Zakup kontrolowany - VN1500
-
- Miejscowość: Starachowice
- Motocykl: brak, ale chce vn1500
- VROC: 0
Zakup kontrolowany - VN1500
Cześć. W tym roku postanowiłem na swoim i kupuję motocykl. Wybór padł na VN1500.
Mam dwóch kandydatów - jeden z niskim przebiegiem i kilkoma dodatkami a drugi nowszy, na wtrysku ale z problemem. Nie mam kompletnie pojęcia czy to drogo czy tanio - chcę moto na lata. Wypowiecie się? Dzięki z góry. Podaję linki:
1. starszy
https://www.otomoto.pl/oferta/kawasaki- ... BH5bz.html?
2. młodszy
https://www.olx.pl/oferta/sliczne-kawas ... 7c3418cc61
Mam dwóch kandydatów - jeden z niskim przebiegiem i kilkoma dodatkami a drugi nowszy, na wtrysku ale z problemem. Nie mam kompletnie pojęcia czy to drogo czy tanio - chcę moto na lata. Wypowiecie się? Dzięki z góry. Podaję linki:
1. starszy
https://www.otomoto.pl/oferta/kawasaki- ... BH5bz.html?
2. młodszy
https://www.olx.pl/oferta/sliczne-kawas ... 7c3418cc61
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Naprawa 2 biegu w Mean Streak'u to grubo ponad 3 tysiące, koledzy podawali nawet kwotę ok 5tys w serwisie. Trzeba rozgrzebać cały silnik, po weryfikacji może się okazać, że jeszcze inne graty są do wymiany. Podobnie z wymianą silnika, kupisz za 3 tys, kolejne 1.5tys tak jak wspominał Stempel i robi się podobna kwota, którą trzeba zostawić w serwisie. Dbając o portfel i nerwy, szukałbym jednak moto w dobrym stanie technicznym, bez problemów z napędem. O ile finanse pozwolą, to celowałbym już w silniki 1600, mniej olejożerne, bardziej ekonmiczne i na wtrysku.
Ne kupuj żadnego z nich .
Pierwszy to od mataczy ,są opisani w internecie choć czasem coś im się uda z ciągnąć w dobrym stanie .Chociaż przebieg mocno cofany ,jak u wszystkich handlarzy .
Już w Ameryce mocno cofają ,jak zauważyłem cofają przy zmianie właściciela .WTEDY JEST WPISANY PRZEBIEG W DOKUMENCIE WŁASNOŚCI tak zwany Title czy jakoś tak .
I najważniejsze ten i inne typy tak nie mają w żadnym motongu nie wypadają biegi .
Pierwszy to od mataczy ,są opisani w internecie choć czasem coś im się uda z ciągnąć w dobrym stanie .Chociaż przebieg mocno cofany ,jak u wszystkich handlarzy .
Już w Ameryce mocno cofają ,jak zauważyłem cofają przy zmianie właściciela .WTEDY JEST WPISANY PRZEBIEG W DOKUMENCIE WŁASNOŚCI tak zwany Title czy jakoś tak .
I najważniejsze ten i inne typy tak nie mają w żadnym motongu nie wypadają biegi .
Wieczny optymista
Był-ła .Komar ,WSK 3 jka i 4 rka ,MZ Tropik /Jawa 350 ,Suzuki vz 800 ,Kawasaki 550 ,Nomad 1600.H-D Electra 1700,Yamaha Stratoliner 1900.Lokomotywa vn 2000, jest znów Kawasaki Nomad 1600 .
Był-ła .Komar ,WSK 3 jka i 4 rka ,MZ Tropik /Jawa 350 ,Suzuki vz 800 ,Kawasaki 550 ,Nomad 1600.H-D Electra 1700,Yamaha Stratoliner 1900.Lokomotywa vn 2000, jest znów Kawasaki Nomad 1600 .
-
Większość ogłoszeń z tego zakresu cen (do 14000 które mnie interesują mają przebiegi 40k - 50k. Zakładając że motocykl był używany normalnie, czy jest to dopiero połowa przebiegu który jest w stanie wytrzymać ten silnik? O łańcuszku rozrządu czytałem, że niby przy takich przebiegach się wymienia. Póki co te przebiegi mnie odstraszają i wykluczam te oferty. Jestem w błędzie?
Ja osobiście nie zwracam uwagi na przebieg ,w sumie poco jak w żaden nie wieżę
Kupiłem Yamahe z przebiegiem sory stanem licznika 42 000 mil ,czyli okolo 65000 km,przejechałem 16 000 km i sprzedałem .Wyglądała jak nówka chromy itd ,każda śrubka bez żadnej rdzy .
Teraz mam kawe zakupiona z stanem licznika 20 000 mil.I tak robiłem pompę wody,łożysko główki ,tylny amor ciekł,opony to wiadomo ,i dużo rdzawego nalotu na chromach .
Więc myśle że przebieg około 80-100 koła ,
Ale nie sprzedam za nic w świecie ,przynajmniej kilka lat chcę pośmigać.
Kupiłem Yamahe z przebiegiem sory stanem licznika 42 000 mil ,czyli okolo 65000 km,przejechałem 16 000 km i sprzedałem .Wyglądała jak nówka chromy itd ,każda śrubka bez żadnej rdzy .
Teraz mam kawe zakupiona z stanem licznika 20 000 mil.I tak robiłem pompę wody,łożysko główki ,tylny amor ciekł,opony to wiadomo ,i dużo rdzawego nalotu na chromach .
Więc myśle że przebieg około 80-100 koła ,
Ale nie sprzedam za nic w świecie ,przynajmniej kilka lat chcę pośmigać.
Ostatnio zmieniony pn mar 11, 2019 przez Wulbi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wieczny optymista
-
Rozumiem, zatem przymykam trochę oko na przebiegi. Wiecie może coś o tym importerze?
https://www.otomoto.pl/oferta/kawasaki- ... 8e8d56742b
Cena jak dla mnie ok, na wtrysku, itd.
https://www.otomoto.pl/oferta/kawasaki- ... 8e8d56742b
Cena jak dla mnie ok, na wtrysku, itd.
- artix
- Miejscowość: Inowrocław
- Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
- VROC: 38561
Nie chcę Cię namawiać do kupna innej marki, ale widzę na aukcjach importera od którego kupowałem swoją maszynę ciekawe motorki. Kupiłem to co chciałem, w fajnym stanie technicznym. Konkretny człowiek, sprowadza moto z USA, zadzwoń, może ma lub będzie miał jakiegoś Vulcana w ofercie. Okolice Ciechanowa. https://www.otomoto.pl/motocykle-i-quad ... ountry%5D=
to i moje 2 grosze dorzuce.
- tak jak koledzy mowili - przebiegami W OGÓLE sie nie przejmój z powodów opisanych powyzej (dadam jeszcze ze oprócz notorycznego cofania, kwestii szanowania i użytkowania moto dochodzi jeszcze to ze te silniki robią niesamowite przebiegi - gdzieś na forum jest fotka z usa ze staniem licznika 400tyś mil
- ja bym handlarzy tak od razu nie odrzucał i to nawet tych niepolecancyh , przecież wiekszośc albo duża czesc moto w "rękach motocyklistów" wczesniej stała własnie na placach komisów :/
tych rodzynków kupionych od 1 własciecieli jest naprawde niewiele.
(a też nie oznacza to ze moto nie miało gleby albo wymienianego oleum co 50tyś km :P )
- tak jak koledzy mowili - przebiegami W OGÓLE sie nie przejmój z powodów opisanych powyzej (dadam jeszcze ze oprócz notorycznego cofania, kwestii szanowania i użytkowania moto dochodzi jeszcze to ze te silniki robią niesamowite przebiegi - gdzieś na forum jest fotka z usa ze staniem licznika 400tyś mil
- ja bym handlarzy tak od razu nie odrzucał i to nawet tych niepolecancyh , przecież wiekszośc albo duża czesc moto w "rękach motocyklistów" wczesniej stała własnie na placach komisów :/
tych rodzynków kupionych od 1 własciecieli jest naprawde niewiele.
(a też nie oznacza to ze moto nie miało gleby albo wymienianego oleum co 50tyś km :P )
-
Dzięki bardzo za rzeczowe odpowiedzi. Innego moto no raczej sobie nie wyobrażam. Zawsze podobały mi się vulcany, zresztą przez ten model od kilku dobrych lat upieram się że chcę jedno-ślada.
Jeśli chodzi o handlarza, no mają przemiał i na pewno zbyt, dlatego jak pojawi się jakaś maruda to wiadomo, że cackać się nie będą. Sam handluję i doszedłem po kilku latach do wniosku że lepiej odpuścić kilku klientów, zbyć ich jak mieć potem problemy czy inne stresy z niewiadomych powodów.
Na facebooku akurat ten konkretny egzemplarz jest pokazany na filmie:
https://www.facebook.com/plugins/video. ... 1554339%2F
Jeśli chodzi o handlarza, no mają przemiał i na pewno zbyt, dlatego jak pojawi się jakaś maruda to wiadomo, że cackać się nie będą. Sam handluję i doszedłem po kilku latach do wniosku że lepiej odpuścić kilku klientów, zbyć ich jak mieć potem problemy czy inne stresy z niewiadomych powodów.
Na facebooku akurat ten konkretny egzemplarz jest pokazany na filmie:
https://www.facebook.com/plugins/video. ... 1554339%2F
Troszkę się tutaj pszemądżamy,ale jak zakupiłem troche sprzętów w swoim życiu i się poznałem ciutke to za dużo za uważam ,i sam czasem przy kupnie celowo już nie za uważam niektórych rzeczy i wtedy biore i spadam .
A i zasada nai lepiej wziąść osobę z sobą do tak zwanego odradzania zakupu.
Propo maszynki to powiem że jest ładna ,i pewnie te basy do ciebie przemawiają
Jak tobie się z podobał to na co cekasz ?Do przodu
A i zasada nai lepiej wziąść osobę z sobą do tak zwanego odradzania zakupu.
Propo maszynki to powiem że jest ładna ,i pewnie te basy do ciebie przemawiają
Jak tobie się z podobał to na co cekasz ?Do przodu
Ostatnio zmieniony wt mar 12, 2019 przez Wulbi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wieczny optymista
Widzę że sprzęt już w Polsce .
Bierz osobę do odradzania i śmigaj ,albo niech ktoś ci ją luknie .
Żeby ci jej ktoś nie
Bierz osobę do odradzania i śmigaj ,albo niech ktoś ci ją luknie .
Żeby ci jej ktoś nie
Ostatnio zmieniony wt mar 12, 2019 przez Wulbi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wieczny optymista