ubranie
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
nie wiem jak w tym się jeździ nie mniej jednak zastanawiałem się nad pasem nerkowym od razu z żółwikiem na kręgosłup.
Co do tych buzerów to przy crosach czy sportach to myślę podstawa, u "nas" hmm...
Ja zdecydowałem się na taką kurtkę z różnego rodzaju wstawkami plus dość twarde ochraniacze na łokcie, (choć przez te wszystkie boczne "utwardzenia" to mam kiepsko naszyć naszywki na ramiona )
Ale też jestem ciekaw czy ktoś z "Naszych" jeździ w takich zbrojach i co on na to.
Co do tych buzerów to przy crosach czy sportach to myślę podstawa, u "nas" hmm...
Ja zdecydowałem się na taką kurtkę z różnego rodzaju wstawkami plus dość twarde ochraniacze na łokcie, (choć przez te wszystkie boczne "utwardzenia" to mam kiepsko naszyć naszywki na ramiona )
Ale też jestem ciekaw czy ktoś z "Naszych" jeździ w takich zbrojach i co on na to.
- Sheriff
- Miejscowość: Koog aan de Zaan
- Motocykl: Versys 1000 GT
- VROC: 30486
Panowie takie zbroje stosuje się w sportach cross i enduro myślę że na nasze motocykle to zdecydowana przesada no chyba że bez kurtki na upalne lato. Co do ochraniaczy to kurtki mają zwykle standardowo nałokietniki, naramienniki oraz żółwia z pianki niski to standard zgodzę się ale przetestowałem i spisują się całkiem nieźle.
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
Miałem podobny pomysł i nawet kupiłem zbroję na siatce. Przy pierwszym założeniu okazało się że strasznie się pociłem w miejscach osłoniętych ochraniaczami. Wrociłem do kurtki. Muszę jeszcze spróbować opcji dobra bielizna+zbroja+koszula. Moim zdaniem lepiej kupić kurtkę na lato (taką z siatkami wentylacyjnymi)Seren pisze:ja w tym sezonie jak będzie ciepło planuje pojeździć w buzerze i na to jakaś fajna koszula w kratę i kamizelka
w zeszłym roku w lato marzyłem o tym rozwiązaniu stając w korkach w Wawie i smażąc się na każdych światłach w kurtce
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
Ja w protektorze na plecach mojej kurtki powierciłem otwory bo jednak spory kawał pianki powodował mokrą koszulkę w kształcie grzybka na 3/4 pleców
nawietrzaki z przodu i z tyłu mam w kurtce więc tak jest OK
PS nie powierciłem tylko wybiłem kawałkiem rurki ok fi 1o
nawietrzaki z przodu i z tyłu mam w kurtce więc tak jest OK
PS nie powierciłem tylko wybiłem kawałkiem rurki ok fi 1o
Ostatnio zmieniony śr mar 13, 2013 przez Mayones, łącznie zmieniany 1 raz.
- Primo
- Miejscowość: Kielce/Radoszyce
- Motocykl: VN 1600 Nomad
- VROC: 37499
A powiedzcie mi jak sprawa wygląda ze spodniami a raczej z protektorami na kolana jak stoję to wszystko ładnie piknie a jak siadam na moto to wszystko wędruje w gore i mam takie wrażenie jak by nie spełnia,o trochę swojego zadania może się ktoś wypowie w tej sprawie. Nie chcę ale będę chyba zmuszony wywalić te ochraniacze na kolana bo masakra z jazdy jakaś..
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie