opinia o VN 1500 pilnie potrzebna
-
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: honda seven fifty
- VROC: 0
opinia o VN 1500 pilnie potrzebna
witam
bede bardzo wdzięczny za wszelkie opinie.
szczególnie interesują mnie uwagi co do części i silniki, jego trwałości co sie najczęściej psuje, słyszałem o pompie paliwowej – co jeszcze i ile kosztuje.
pozytywy tego motocykla znam - dla tego najbardziej minusy mnie interesują - mam 2 juz upatrzone:
http://allegro.pl/kawasaki-vn-1500-vn15 ... 10868.html ten niebieski ( zielony metalik)
http://otomoto.pl/kawasaki-vn-vn-1500-M2509234.html
pomóżcie bo w ten weekend chce jechac kupic
bede bardzo wdzięczny za wszelkie opinie.
szczególnie interesują mnie uwagi co do części i silniki, jego trwałości co sie najczęściej psuje, słyszałem o pompie paliwowej – co jeszcze i ile kosztuje.
pozytywy tego motocykla znam - dla tego najbardziej minusy mnie interesują - mam 2 juz upatrzone:
http://allegro.pl/kawasaki-vn-1500-vn15 ... 10868.html ten niebieski ( zielony metalik)
http://otomoto.pl/kawasaki-vn-vn-1500-M2509234.html
pomóżcie bo w ten weekend chce jechac kupic
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
- Grzebyt
- Miejscowość: Pruszcz Gdański
- Motocykl: KAWASAKI VN 1600
zerknij co koledzy szanowni piszą tu : http://vulcaneria.pl/viewtopic.php?p=44 ... 1fe4#44306
-
- Miejscowość: KOSZALIN
- Motocykl: moto vacante...
patrz na wycieki, miałem dwa małe przy sprzęgle i alternatorze. Była to prosta kwestia dwóch uszczelniaczy, ale oglądałem jednego któremu ciekło z głowicy i to musiał być poważny problem. Warto też sprawdzić ciśnienie na tylnym garze bodajże. Na jednym musi być 10,5 a na drugim 3,5 bodajże. Jeśli są równe to padnięty jest odprężnik a to sugeruje poważniejsza naprawę. Też się z tym spotkałem oglądając VNa wiec warto zabrać sprzęt do mierzenia komprechy
- mrblack
- Miejscowość: Mazuria
- Motocykl: AWO Simson ver. Military
Siemano
Hehe a mam takie cosik identyczne to wiem troche o tym i owym.
Mi tam żadna pompa paliwa nie padła odpukać na razie ale co ja tam sie narobiłem i ile kasiory mi poszło aby toto odszykować to poezja .....
I te przebiegi to zapewne lipa bo handlarzyki to kutasy i kręcą na 10000000% i nikt mi nie powie, że nie .
Poszukaj moich opowieści to się więcej dowiesz .....
A jeszcze pizdowatą sprawą jest sprzęgło, które ma tam taką gówniana sprężynę dociskową , która lubi się wyrabiać - ot takie kapryśne stworzonko. Sam pierw wymieniłem tarcze i dupa .... okazała jeszcze ta franca do wymiany - też jest opisane to na forum...
A jeszcze przednie lagi mogą mieć wżery tak jak moje miały i po wymianie uszczelniaczy zaraz suki pociekły i musiałem kupić drugie rureczki ....
...... Remont silnika ........
A jeszcze miałem zjebaną stacyjkę ..... No i błotniki sparchaciałe .. jasny gwint nie straszę dalej
A ogółem to poszukaj sprzęt od motocyklisty a nie od handlarza bo na relanium nie wyrobisz jak ci przyjdzie tak jak mi walczyć z motongiem ......
Bo handlarze to mendy i to jest moje zdanie okupione ciężką krwawicą i dłuuuugą drogą na Golgotę
AMEN
Mi tam żadna pompa paliwa nie padła odpukać na razie ale co ja tam sie narobiłem i ile kasiory mi poszło aby toto odszykować to poezja .....
I te przebiegi to zapewne lipa bo handlarzyki to kutasy i kręcą na 10000000% i nikt mi nie powie, że nie .
A jeszcze pizdowatą sprawą jest sprzęgło, które ma tam taką gówniana sprężynę dociskową , która lubi się wyrabiać - ot takie kapryśne stworzonko. Sam pierw wymieniłem tarcze i dupa .... okazała jeszcze ta franca do wymiany - też jest opisane to na forum...
A jeszcze przednie lagi mogą mieć wżery tak jak moje miały i po wymianie uszczelniaczy zaraz suki pociekły i musiałem kupić drugie rureczki ....
A jeszcze miałem zjebaną stacyjkę ..... No i błotniki sparchaciałe .. jasny gwint nie straszę dalej
A ogółem to poszukaj sprzęt od motocyklisty a nie od handlarza bo na relanium nie wyrobisz jak ci przyjdzie tak jak mi walczyć z motongiem ......
Bo handlarze to mendy i to jest moje zdanie okupione ciężką krwawicą i dłuuuugą drogą na Golgotę
AMEN
-
- Miejscowość: Poznań
- Motocykl: honda seven fifty
a nie chcesz swojego sprzedać ? ;-)mrblack pisze:Siemano
AMEN
- mrblack
- Miejscowość: Mazuria
- Motocykl: AWO Simson ver. Military
Hmmmm ..... W sumie się zastanawiam nad tym ...bo dla żony baaardzo sie podoba sprzęcik ale niestety boi się jeżdzić i lipa..... A montować boczny wózek to raczej nie e e lepiej kupić kacapa z koszem i ganiać po lesiehamster pisze:a nie chcesz swojego sprzedać ? ;-)
A jak pojechałem z fajną laską co akurat była u kuzynów w odwiedzinach i była napalona na sprzęta jak stonka na oprysk to qrwa mało do rozwodu nie doszło więc ...... Na szczęście mam jeszcze Awo Simsona więc jak co to z buta nie będę łaził :mrgrin: