Witam wszystkich, chciał bym odświeżyć sprawę kufra centralnego zwłaszcza dla użytkowników NV 1700 Classic Tourer z plastikowymi kuframi bocznymi.
Pochwalicie się kto co ma u siebie? Chciał bym do wiosny temat ogarnąć w rozsądnej kwocie, ale jak na razie brak mi weny żeby coś wybrać.
Pozdrawiam i wesołych...
kufer centralny
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Re: kufer centralny
Przyglądałem się temu tematowi już ze 3 lata. Wizualnie żadne skórzane kufry mi niestety nie pasują (a widziałem cośtam na zlotach i trochę na zdjęciach). Drugą opcją jest kufer of Voyagera - jest duży, fajnie współgra z szybą, nie wygląda źle i dzięki dużemu dodatkowemu światłu zwiększa widoczność moto z tyłu. Ale prawie ich nie ma, a jeśli się coś pojawia używanego to za połowę wartości motocykla.
Na razie zatem cały czas jeżdżę bez kufra, a jak jadę gdzieś dalej to mam wałek i kładę go na bagażniku...
Na razie zatem cały czas jeżdżę bez kufra, a jak jadę gdzieś dalej to mam wałek i kładę go na bagażniku...
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
Znalazłem taki plastikowy na necie : SHAD SH50 chyba najbardziej będzie pasował zwłaszcza że ma możliwość doboru koloru wieka, do upodobań własnych czy też wstawek kolorystycznych motocykla + do tego chromowany reling. Skóra też mi się gryzie z plastikiem więc odpada.
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Gdybym kupował plastik to obowiązkowo pomalowałbym go w kolory motocykla. Jeden z warszawskich Braci ma tak zrobionego Nomada (czy dokładniej Classic Tourera) i wygląda to zacnie.
Jest mała szansa, żeby wieko dopasowało się kolorystycznie do moto (chyba, że czarne).
Jest mała szansa, żeby wieko dopasowało się kolorystycznie do moto (chyba, że czarne).
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
Właśnie tak chce zrobić jak nie dopasuje to oddam do malowania, całość musi być dopasowana na tip-top
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN1700
Ja mam skórzany kufer, niestety nie mam zdjęcia bo prawie go nie używam. Zakładam tylko na długoe wyjazdy.