Moje moto przypłynęło ze Stanów w wersji solo, poprzedni właściciel wywalił tylne siedzenie i podnóżki pasażera, zrobił golasa. Ponad 4 miesiące tropiłem w necie siedzenie, aż wreszcie ktoś wystawił tył Mustanga na Alledrogo. Przyjemność kosztowała 6 stówek, ale przynajmniej moto zaczęło wyglądać normalnie

. Podnóżki znalazłem w USA, oryginały i taniej niż u nas. Nie mam pojęcia czy siedzenia od Classic'a będą pasowały do MS, jak szukałem swojego, były dostępne w necie w dobrych cenach, ale sprzedawcy nie gwarantowali, że będą pasowały. Tylny błotnik w MS jest węższy, przód chyba i być może będzie pasował. Hmm... Zdjęcia siedzeń niewiele pomogą, o ile boczne mocowania powinny pasować, to wygięcie tylnej części spodu przedniego siedziska jak i profil oraz długość tyłu mogą się różnić od MS. Najlepiej znaleźć sympatycznego i skorego do pomocy właściciela Classic'a i poprosić go o przymiarkę na Twoim moto, lub przymiarkę Twojego na jego sprzęcie. Łatwiej i szybciej podjechać do kogoś. Być może sprzedawca na Allegro też zgodzi się na taki układ, jeżeli pasuje to OK, jeżeli nie, to zwracasz. Mam oryginalne siedzenie Mustang i szczerze mówiąc, nie ma szaleństwa z super wygodą dla zadka. Dosyć płaskie, zbyt wąskie, nieodpowiedni profil. Cena nowego koło 3 tys zł

. Myślę, że na wiosnę zmajstruję samemu nowe siedziska, dorobię spody pod ramę, mocowanie oparcia kierowcy w przednim siedzeniu, najtwardsza pianka jaką dostanę, wymodeluję i obszyję. Bawiłem się w takie sprawy kilkanaście lat temu z powodzeniem chyba nawet, przerobiłem całą masę oryginalnych siedzisk do różnych krążowników, to chyba sobie poradzę

. Siedzenie musi podpierać uda, nie przeszkadzać w podpieraniu się podczas postoju, musi być zagłębione w tylnej części i przechodzić łagodnie w oparcie. To co robią tapicerzy, woła o pomstę do nieba, oryginały też nie grzeszą ergonomią. Nie reklamuje się, bo na razie nie mam czasu na takie hobby, ale za 2 czy 3 lata wracam do korzeni i zaczynam temat siedzeń. Motocyklista wie, co dla zadka jest najwygodniejsze. Powodzenia