myjka parowa. co wy na to? ciąg dalszy
myjka parowa. co wy na to? ciąg dalszy
znalazlem cos takiego na allegro,
nie mam wody w garazu, na myjnie jechac to trzeba czekac na ostudzenie silnika no i po myciu mokrym tez chyba nie bardzo jechac a taka myjka może by sie sprawdzila, co wy o tym myslicie??
nie mam wody w garazu, na myjnie jechac to trzeba czekac na ostudzenie silnika no i po myciu mokrym tez chyba nie bardzo jechac a taka myjka może by sie sprawdzila, co wy o tym myslicie??
Ostatnio zmieniony pn lut 14, 2011 przez Eden, łącznie zmieniany 1 raz.
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
ale daj jakiegoś linka o czym mówisz.
Ja mam w domu parownicę, wiem jak działa i nigdy bym z nią nie podszedł do motocykla.
Ja myję swojego myjką ciśnieniową.
Ja mam w domu parownicę, wiem jak działa i nigdy bym z nią nie podszedł do motocykla.
Ja myję swojego myjką ciśnieniową.
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
http://moto.allegro.pl/myjka-cisnieniow ... 51197.html
to linka
a i zona miała by radochę że w domu to mozna wykorzystac
to linka
a i zona miała by radochę że w domu to mozna wykorzystac
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
ja mam karchera i tak jak mówiłem wcześniej - bałbym się go używać do moto. A i w domu to nie jest takie idealne jak mówią reklamy.
Ale ten clatronic w dobrej cenie jest
Ale ten clatronic w dobrej cenie jest
pie.....lę, nie myję
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
eden pisze:radochę że w domu
Do moto bałbym się z tym podejść. Za wysoka temperatura i miejscowe szoki temperaturowe na powierzchniach moto nie są moim zdaniem zdrowe.
Myjka ciśnieniowa jest ok., używam jej, jest regulacja strumienia, niska temperatura. Uważam przy chłodnicy, wentylach /jak w instrukcji myjki/ i innych miękkich elementach.
Potem suszenie na wietrze lub sprężonym powietrzem, dopieszczenie szmatką do sucha /zacieki wody/, potem pronto p.kurzowi i gotowe. Pilna jest myjka po zapiaszczeniu moto. Raz, 2x w sezonie święto lasu, czyli generalne czyszczenie ze zdejmowaniem siedzisk i woskiem.
Brak wody w garażu rekompensuje się wiadrem i gąbką, jeśli do wody jest rozsądna odległość, też działa, sprawdzałem.
I nie przesadzać, to nie dziewczyna czy łóżko, idealnie czyste nie musi być.
W garażu narzucona płachta umożliwiająca swobodny przepływ powietrza.
Wszystko.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- jurekawasaki
- jurekawasaki
zakupiona przeze mnie myjka dotarła.
zona od razu wzięła sie za testowanie.
i okazuje sie ze super sprawa, kafelki w łazience jak nowe, fugi lśnią, robota prosta, naciskasz guzik i dysze kierujesz na czyszczony obiekt a potem na sucho
żadnych smug, żadnych srodków nie trzeba stosowac,
mam na balkonie biale krzesla ogrodowe ktore byly juz pokryte brzydkim nalotem, trzy minuty i krzeslo biale az w oczy razi,
i teraz sedno sprawy
pomyslałem że to urządzenie super by mogło sie sprawdzić przy czyszczeniu felg gdzie jest dużo zakamarków przy szprychach ( na pewno łatwiej niż szmatą tak sie gimnastykowac)
guzik dysza na czyszcone miejsce a póxniej kompresorkiem wode zdmuchać i powinno być ok,
wydaje mi sie ze po takim zabiegu felga byla by jak nowa
jeszcze tego nie przetestowałem
jak myślicie czy para o temp. ponad 100stopni może być szkodliwa dla powierzchni felgi??
wiadomo ze to trzeba robić nie przy mrozie
jak sie cieplej zrobi to sprobuje na aluminiowej samochodowej
zona od razu wzięła sie za testowanie.
i okazuje sie ze super sprawa, kafelki w łazience jak nowe, fugi lśnią, robota prosta, naciskasz guzik i dysze kierujesz na czyszczony obiekt a potem na sucho
żadnych smug, żadnych srodków nie trzeba stosowac,
mam na balkonie biale krzesla ogrodowe ktore byly juz pokryte brzydkim nalotem, trzy minuty i krzeslo biale az w oczy razi,
i teraz sedno sprawy
pomyslałem że to urządzenie super by mogło sie sprawdzić przy czyszczeniu felg gdzie jest dużo zakamarków przy szprychach ( na pewno łatwiej niż szmatą tak sie gimnastykowac)
guzik dysza na czyszcone miejsce a póxniej kompresorkiem wode zdmuchać i powinno być ok,
wydaje mi sie ze po takim zabiegu felga byla by jak nowa
jeszcze tego nie przetestowałem
jak myślicie czy para o temp. ponad 100stopni może być szkodliwa dla powierzchni felgi??
wiadomo ze to trzeba robić nie przy mrozie
jak sie cieplej zrobi to sprobuje na aluminiowej samochodowej
- Paweł
- Miejscowość: Kraków
- Motocykl: VN 800 Classic
- VROC: 33463
Panowie a ja mam takie pytanie, czy też robicie takie ceregiele po myjce ciśnieniowej jak ten gość z poniższego filmu?
- smarowanie łańcucha - czy to konieczne?
- smarowanie linek itp. - j.w.?
wreszcie jakich środków używacie?
ja kupiłem kilka rzeczy tutaj http://www.easy-rider.com.pl/ - jeszcze nie dotarły więc nie powiem co i jak.
- smarowanie łańcucha - czy to konieczne?
- smarowanie linek itp. - j.w.?
wreszcie jakich środków używacie?
ja kupiłem kilka rzeczy tutaj http://www.easy-rider.com.pl/ - jeszcze nie dotarły więc nie powiem co i jak.
Moim zdaniem mycie myjką ciśnieniową to ruletka. Większość maneli mamy odkryte a woda pod ciśnieniem potrafi narobić bałaganu. To samo jest z parową myjką.
Większość zabezpieczeń w moto przystosowana jest do zabezpieczenia przed wodą pod ciśnieniem jakie się tworzy przy prędkości z jaką się jeździ, z wodą w temperaturze jaka bywa podczas deszczu czy śniegu.
To nie samochód w którym części lakierowane stanowią 99% mytej powierzchni. Moto to całkiem inna bajka.
Większość zabezpieczeń w moto przystosowana jest do zabezpieczenia przed wodą pod ciśnieniem jakie się tworzy przy prędkości z jaką się jeździ, z wodą w temperaturze jaka bywa podczas deszczu czy śniegu.
To nie samochód w którym części lakierowane stanowią 99% mytej powierzchni. Moto to całkiem inna bajka.