenie , nie wiedziałem że oba są tak blisko siebie
Będę starał się pojechać na oględziny po następnym weekendzie ( na razie urlop ) więc może się zdzwonimy i też rzuciłbym okiem .
Pozdrawiam
-
-
-
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Shadov VT600, Wildstar
Podepnę się , żeby nie zakładać nowego tematu - co sądzicie o tym motocyklu ? http://olx.pl/oferta/kawasaki-vn-vn-200 ... 35e0653fcc , dostałem VIN , ale jakoś mało informacji z niego JKBVNMA124A002215