Witaj, z kurtkami nie ma lekko i łatwo, to co pasuje koledze, nie musi pasować Tobie. Też jestem przed zakupem skóry, czekam do stycznia i działam. Już można ładny rabacik wywalczyć
![:)](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. Oglądałem Held Cosmo3 cena około 2tys przed rabatem, obok wisiała Rebelhorn Runner 2 za niecały tysiak i powiem szczerze, że tańsza wyglądała co najmniej nieźle i bardzo solidnie. Skórę trzeba przymierzyć w sklepie, wysyłkowo bym nie ryzykował. Na zdjęciach wygląda fajnie, a po przymiarce może się okazać za duża, za ciasna, niewygodna, źle skrojona do naszej sylwetki itd. W przypadku Held'a niektórzy zgłaszają problemy z zsuwającymi się na bok ochraniaczami łokci, drobniejszej postury właściciel, większe luzy w rękawach, co może być wkurzające podczas eksploatacji i niebezpieczne w razie ślizgu po glebie (tfu odpukać). Wybierz się do sklepu z odzieżą motocyklową, w razie braku takowego w pobliżu wycieczka do innego miasta, pooglądaj, przymierz kilka modeli i wtedy zdecydujesz co Ci pasuje wizualnie i finansowo. Jak już wybierzesz skóraka, rozmawiaj o rabacie, zamiast tańszej kurtki w danej cenie, dołożysz stówkę czy dwie i kupisz droższą z rabatem. Powodzenia
![:)](./images/smilies/icon_biggrin.gif)