Jak zacząć
-
- Miejscowość: Stalowa Wola
- Motocykl: jeszcze nie mam
- VROC: 0
Jak zacząć
Cześć witam, wielki szacunek dla wszystkich.
Od pewnego czasu coraz częściej obserwuję stronę o wulkanach i róznego rodzaju filmiki, i jak by to można powiedzieć chyba dorsłem do tego żeby w życiu mieć jakiegoś pozytywnego "hopla". Pracując jako typowy biurokrata i kończąc studia o turystyce warto by było pojeździć sobie po kraju a przy okazji poznać fajnych ludzi.
Zarejstrowałem się na waszym forum bo szczerze mówiąc nie ma pojęcia jak zacząć chociażby z kupnem motoru. Jestem ze Stalowej Woli jeśli sa jacyś klubowicze z tego terenu to chętnie bym porozmawiał.
Pozdrawiam Andrzej ps. Inspektor
Od pewnego czasu coraz częściej obserwuję stronę o wulkanach i róznego rodzaju filmiki, i jak by to można powiedzieć chyba dorsłem do tego żeby w życiu mieć jakiegoś pozytywnego "hopla". Pracując jako typowy biurokrata i kończąc studia o turystyce warto by było pojeździć sobie po kraju a przy okazji poznać fajnych ludzi.
Zarejstrowałem się na waszym forum bo szczerze mówiąc nie ma pojęcia jak zacząć chociażby z kupnem motoru. Jestem ze Stalowej Woli jeśli sa jacyś klubowicze z tego terenu to chętnie bym porozmawiał.
Pozdrawiam Andrzej ps. Inspektor
Waliłem całą noc, i co, i nie otworzyła
-
Nie myślałem że uzyskam tak szybko odpowiedź. Jeśli chodzi o konkrety to miałby to być motor dla nowicjusza chętnie posłucham porad i podpowiedzi za czym się rozglądać. Jak mógłbyś to podpowiedz jaki typ dla takiego jak ja, co do tej pory motory widział na zdjęciu.Abrams pisze:Witamy i u nas
Od czego hmm na początku od określenia typu motocykla
Zasób finansowy jaki możesz przeznaczyć na zakup + ciuchy kaski i reszta
A potem to już masz szukanie konkretnego egzemplarza
Przy szukaniu na pewno forumowicze pomogą a i jest parę szt naszych klubowych do kupienia
Powodzenia
-
Fundusze hm, no wlasnie ile potrzeba nowicjuszowi i jaki motorek. Umiejętności jazdy zerowe nie mniej jednak należe do ludzi którzy jadąc na motorze chcą coś zobaczyć popstrykać pare fotek pogadać a nie jeździć jak wariat.MUKA pisze:Siema! Określ fundusze i umiejętności jazdy na moto
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Witaj
Ja powróciłem do motorków po latach i "zacząłem" od EN 500 czyli najmniejszego z Vulcanów. Jednakże już po roku stwierdziłem, że to trochę mało i się rozglądam za większym. Zatem jeśli szukasz czegoś na początek to faktycznie zobacz VN 800 lub taką 500-tkę bo też nie jest zła a tańsza.
I też jeżdżę, jak to Goblin określił, w tempie "emeryckim"
Ja powróciłem do motorków po latach i "zacząłem" od EN 500 czyli najmniejszego z Vulcanów. Jednakże już po roku stwierdziłem, że to trochę mało i się rozglądam za większym. Zatem jeśli szukasz czegoś na początek to faktycznie zobacz VN 800 lub taką 500-tkę bo też nie jest zła a tańsza.
I też jeżdżę, jak to Goblin określił, w tempie "emeryckim"
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
-
Dzięki za słowa przywitania, a tak na prawdę to ksywka inspektor związana jest z wykonywaną pracą w takiej instytucji jak Poczta jeszcze Polska już S.A. I w związku z tym, że jest to robota niewdzięczna bo w skrócie polegająca na tępieniu chamsta, głupoty i złodziejstwa. Dlatego po robocie trzeba odreagować, i stąd własnie wziął się pomysł na motor. Gdybyście chcieli zawitać na podkarpacie, a wszczególności zobaczyć coś z czego słynie ta okolica to się polecam - pomogę. Oglądając wasze filmiki widziałem, że byliście na lubelszczyźnie w Zamościu. Warto zobaczyć takie okolice jak Baranów Sadomierski, Kurozwęki czy Sandomierz tu gdzie kręcą Ojca Mateusza, ale nie bedę zanudzał Pozdrawiam ze Stalowej WoliAndrew pisze:Cześć Inspektorze.
-
Dycha wystarczy na początek czy małoMars pisze:No tak, ale powinieneś określić ile kasy chcesz wydać na buty, spodnie, kask i na końcu na motocykl. Skoro jesteś laikiem w prowadzeniu motocykla, to lepiej nie kupować młodego rocznika. A nóż widelec ci się to nie spodoba i będziesz żałował kasy.
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
No to sądząc po stanie kilku paczek które dostałem w stanie mocno rozprawiczonym roboty to przed Tobą chłopie bezmiar bezkresny...Inspektor pisze:Dzięki za słowa przywitania, a tak na prawdę to ksywka inspektor związana jest z wykonywaną pracą w takiej instytucji jak Poczta jeszcze Polska już S.A. I w związku z tym, że jest to robota niewdzięczna bo w skrócie polegająca na tępieniu chamsta, głupoty i złodziejstwa.
A w ogóle to witaj
-
Witam również, a jak się kiedyś spotkamy to ci powiem co zrobić żeby ci się paczki nierozprawiczałyAndrzej pisze:No to sądząc po stanie kilku paczek które dostałem w stanie mocno rozprawiczonym roboty to przed Tobą chłopie bezmiar bezkresny...Inspektor pisze:Dzięki za słowa przywitania, a tak na prawdę to ksywka inspektor związana jest z wykonywaną pracą w takiej instytucji jak Poczta jeszcze Polska już S.A. I w związku z tym, że jest to robota niewdzięczna bo w skrócie polegająca na tępieniu chamsta, głupoty i złodziejstwa.
A w ogóle to witaj
- mrblack
- Miejscowość: Mazuria
- Motocykl: AWO Simson ver. Military
Siemanko
Witaj Inspektorku
Na początek starczy bez przesady nie musisz kupować motora za 40 tysi
Kupuj pięćsetkę z porządnymi gmolami bo na początek możesz zaliczyc parę lekkich baranków - szkoda nóg i sprzętu.
Starczy na moto i ciuchy - nie musisz robić lansu motocrazy na Poczcie
Hehe powodzonka i pozdrówki !!
Witaj Inspektorku
Na początek starczy bez przesady nie musisz kupować motora za 40 tysi
Kupuj pięćsetkę z porządnymi gmolami bo na początek możesz zaliczyc parę lekkich baranków - szkoda nóg i sprzętu.
Starczy na moto i ciuchy - nie musisz robić lansu motocrazy na Poczcie
Hehe powodzonka i pozdrówki !!