Włamanie

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
Awatar użytkownika
Jacuś
Miejscowość: Geesthacht
Motocykl: VN 1500 Classic
VROC: 37590

Włamanie

Post autor: Jacuś » pt mar 04, 2016

Wracam dziś z pracy ok.10h a tu mój garaż otwarty. Wchodzę do domu i żonka w pracy , córka w szkole , mowię sobie co jest grane ? Ogarniałem sie i myśle sobie któraś z moich dziewczyn szukała czegoś w garażu i zapomniała zamknąć bramę . Wchodzę i ?... 2 kaski Roof i jeden HD wcięło, dwie pary butów na motocykl wcięło , rękawiczki 4 pary, wózek z narzędziami i kompresor. Zadzwoniłem na policję i miedzy czasie zobaczyłem ze mi jeszcze samochód w garażu zarysowali jak wytarmoszali kompresor. Policja popatrzyła , pare fotek strzeliła odciski palców posciagala , z sosiadow nikt nic nie widział bo i jak jak są w pracy. Ale mi sie sezon zaczął . Ubezpieczalnia zajrzy do mnie w poniedziałek ocenić sytuacje . Masakra jestem rozwalony na maksa.

SZOP
Miejscowość: dolnośląskie okolice Polkowic
Motocykl: VN1700 Nomad
VROC: 0

Post autor: SZOP » pt mar 04, 2016

To bardzo przykre :mad:

Awatar użytkownika
Skiba1
Miejscowość: Wrocław
Motocykl: Kowboj, Dzida i Zdzira

Post autor: Skiba1 » pt mar 04, 2016

Cześć,
Jeb..ni złodzieje, nogi z d..y bym powyrywał.
Ale moto całe?
jak garaż otworzyli?
najgorsze jest to, że będziesz się zastanawiał codziennie przez kolejne 2 miechy czy dom i garaż na pewno zamknięty :(.
mamy piątek więc :butelka: dla odprężenia.
Pozdrawiam
Michał
T: 607-312-526

VoN
Miejscowość: Kutno
Motocykl: VN 800 Classic
VROC: 36788

Post autor: VoN » pt mar 04, 2016

Miałem podobnie, tyle że drzwi z garażu do domu były nie zamknięte na zamek...
Skurwy*** weszli w nocy przez garaż do domu (na parterze nikt nie śpi) zdążyli na szczęście zwiedzić tylko salon i zabrać pierdoły typu odtwarzacz mp3, zegarek... fart mieliśmy taki, że miałem budzik na 3:30 ustawiony i ich spłoszyłem.

Miesiąc do siebie dochodziłem :dance:

Awatar użytkownika
Jacuś

Post autor: Jacuś » pt mar 04, 2016

A wiec kolejne 2 godziny na komisariacie . Garaż otworzyli wytrychem , straty szacuje na 1500€ ale zarysowany samochód to sam nie wiem jeszcze to sie okaże w poniedziałek motory trzymam stylu w garażu w innym pomieszczeniu i tam im nie przyszło do głowy zeby wchodzić . Od jutra działają moi chłopcy w poszukiwaniu moich rzeczy . Złe trafili , jeżeli znajda trop . Wszystko kosztuje mnie kopę nerwów i samo poczucie ze jakiś frajer dotykał moich rzeczy doprowadza mnie do szału

Pustelnik
Miejscowość: Zawiercie
Motocykl: vulcan 1500-A13 '99r, Aprilia RSV1000R
VROC: 35092

Post autor: Pustelnik » pt mar 04, 2016

Jak mi się włamali do garażu kilka lat temu to założyłem alarm z powiadomieniem i wysyłaniem fotek na telefon. Dodatkowo założyłem lepsze zamki i wzmocniłem drzwi by sam ich widok zniechęcił gnojków, potrzebujących na flaszkę. Teraz jestem w miarę spokojny.
W firmie gdzie pracuję, jak złapaliśmy złodzieja na gorącym uczynku (alarm z powiadomieniem), który wszedł nam po wybiciu dziury w ścianie, na magazyny, to policja chciała go od razu wypuścić. Wystarczyło, że powiedział, iż on sobie tu spacerował, a wszedł bo zobaczył dziurę w ścianie i go to zaciekawiło. Dostałem szału i zwyzywałem debilnych policjantów tak, że w końcu go zabrali. Śledztwo w tej sprawie zostało umorzone ponieważ sprawca (okazało się, że recydywa) odmówił zeznań. Całość zdarzenia, zachowanie wszystkich policjantów, którzy przyjechali na miejsce, policjant spisujący zeznanie i to co napisał to była niezła komedia. Trzynasty posterunek to przy tym poważny film... Po tym zdarzeniu wiem jedno. Jak sam nie złapiesz złodzieja i nie spuścisz mu porządnego wpierdool, to sprawiedliwości się nie doczekasz. No chyba, że podrzucisz sprawcy batonik za 1,20zł do kieszeni i powiesz, że ci zginął. Za jednego skradzionego batonika w tym kraju zamykają!!! :wall:
Komar3->Jawa350->ETZ250x2->Kawasaki GPZ550-> dwadzieścia lat przerwy-> Zipp chopper 50/72 (przez miesiąc)->Dniepr MT10-36 (z koszem)->Vulcan 1500+Aprilia RSV1000R

