Za i przeciw , przynależności do klubów MC

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
marius
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: VN 900 Custom
VROC: 31327

Post autor: marius » czw sty 06, 2011

Adriano pisze:puszkokasy
Andrew pisze:Marakasy
...przechodzimy na jakiś węgierski? :mrgreen:
マリウッシュ

Awatar użytkownika
Badger
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: Blue Lady + Osiołek
VROC: 29218

Post autor: Badger » czw sty 06, 2011

Big Stach pisze:Można być przyjacielem , sympatykiem , kumplem i też super bawić się w tym towarzystwie nie mając na plecach barw . To nie sekta , że tylko dla zrzeszonych . Są sprawy klubowe , które muszą być załatwione i są , a pózniej gadamy o naszych motocyklach , wyjazdach , doświadczeniach . Gdzie kupić części , naprawić , poprawić przykręcić i odkręcić . Ja nie mam barw , bo może jeszcze nie czas , ale w tym gronie czuję się świetnie . Są wspólne plany wyjazdowe , pozytywne wibracje , nie tylko motocyklowe zainteresowania i w ogóle i w szczególe . Fajnie , że Was znam !! Pozdrawiamy z Anulą !! i kibicujemy !! :yeee:
te słowa, z ust Stacha, który objawiał się nam jako Klubo-Sceptyk, to naprawdę nobilitacja. Panowie doceńcie to.
pie.....lę, nie myję

Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga

Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.

Awatar użytkownika
Yamak
Miejscowość: Przasnysz
Motocykl: Vn 1500 Nostradamus
VROC: 31253

Post autor: Yamak » pt sty 07, 2011

Andrew pisze:Sławek my też. Szykuj kaszę i puste butelki. Jak to było Yamak ? Marakasy ? :mrgreen:
No i pięknie. Kapela nam się zawiązuje konkretna. Ironi zagrają przed nami jako support :yeee:
Zarażony A1Vn1500
VROC #31253
Bike - Nostradamus

Awatar użytkownika
Yamak
Miejscowość: Przasnysz
Motocykl: Vn 1500 Nostradamus
VROC: 31253

Post autor: Yamak » pt sty 07, 2011

Badger pisze:
Big Stach pisze:Można być przyjacielem , sympatykiem , kumplem i też super bawić się w tym towarzystwie nie mając na plecach barw . To nie sekta , że tylko dla zrzeszonych . Są sprawy klubowe , które muszą być załatwione i są , a pózniej gadamy o naszych motocyklach , wyjazdach , doświadczeniach . Gdzie kupić części , naprawić , poprawić przykręcić i odkręcić . Ja nie mam barw , bo może jeszcze nie czas , ale w tym gronie czuję się świetnie . Są wspólne plany wyjazdowe , pozytywne wibracje , nie tylko motocyklowe zainteresowania i w ogóle i w szczególe . Fajnie , że Was znam !! Pozdrawiamy z Anulą !! i kibicujemy !! :yeee:
te słowa, z ust Stacha, który objawiał się nam jako Klubo-Sceptyk, to naprawdę nobilitacja. Panowie doceńcie to.
Pewnie, że doceniamy. Napisane konkretnie i szczerze. I to jest najważniejsze. Dzięki Stachu i szacun. My też się cieszymy, że jesteście z nami :yeee:
Zarażony A1Vn1500
VROC #31253
Bike - Nostradamus

Awatar użytkownika
Albert
Miejscowość: Błonie
Motocykl: VN 1600 Classic, Kawasaki Versys 1000
VROC: 0

Post autor: Albert » pt sty 07, 2011

Bardzo żałuję, że nie słyszałem na żywo ale wiem że to odrobimy na zlocie. :motonita:
Człowiek jest niczym, czyny są wszystkim.
Człowiek to dusza w ciele zwierzęcia.

Big Stach
Miejscowość: Szczecin
Motocykl: Kawasaki Vn 1600 Nomad

Post autor: Big Stach » ndz sty 16, 2011

Oj Badger , nie klubo sceptyk , tylko kongreso sceptyk . A cała reszta jest zajefajna !! Pozdrawiamy !!

Jon 45
Miejscowość: Zdunska Wola
Motocykl: EN 500

Post autor: Jon 45 » wt lut 08, 2011

W wolnym kraju żyjemy i kazdy wybiera sam czy chce należeć do jakiegoś konkretnego klubu czy też nie i niech tak zostanie , a fajnych ludzi mozna mieć i w klubie i wolnej grupie motocyklowej .Jak ktos wczesniej napisal klub czy grupę tworza ludzie i to oni bedą decydować co chcą robic na zlotach i czy wogóle chcą się spotykać razem .Ja jeżdze w grupie Motocyklowej BAM jest nas ponad 100 osob w calym kraju , na zlotach bywa ok 50 osob , nikt nie jest prezesem , kazdy może zorganizować spotakanie i jest fajnie i kazdy może na kazdeego liczyc i tak ma byc pozdrawiam .
Jon 45

Eden

Post autor: Eden » wt lut 08, 2011

a co powiecie na to?

