Ubezpieczenie
Ubezpieczenie
Hej
W jakich firmach się ubezpieczacie i czy konkretnie jakąś ktoś poleca.
Brakuje mi rozeznania ponieważ przez ostatnie 6 lat ubezpieczałem moto za granicą.
W jakich firmach się ubezpieczacie i czy konkretnie jakąś ktoś poleca.
Brakuje mi rozeznania ponieważ przez ostatnie 6 lat ubezpieczałem moto za granicą.
Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami.
— Ernest Hemingway
— Ernest Hemingway
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=2880
Jak widzisz, ja ci nie pomogę, ale poczytaj tu. A i może ktoś coś dopowie jeszcze.
Jak widzisz, ja ci nie pomogę, ale poczytaj tu. A i może ktoś coś dopowie jeszcze.
-
- Miejscowość: CHOSZCZNO
- Motocykl: Kawasaki vulcan VN 800 CLASSIC
- VROC: 0
Ja mam w PZU moto i przyczepkę potwierdzam najniższe stawki, niestety auto wychodzi drożej niż u konkurencji. Pytałem również o AC na moto w PZU iiiii nie pytajcie bo to szok. A co do wypłacalności ubezpieczyciela nie wiem i obym nigdy nie musiał się przekonywać
JARO
KM Cruiser
cruiser.szczecin.pl / choszcznochopper.tnb.pl
KM Cruiser
cruiser.szczecin.pl / choszcznochopper.tnb.pl
hej z mojego krótkiego rozeznania na razie prowadzi Warta
VN 2000 tylko OC
Warta 69 zł.
AXA 149 zł
Mbank - brak
PZU - 112 zl.
Link 4 - mieli oddzwonić 2 godziny temu
Agent zrzeszający 14 różnych firm najtańsza oferta 170 zł. ( agentów )
AC
Ceny masakryczne zaczynające się od 2100 zł w AXA a najdrożej w Warcie która ma najtańsze OC 4100 zł.
poszukam jeszcze bo chciałbym najlepiej jakiś pakiet OC AC ale nie w takich cenach.
VN 2000 tylko OC
Warta 69 zł.
AXA 149 zł
Mbank - brak
PZU - 112 zl.
Link 4 - mieli oddzwonić 2 godziny temu
Agent zrzeszający 14 różnych firm najtańsza oferta 170 zł. ( agentów )
AC
Ceny masakryczne zaczynające się od 2100 zł w AXA a najdrożej w Warcie która ma najtańsze OC 4100 zł.
poszukam jeszcze bo chciałbym najlepiej jakiś pakiet OC AC ale nie w takich cenach.
Inteligentni ludzie są często zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami.
— Ernest Hemingway
— Ernest Hemingway
-
-
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Muszę powiedzieć, że zostałem mile zaskoczony...
przerejestrowałem moto na polskie blachy, wreszcie, wizyta w PZU, zaświadczenie? nie mam, mam ostatnią polisę, ok!!! , ale po angielsku, to trzeba przetłumaczyć (80 pln), ok to jeszcze WARTA, oświadczenie o szkodach (nie mylić z zaświadczeniem), kopia ostatniej polisy (bez tłumaczenia) i zapłaciłem 87pln za VN2000, rozsądna cena, za OC ma się rozumieć...
przerejestrowałem moto na polskie blachy, wreszcie, wizyta w PZU, zaświadczenie? nie mam, mam ostatnią polisę, ok!!! , ale po angielsku, to trzeba przetłumaczyć (80 pln), ok to jeszcze WARTA, oświadczenie o szkodach (nie mylić z zaświadczeniem), kopia ostatniej polisy (bez tłumaczenia) i zapłaciłem 87pln za VN2000, rozsądna cena, za OC ma się rozumieć...
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: Honda Varadero 1000XL
Po wielu latach tułaczki po różnych firemkach wróciłem do PZU i póki co niech tak zostanie. Za moją Kawę płacę 72zł x2 raty OC+NW.
Ps. Wczoraj ubezpieczałem autko w PZU i ceny poszły mocno do góry. GolF 1.4 - 569zł, było 430zł. Pełne zniżki. I nie ma znaczenia, że mam w PZU ubezpieczone auta firmowe i inne prywatno-służbowe tematy. Pani powiedziała, że tylko w Hestii może Pan negocjować stawkę, nigdzie indziej. Byłem w Hestii wcześniej, nie dziękuję. Dalekim łukiem omijam Wartę. Nie polecam dla użytkowników starszych aut. Jeśli jesteś poszkodowanym przez osobę ubezp. w Warcie -naprawdę współczuję
Ps. Wczoraj ubezpieczałem autko w PZU i ceny poszły mocno do góry. GolF 1.4 - 569zł, było 430zł. Pełne zniżki. I nie ma znaczenia, że mam w PZU ubezpieczone auta firmowe i inne prywatno-służbowe tematy. Pani powiedziała, że tylko w Hestii może Pan negocjować stawkę, nigdzie indziej. Byłem w Hestii wcześniej, nie dziękuję. Dalekim łukiem omijam Wartę. Nie polecam dla użytkowników starszych aut. Jeśli jesteś poszkodowanym przez osobę ubezp. w Warcie -naprawdę współczuję
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
Clarence Budington Kelland
- Krasnal
Umówmy się Kasper, kroją nas aż "buczy", ceny z kosmosu, a i tak ciągle można usłyszeć
że dokładają do interesu, i naprawdę nie ma znaczenia gdzie ubezpieczysz, jeśli jest szkoda i się nie postawisz, to kroją ile dadzą rade... nareczka
że dokładają do interesu, i naprawdę nie ma znaczenia gdzie ubezpieczysz, jeśli jest szkoda i się nie postawisz, to kroją ile dadzą rade... nareczka
+44 7540233074
+44 7540233074
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: Honda Varadero 1000XL
Nie mówmy z kosmosu, bo takie jeszcze przed nami. Na razie nazywajmy je "europejskie", bo to i tak zbyt dużo jak na Kowalskiego.Krasnal pisze:Umówmy się Kasper, kroją nas aż "buczy", ceny z kosmosu, a i tak ciągle można usłyszeć
Mój ojciec nie mówił jak żyć, po prostu pozwolił mi przyglądać się swojemu życiu.
- Krasnal
I tu się nie zgodzę, na wyspie płaciłem za ten sam motocykl w przeliczeniu na złote jakieś 1250 - 1450 zależnie od kursu funta, ubezpieczenie pełne, odpowiednik naszego OC+AC z tym, że mocno poszerzone, przy 30% zniżki, to dużo taniej niż tutaj, czyż nie?Kasper pisze:Nie mówmy z kosmosu, bo takie jeszcze przed nami. Na razie nazywajmy je "europejskie", bo to i tak zbyt dużo jak na Kowalskiego.Krasnal pisze:Umówmy się Kasper, kroją nas aż "buczy", ceny z kosmosu, a i tak ciągle można usłyszeć
+44 7540233074
+44 7540233074
Każda firma ubezpieczeniowa rządzi się swoimi prawami, i nie mamy wyjścia bo ubezpieczyć auto czy motor i tak trzeba i tak trzeba więc jedyne wyjście to znaleźć najmniejsze zło, ale tak jak piszecie lepiej brać sprawdzone firmy ubezpieczeniowe bo potem z wypłatą odszkodowania jest ciężko. Nie wiem jak wy ale ostatnio doszliśmy z tatą do wniosku, że nie ma co ubezpieczać pojazdów przez agentów bo mają wyższe stawki niż bezpośrednio w firmie (nie wiem może tylko mnie się tak przytrafiło ). Ja np. za VN'e płaciłem w tym roku 180 zł w PZU razem z NW (tam ta najwyższa stawka nie pamiętam na ile ) więc tragedii w sumie nie ma bo np. w Allianz tam gdzie mam auto ubezpieczone doliczyli wzwyżke za wiek, za lata posiadania prawo jazdy etc. przez to powiedzieli mi 650 zł z NW dziady
a pro po , nasze ubezpieczenie jest ważne dla kolesia w którego my walnęliśmy , czyli , jeśli przyłoży nam , nie daj boże , jakiś ktoś to nasze ubezpieczenie jest czyste znaczy nie wchodzi w grę tylko ubezpieczenie kolesia np. samo pomoc chłopska to my możemy się zabiegać do nich a oni i tak będą mieli nas w dupie . Ale są inne firmy które zajmują się takimi rzeczami i za jakiś tam procent odzyskanej kasy wyciągną od ubezpieczyciela ile się da , wiem sam tak robiłem i jak bym działał sam to tyle siana bym nie wyciągnął