Nabes , tylko pamiętaj o wystającej misce olejowej w 1500.Ciekawa opcja... Może i o takim nawet pomyśle...
podnosnik co wy na to
- Mastif
- Miejscowość: Świętochłowice
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 0
Badger pisze:nawet trzebaMastif pisze:Czy dobrze rozumiem na takim podnośniku można motocykl postawić na całą zimę?
Zabezpieczacie go jakoś jeszcze dodatkowo, czy na samym podnośniku jest wystarczająco stabilny?
przepraszam za być może głupie pytania, ale zawsze mi się wydawało że do tego służą specjalne stelaże czy stojaki a podnośnik tylko do podnoszenia i opuszczania
Gwoździki, listewki i można klatke zbudowac :P (zart oczywiście). Tez bym był zainteresowany odpowiedzią bo musze kupic taki podnośnik i mam obawy ze może byc mało stabilny. To jednak 300 kg+Mastif pisze:Badger pisze:nawet trzebaMastif pisze:Czy dobrze rozumiem na takim podnośniku można motocykl postawić na całą zimę?
Zabezpieczacie go jakoś jeszcze dodatkowo, czy na samym podnośniku jest wystarczająco stabilny?
przepraszam za być może głupie pytania, ale zawsze mi się wydawało że do tego służą specjalne stelaże czy stojaki a podnośnik tylko do podnoszenia i opuszczania
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
jak kupiłem swój podnośnik to w zestawie dostałem jeszcze pasy.
Moto podnoszę, zatrzaskuję blokadę, przeciągam pasy: jeden przez gmole, drugi pod siedzeniem, i mogę jeździć podnośnikiem po całym garazu bez stresu
Moto podnoszę, zatrzaskuję blokadę, przeciągam pasy: jeden przez gmole, drugi pod siedzeniem, i mogę jeździć podnośnikiem po całym garazu bez stresu
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- pyotrek
- Miejscowość: Otrębusy
- Motocykl: 2011 VN900 Custom
- VROC: 34346
Wózek pod moto
Joł!
Ma ktoś może jakieś doświadczenia z wózkiem pod moto ułatwiającym manewrowanie w ciasnym garażu?
Chodzi o coś takiego:
Mam małą (w sumie nie taką małą) skuchę w garażu, w postaci Drag Stara 1300 szwagra i mi się Custom nie mieści
Znaczy zmieściłby się ale fizycznie nie ma możliwości wmanewrowania go na miejsce postojowe, właśnie z racji ciasnoty panującej w tymże garażu. Ufff jakie zdanie!!
Ma ktoś może jakieś doświadczenia z wózkiem pod moto ułatwiającym manewrowanie w ciasnym garażu?
Chodzi o coś takiego:
Mam małą (w sumie nie taką małą) skuchę w garażu, w postaci Drag Stara 1300 szwagra i mi się Custom nie mieści
Znaczy zmieściłby się ale fizycznie nie ma możliwości wmanewrowania go na miejsce postojowe, właśnie z racji ciasnoty panującej w tymże garażu. Ufff jakie zdanie!!
FKP Original
No właśnie - miska olejowa.MUKA pisze:Nabes , tylko pamiętaj o wystającej misce olejowej w 1500.Ciekawa opcja... Może i o takim nawet pomyśle...
Zrobiłem oględziny w swojej 8-setce i i widzę że miska wystaje poza obrys ramy.
Czy tak na misce można podnieść moto na zimę??? Najtańsze podnośniki jednak platformy mają zwyczajnie płaskie.
Czy trzeba raczej rzeźbić jakieś łapki dystansowe aby ciężar spoczął jednak na ramie a nie na misce?
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
I u mnie w 1600 też wystaje :-(
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- jurekawasaki
- Miejscowość: wielkopolska
- Motocykl: kawasaki vn 800
- VROC: 0
- pyotrek
- Miejscowość: Otrębusy
- Motocykl: 2011 VN900 Custom
- VROC: 34346
No nie jest kiepski i zdecydowanie tańszy niż ten 'mój'. Muszę sobie to zmierzyć i zasymulować w garażu jakąś makietą.Tokar pisze:Ten problem w moim garażu rozwiązałem podnośnikiem motocyklowym Obrazek
jak na razie sprawdza się.
Dzięki!!
FKP Original