razem z kolega (razem jest nas 6) stanowimy klub czy grupę która nazywa sie MAD SEA HODS

oprócz mnie wszyscy sa marynarzami i oprócz pasji motocyklowej kochaja morze,

razem jeżdzimy spotykamy się mamy swoje naszywki na kurtkach

http://www.madseahogs.pl/

nie placimy skladek,

ktos powiedzial kiedys do mnie zebym z moja naszywka nie jechal na zlot bo dostane po gebie,

wypowiedzcie sie co myslicie o przynalezności do grupy przyjaciol z wlasnym logo i nazwa ale nie należących do zadnego zrzeszenia czy konferencji itd.

pozdrawiam

Luzak

Post autor: Luzak » wt lut 08, 2011

To wszystko zależy od tego czy poznasz nas z Lolą czy nie :-)

Eden

kurcze sam jej jeszcze nie poznałem hihi ale motocykl ma super :lol: :lol: :lol:

dodam jeszcze że naszywka to ręczna robota i kosztowala nas majatek ale chcielismy miec swoje logo

inspiracja to film gang dzikich wieprzy ktory zresztą byl w sobote w tv powtarzany ktorys tam raz

Awatar użytkownika
MUKA
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer

Post autor: MUKA » wt lut 08, 2011

W filmach też występują aktorzy, którzy na planie filmu grają Policjantów, Strażaków, Żołnierzy itp. ale wychodząc z planu się przebierają , żeby na zewnątrz nie na razić się na podszywanie np. pod stróżów prawa. Także myślę ze jak jeździcie w swojej jakiejś fajnej grupie, to wszystko wam wolno i nikt nie powinien do was mieć żadnych pretensji. Ale jak się wybieracie na jakiś zlot który jest pod patronatem np Kongresu (a są tam zasady), podejrzewam że zadawano by wam "dużo pytań" :yeee:
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

Awatar użytkownika
Ja-jo
Motocykl: VN750,GSF1200s
VROC: 33339

Post autor: Ja-jo » wt lut 08, 2011

Logo jak z filmowych dzikich wieprzy :mrgreen: :mrgreen: i sytuacja podobna, więc odradzam podróż przez texas :mrgreen:
Zostanie po nas tylko kurz,
a może jeszcze...,
nie, może już.
VROC #33339

Eden

np jakich pytań?

czyli mamy sie zarejestrować w kongresie zeby sie nikt nie czepiał?

Awatar użytkownika
MaciekSz
Miejscowość: Pruszków
Motocykl: BMW K1200LT
VROC: 32197

Post autor: MaciekSz » wt lut 08, 2011

eden pisze:np jakich pytań?

czyli mamy sie zarejestrować w kongresie zeby sie nikt nie czepiał?
Nie no... bez jaj... jeżeli goście nie korzystają z barw już istniejącego klubu zrzeszonego w MC, nie naszywają sobie naszywki kongresowej, to ściganie ich za wieprzka na plecach (kurtek zresztą, nie kamizelek), to juz obciach. Z drugiej strony, na imprezach kongresowych to nie mają nawet powodów, żeby się pojawiać (chyba, że po to by się zarejestrować).

Do wszystkiego trzeba mieć dystans. A do siebie przede wszystkim.
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Obrazek

Eden

czy wiekszość zlotów jest kongresowych czy jest tez sporo nie kongresowych?

nigdy nie bylem na zlocie motocyklem, troche jestem zielony w temacie,

Awatar użytkownika
MUKA
Motocykl: Vn 1500 Classic tourer

Post autor: MUKA » wt lut 08, 2011

Spokojnie :mrgreen: , bardzo dużo zlotów jest organizowanych przez takie grupy jak Wasze i jest ok. Przyjedziecie do Fijałkowa i sam zobaczysz jak jest na zlocie. U nas na zlotach dominuje przyjacielska atmosfera i pełna kultura. :yeee:
Rodzina, Klub, Barwy, Honor.

Eden

i na takie zloty będę jeżdzil, :yeee: :yeee: :yeee:

Awatar użytkownika
Krasnal
Miejscowość: UK & Piotrków T.
Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
VROC: 32105

Post autor: Krasnal » wt lut 08, 2011

Jedno jest pewne,
w Fijalkowie nikt Ci "pyska" nie obije...
chyba, ze bedziesz sie tego mocno domagal :dance:
nareczka
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...

+44 7540233074

Eden

ja jestem niespotykanie spokojny człowiek, kochajacy mąż, dobry ojciec więc jak mogłbym sie prosić o bicie gęby hihi

Awatar użytkownika
Abrams
Motocykl: VN2000 Limited '05
VROC: 29561

Post autor: Abrams » wt lut 08, 2011

Kolego zasadniczo z wolnymi grupami motocyklowymi jest tak
jeździsz jeździsz i jeździsz po zlotach imprezach i nic się nie dzieje
Ale może przyjść taki czas że ktoś kto jest z klubów zarejestrowanych w kongresie czy innej zrzeszającej kluby organizacji spotka was na imprezie i stwierdzą że macie podobne barwy do nich albo wzór albo kolory i może (nie musi) być jatka.
Potem słyszymy że komuś zdjęli kamizelki albo kazali odpruć naszywki.
Przecież możecie zgłosić się kongresu i zarejestrować wasz klub z waszymi barwami i będziecie mieć spokój...
VN2000 Limited '05 Special Polar Polish Winter Edition II 113KM

VROC #29561

Zablokowany