Witam kolegów,
Czy macie jakieś doświadczenie z AC? Szczególnie w kontekście napraw powypadkowych. Wpakowałem sporo kasy w moto i się zastanawiam nad AC, jednak jest to spory koszt. Nie wiem czy ma to sens, szczególnie w kontekście egzekfowania kosztów potencjalnych (uchowaj Panie) napraw.
Tomek
Ubezpieczenie AC
Re: Ubezpieczenie AC
Kiedyś przeliczałem, to wychodziło tyle co za auto tej wartości.
Na nasze nieszczęście gratów do tych japońców to jak na lekarstwo, a do tego ceny kosmiczne, więc też bym rozważył.
Na nasze nieszczęście gratów do tych japońców to jak na lekarstwo, a do tego ceny kosmiczne, więc też bym rozważył.
Live free or die
Komar, Romet, Ogar, WSK, ETZ250, CZ350, HAYABUSA, CBR1100, VN 1500 NOMAD, ST1300, VN1700 VOYAGER
Komar, Romet, Ogar, WSK, ETZ250, CZ350, HAYABUSA, CBR1100, VN 1500 NOMAD, ST1300, VN1700 VOYAGER
Przy szacunkowej wartości moto 38 500,-, koszt pełnego ubezpieczenia (AC, OC, NW, Assistance) to około 3 300,00.
Czekam jeszcze na kolejne oferty.
Czekam jeszcze na kolejne oferty.
- Skrobel
- Miejscowość: Piaseczno
- Motocykl: Nomad 1700, VN900 LT, był VN800-B3, VN1500-L4
- VROC: 35582
Z AC nie mam doświadczeń, ale z OC niestety słyszałem przynajmniej dwie historie z ostatniego roku, w których ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania za akcesoryjne elementy motocykla, lakierowanie aerografem itp. U mnie był spory problem z kasą za uszkodzony wydech V&H.
Zakładam, że odszkodowania za dobrowolne ubezpieczenia nie są aż tak kłopotliwe, ale doświadczeń nie mam.
Zakładam, że odszkodowania za dobrowolne ubezpieczenia nie są aż tak kłopotliwe, ale doświadczeń nie mam.
LwG
Łukasz czyli Skrobel
Łukasz czyli Skrobel
W AC jes specjalny pakiet, który nazywa się "akcesoria", ubezpiecza ubranie moto i dodatki akcesoryjne.