Zakup VN 1700 Vaquero - koś coś wię o tych ogłoszeniach?

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
Bartzos
Miejscowość: Poznań
Motocykl: VN 2000
VROC: 0

Zakup VN 1700 Vaquero - koś coś wię o tych ogłoszeniach?

Post autor: Bartzos » pn sty 04, 2016

Witam,

jestem zainteresowany kupnem VN 1700 Vaguero, w internecie znalazłem kilka ogłoszeń, może ktoś wie coś o tych ogłoszeniach lub sprzedawcach? Obecnie posiadam VN 1500 classic z 2007 roku i czas chyba na zmianę.

Ogłoszenie 1 - dłuższy czas jest już na aukcji, znajomy kupił u niego sprzęt w tym roku i jest zadowolony.

Ogłoszenie 2 - z ogłoszenia mało można się dowiedzieć ale mam blisko więc podjadę zobaczyć co i jak.

Ogłoszenie 3 - również mało informacji w ogłoszeniu.

Może ktoś z forumowiczów ma coś do zaoferowania. Będę wdzięczy za wszystkie informację :)

michaLL
Miejscowość: Wrocław
Motocykl: VN800
VROC: 0

Post autor: michaLL » wt sty 05, 2016

witam, pozwolę sobie wtrącić swoje 3 grosze. VN 1700 w wersji Kowboj to rzadko spotykany motocykl, ciężko będzie znaleźć pewną i ładną sztukę.

pozycja nr 1 - odradzam zdecydowanie. Kolega spod Rzeszowa kiedys z czystej ciekawości tam zajrzał. Kombinatorzy, oszuści, nawet adresu nie podają na stronie. Wcześniej mieli nazwę KK Motocykle. Można znaleźć parę opinii w necie. Zreszta na tym forum również: http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=10098 .

pozycja nr 2 - sprzedawca - cichy, schowany "handlarzyk" , na olxie jako osoba prywatna , ale napisane "posiadam wiele innych motocykli". Z uwagi na tą śmieszne niską cenę pewne na 99%, że sprzęt przypłynął mocno uszkodzony. No ale coż, skoro masz blisko to można podjechać pooglądać, poprosić o VIN i zweryfikować zdjęcia z aukcji.

pozycja nr 3 - ciężko dużo powiedzieć, w sumie jak wyżej - dowiedzieć się jak wyglądał przed naprawą i kto jej dokonywał.

życzę spokojnego i rozsądnego podejscia do tematu , teraz jest łatwiej kupić bo do sezonu dość spory kawałek czasu :)

ODPOWIEDZ