https://drive.google.com/file/d/19B7-1M ... sp=sharing
Mam nadzieję, że zdjęcie się wyświetli
Cześć.
Padł mi wyświetlacz przebieg/godz. na liczniku.
Podświetlenie jest, więc prąd dochodzi.
Elektryk mógłby podjąć się jego wymiany, ale nie mogę znaleźć samego wyświetlacza.
Miał ktoś podobny przypadek lub ma na sprzedaż coś takiego ze starego licznika???
Bardzo dziękuję za wszystkie wskazówki.
Padł wyświetlacz km/godz Nomad 1500
- Tex66
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
- VROC: 0
Re: Padł wyświetlacz km/godz Nomad 1500
Mam nadzieję, że wiesz, że sam wyświetlacz ciekłokrystaliczny (LCD) jest na płytce drukowanej (zobaczyć to możesz w Instrukcji Serwisowej swojego motocykla – str. 524).
Do jednostki prędkościomierza dochodzi wiązka z kostką 20-sto pinową, z czego używane jest tylko 16 (4 gniazda puste – bez pinów).
Podświetlenie wyświetlacza ciekłokrystalicznego (oddzielna dioda LED) a samo zasilanie wyświetlacza LCD to dwie różne rzeczy. Proponuje sprawdzić zasilanie na pinie (gnieździe) nr 12 (Instrukcja Serwisowa VN 1500 – str. 526)
Powodzenia
Do jednostki prędkościomierza dochodzi wiązka z kostką 20-sto pinową, z czego używane jest tylko 16 (4 gniazda puste – bez pinów).
Podświetlenie wyświetlacza ciekłokrystalicznego (oddzielna dioda LED) a samo zasilanie wyświetlacza LCD to dwie różne rzeczy. Proponuje sprawdzić zasilanie na pinie (gnieździe) nr 12 (Instrukcja Serwisowa VN 1500 – str. 526)
Powodzenia
Tex66
Re: Padł wyświetlacz km/godz Nomad 1500
Dzięki za radę. Na pewno sprawdzę.
Jeśli jednak potwierdzi się awaria wyświetlacza to w dalszym ciągu szukam części.
Ktoś ma coś na stanie???
Jeśli jednak potwierdzi się awaria wyświetlacza to w dalszym ciągu szukam części.
Ktoś ma coś na stanie???