WITAM KOLEGÓW
panowie mam problem z akumulatorem a dokładniej chyba z instalacja.
problem polega na tym ze po przekreceniu stacyjki zaczynaja swicic lekko kierunkowskazy przednie , druga sprawa : jak akumulator jest wpiety w motorze nie chce sie naładowac z prostownika i zaczyna sie grzać, jak go odłacze od instalacji daje sie naładowac i motorek odpala pieknie, ładowanie z alternatora po uruchomieniu jest w zakresie 14 v.
jak wrócę z trasy zgasze motor to juz po godzinie nie odpale a napiecie na aku jest w granicy 10v.
domyslam sie zejest jakieś przebicie lub zwarcie, moje pytanie do was , gdzie szukać ? może ktoś z was miał juz podobny problem?
PROBLEM Z ELEKTRYKĄ VN900
Po przękręceniu stacyjki kierunki będą się świecić, bo pewnie masz amerykańską wersję moto, czyli tu raczej wszystko w normie.
Co do accu, może być po prostu padnięty. Sam w sobie może mieć jakieś zwarcie. Najlepeij podjechać gdzieś gdzie Ci go przetestują. Sam możesz jeszcze ewentualnie zobaczyć jaki jest pobór prądu na postoju. MIędzy zacisk a klemę wpinasz się z miernikiem. U mnie jest 0.01A i mniej więcej tak powinno być.
Co do accu, może być po prostu padnięty. Sam w sobie może mieć jakieś zwarcie. Najlepeij podjechać gdzieś gdzie Ci go przetestują. Sam możesz jeszcze ewentualnie zobaczyć jaki jest pobór prądu na postoju. MIędzy zacisk a klemę wpinasz się z miernikiem. U mnie jest 0.01A i mniej więcej tak powinno być.