Hmm... i jeszcze raz Hmm...

. VN800 waga 235kg, VN1500 waga 314kg? Co Ci powiem, to Ci powiem ale Ci powiem, że jadąc moim klamotem, nie czuje prawie 300 kilo masy. Ruszam i jedzie, w pionie, do przodu i zatrzymuje się też bez problemu. Większa masa nie oznacza braku stabilności, osobiście lepiej się czuję na swoim 1600 niż siedząc jak na koniu na Bandicie 1200, którego zupełnie nie czuję, nie lubię i jazda nim nie sprawia i żadnej radochy. sam musisz zdecydować co będzie dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem. Jeżeli będziesz chciał dalej migrować w przyszłości z 800 do 1500 (1600), to spoko. Być może, zostaniesz z mniejszym na dłużej i nie będziesz miał pędu do dużych V silników, a możliwe, że po jakimś czasie poczujesz niedosyt i stwierdzisz, ze mogłem kupić od razu większy klamot. Arti sam nie wiem czy 800 czy 1500, ja kupiłem 1600 i jestem całkowicie usatysfakcjonowany, lubię duże, stabilne i dynamiczne motocykle z nisko położonym siedzeniem, wygodny się zrobiłem. Jazda z zadkiem wiszącym wyżej od nadgarstków już mnie nie jara

. Może ktoś z kolegów jeszcze coś dorzuci do pieca, ja juz nic więcej z siebie nie zdołam wykrzesać