Awatar użytkownika
MUKA
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer

Post autor: MUKA » sob mar 05, 2016

Współczuję, imigranci muszą za coś żyć :(
Mam nadzieję, ze namierzysz złodziei.
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

Awatar użytkownika
Jacuś

Post autor: Jacuś » sob mar 12, 2016

A wiec juz sie trochę wyjaśniło na moja szkodę
Nie znalazłem rachunków na kaski i wózek z narzędziami co dla ubezpieczalni jest podstawa naliczenia odszkodowania.
Włamywacze? I tu jest Poprostu masakra , rumuńskie rodzeństwo 13 lat dziewczynka i dwóch gnojkow 15 i 17 lat , nie pełnoletni wiec nietykalni . Próbowali sprzedać mój kompresor na flohmarktcie . Reszty moich rzeczy nie odnaleziono u nich , a kompresor znaleźli na śmietniku
Same nerwy mnie tu kosztują zdrowia i czasu przez cholote

Duch

Post autor: Duch » sob mar 12, 2016

Czyli w garażu tylko motor i samochód a reszte chować i osobno zamykać w innym pomieszczeniu :( rzenada

Awatar użytkownika
Przemo
Miejscowość: Wrocław
Motocykl: VN 2000 Classic '06
VROC: 37109

Post autor: Przemo » sob mar 12, 2016

no i nauka, że paragony trzymamy nawet jak minie gwarancja... :wall:
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454

Awatar użytkownika
Kiwak
Miejscowość: Tarnowo Podgórne (Wlkp)
Motocykl: vn1500 Mean Streak

Post autor: Kiwak » sob mar 12, 2016

paragon ktos na pewno jakis ma, przeciez sam do konca nie jestes pewien czy to ten paragon czy tamten. zlodzieje pierd...ni

Piters300
Miejscowość: Szczecin
Motocykl: vn 800A
VROC: 37525

Post autor: Piters300 » sob mar 12, 2016

Cholera, faktycznie współczuję.
Od razu pomyślałem o swoim garażu, też nie mam szczególnie zabezpieczonego.
Chyba pomyślę o jeszcze jednym zamku, bo ten który mam fabryczny, to raczej niewiele daje.
Powodzenia w odzyskiwaniu swoich skarbów, może przypadkowo na coś jeszcze wpadniesz.
Cagiva Canion - GS 500 - Virago 535 - Marauder VZ800 - VN 900

Awatar użytkownika
Jacuś

Post autor: Jacuś » sob mar 12, 2016

A i jeszcze najważniejsze . Bok auta uznali do lakierowania tzn drzwi,błotnik i zderzak , a dziś poświęciłem trochę pracy i wypolerowalem rysy i nie ma śladu. :D
W poniedziałek jadę do ubezpieczalni wyjaśnić sprawę rachunków , nie ma tak ze nie wypłaca mi kasy bo nie mam paragonów . Teraz muszę pomysleć tylko jak uwalić Rumunów

Strzala
Miejscowość: Tomaszów Lubelski
Motocykl: VN 2000

Post autor: Strzala » sob mar 12, 2016

Mój kolega nakrył gnoja w garażu i spuścił mu w pie.... łebkowi pękła śledziona i to złodziej wyszedł poszkodowany a kumpel dostał zawiasy a złodziej 22tyś odszkodowania.kumplowi groziło 4 lata i 70tyś :wall: .niby papuga sie spisał.gdzieś w świecie za wejście na posesję można zabić złodzieja.A u nas nie zajebał to se kupi za odszkodowanie :mad:

Gasman
Miejscowość: Brodnica
Motocykl: HD FLHTCUI
VROC: 34836

Post autor: Gasman » sob mar 12, 2016

Bo jak sie nakryje ch..a to trzeba za...ać i dobrze ukryć zwłoki wtedy sprawy nie ma. :) :D
Rolling, rolling, rolling.........
Komar 3, WSK 175, VN800Classic, VN1600Classic, VN900Classic, HD FLHTCUI.....

Duch

Post autor: Duch » ndz mar 13, 2016

kolega u którego garazowałem moto, miał tylko jeden zamek ale coś go pokusiło i zamontował drugi a za moją nawową dodatkkowe zabespieczenie na same dżwi, po 3 tygodniach chcieli mu się wkraść, skonczyło się na wygiętych blachać bo drzwi nie sforsowali

ODPOWIEDZ