Sakwy, kufry boczne z tworzywa - porady opinie
-
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN2000
- Mars
- Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
- Motocykl: VN 900 classic 2008r.
- VROC: 34646
Re: Sakwy, kufry boczne z tworzywa - porady opinie
Nie, nie porównywałem. Te mi pasowały wyglądem i dlatego je kupiłem. Cały czas wszystko z nimi OK.
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN
Od września zeszłego roku latam z takimi kuframi Mutazu w miejsce skórzanych i jestem mega zadowolony. Nawet worek ziemniaków i parę zgrzewek browarów nie robi na nich wrażenia
...mam na motocyklu gniazdo do zapalniczki, czy ktoś zatem wie gdzie można kupić motocyklową popielniczkę ?..
-
Moglibyście wrzucić zdjęcia od tyłu i z góry, jak to wygląda?
Czy montowaliście na stelażu z zestawu, czy trzeba było coś kombinować?
Czy ktoś miał okazję porównać je do takich?
https://www.louis.pl/artikel/zestaw-sak ... r=10029742
Interesuje mnie porównanie pojemności, ale i tego, jak pasują do motocykli.
Czy montowaliście na stelażu z zestawu, czy trzeba było coś kombinować?
Czy ktoś miał okazję porównać je do takich?
https://www.louis.pl/artikel/zestaw-sak ... r=10029742
Interesuje mnie porównanie pojemności, ale i tego, jak pasują do motocykli.
Jeszcze są takie https://allegro.pl/oferta/kufry-boczne- ... 0610578521 chiba trochę mniejsze : https://allegro.pl/oferta/kawasaki-vn-9 ... 0063503460
-
Tak właściwie to zarówno Customaccess, jak i Mutazo, to te same kufry i zamawiane są w Chinach na Alibaba. Można samemu zamówić bezpośrednio na aliexpress
Ciekawostka jest taka, że mimo, iż wygląda na to, że wszystkie są tych samych rozmiarów, to Puig (customaccess) i Mutazo podają inne wymiary (szczególnie wysokość - 30 i 35 cm), a i na aliexpress można znaleźć dwa różne (27 i dla dokładnie tego samego produktu.
Te z bocznym otwarciem
różne kolory
różne kolory odpowiednika Customaccess touring
Ciekawostka jest taka, że mimo, iż wygląda na to, że wszystkie są tych samych rozmiarów, to Puig (customaccess) i Mutazo podają inne wymiary (szczególnie wysokość - 30 i 35 cm), a i na aliexpress można znaleźć dwa różne (27 i dla dokładnie tego samego produktu.
Te z bocznym otwarciem
różne kolory
różne kolory odpowiednika Customaccess touring
-
Re:
Rozumiem, że kupiłeś coś w tym stylu?
http://sklep.motomoto.pl/BAGAZ/4494-Ste ... dpora.html
Przyglądał się ktoś, jak jedziesz po nierównościach? Bardzo się gibają kufry na tych stelażach?
- Mars
- Miejscowość: Świecie k/ Bydg.
- Motocykl: VN 900 classic 2008r.
- VROC: 34646
Tak, właśnie takie kupiłem. Nie zauważyłem, żeby jakoś mocno się "gibały".
ZHDK A Rh "-"
HDK ZDZN
HDK ZDZN
-
Wladl ma na tych oryginalnych płaskownikach i szczerze mówiąc nie mogłem oderwać wzroku jak sprężynowały na każdym wyboju
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 1600classic
- VROC: 0
Można tylko po co mamy przepłacać jak u polskich sprzedawców taniej i szybciejPaweł Marcin pisze: ↑sob maja 08, 2021Tak właściwie to zarówno Customaccess, jak i Mutazo, to te same kufry i zamawiane są w Chinach na Alibaba. Można samemu zamówić bezpośrednio na aliexpress
Cenna uwaga, wydawało mi się że są w miarę stabilne. Teraz zacząłem zaglądać na mocowanie. W zestawie są tuleje metalowo gumowe do mocowania, na nich się trochę koliba. Same płaskowniki też odrobinę sprężynują. A z obserwacji garażowych wychodzi, że same pudło kufra na ściankach najbardziej podatne jest na dygotanie. Mam już plan naprawczy Na całej powierzchni styku kufra z płaskownikiem, guma. Od środka kawałek np. grubszego poliwęglanu, tak aby dociskało większą płaszczyzną. No i podpory dolne, te chyba najbardziej usztywnią.Paweł Marcin pisze: ↑pn maja 10, 2021Wladl ma na tych oryginalnych płaskownikach i szczerze mówiąc nie mogłem oderwać wzroku jak sprężynowały na każdym wyboju
...mam na motocyklu gniazdo do zapalniczki, czy ktoś zatem wie gdzie można kupić motocyklową popielniczkę ?..
-
Wladl, oglądałem oryginalne stelaże w VN2000 - są trzypunktowe. Prócz dwóch śrub do wzmocnienia błotnika, trzecia tak z 20cm niżej pośrodku oraz idzie jeszcze solidna rurka montowana pod podnóżkami tylnymi. Do tego wsadzić płytę z aluminium na ściankę boczną i nie powinno dygać. Chyba się zdecyduję, bo sakwy z 2000 LT są dość małe i bez zamków.
Gdyby ktoś jeszcze chciałby zobaczyć jak komponują się sztywne kufry na VN900 to załączam zdjęcie swojej maszyny. Kufry to model "American" od Custom Access.
- Przemo
- Motocykl: VN 2000 Classic '06
- VROC: 37109
Fajnie, że są lekko zaokrąglone. Elegancko to wygląda Jeszcze batwing z przodu i będzie małe vaquero
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454