Tragiczny wypadek
Tragiczny wypadek
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /250733835
pijanego kierowcę do odstrzału
pijanego kierowcę do odstrzału
szczęście i radość , wolność i swoboda
-
- Miejscowość: Katowice
- Motocykl: Kawasaki VN 2000 Diablo Black
- VROC: 0
- Ja-jo
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN750,GSF1200s
- VROC: 33339
Myśle że tacy w ogóle sie nie zastanawiają nad niczym. A za coś takiego powinno sie karać jak za morderstwo, bo tym jest w istocie. Wsiada najebany za kierownice, to tak jakby brał kałasza i walił na ślep po krzakach w parku, jak kogoś trafi to 25 lat i zabrane zezwolenie na broń ( i to na pewno nie na dwa lata ).Steve pisze:może nie jeden by się zastanowił zanim wsiadł za kierownicę pod wpływem.
-
- Miejscowość: Siemianowice Śl
- Motocykl: w planach
Współczuję rodzinie motocyklisty ale gdyby konsekwencje dla pijaków-piratów były większe, może było by lepiej. Może...Luzak pisze:W naszym kraju prawo nie działa. W święta zatrzymano prawie 2000 pijanych kierowców. I co? Gówno. Może kliku trafi do pierdla a reszta zapłaci karę 1000 zł i zlewa temat. A miało się coś zmienić. Miało być lepiej a wyszło jak zawsze.
- Azachiel77
- Miejscowość: strzelce opolskie
- Motocykl: kawasaki vulcan VN 1500 classic
Tak sobie myślę że to moglbyc każdy z nas. Wracasz z przejażdżki do domu rodziny dzieci a jakiś pijany kut..s zrobi taki manewr i co potem? Przeprosi? Kpina Dla mnie tylko szubienica.
Aktualnie leze w szpitalu na urazowce w Piekarach dużo tu chlopakow z motorow i podobnych sytuacj
Konkluzja; rozwaga oczy i uszy szeroko otwarte Nasza pasja jest dosc niebezpieczna. Pozdrawiam i szerokości
Aktualnie leze w szpitalu na urazowce w Piekarach dużo tu chlopakow z motorow i podobnych sytuacj
Konkluzja; rozwaga oczy i uszy szeroko otwarte Nasza pasja jest dosc niebezpieczna. Pozdrawiam i szerokości
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
Drzewiecki mówiąc o Polsce "dziki kraj" na pewno miał racje. Za jazdę po pijanemu a szczególnie tym którzy spowodowali wypadek ze skutkiem śmiertelnym powinno dawać się dożywocie ale nie za kratami w celi z wszelkimi wygodami i przywilejami a na ciężkich robotach nie wiem w kamieniołomach czy kopalni. Wielkie współczucie dla rodziny naszego kolegi motocyklisty.
- Goblin
- Miejscowość: Warszawa/Rembertów
- Motocykl: VN900 był EN 500C1 '96
- VROC: 33392
Ale nawet nie pijani kierowcy puszek robią dzikie rzeczy na drodze, nie widzą motocykli, szosa jest ich i tylko ich. Z kolei kierowcy TIR-ów robią to samo z puszkami co puszki z nami, tylko skutki dla nas są o wiele gorsze.
Pozdrawiam i ostrożności życzę.
Pozdrawiam i ostrożności życzę.
Dziś trwa życie jedyne jakiego możemy być pewni, więc cieszmy się dopóki trwa.
- Steve
- Miejscowość: Siemianowice Śl
- Motocykl: vn 1600 classic
- VROC: 33192
A ja sądzę panowie, że to nie tylko udręka naszego kraju.Oglądając programy o cudownym raju zza oceanu odnoszę wrażenie , że tam w ogóle się nie przejmują pijusami.Pan policjant każe przejść parę kroków i już.Kpina.A my przecież zbieramy wszystkie wzorce od nich.Jak przekroczę prędkość o 10 km/h to dostanę karę a te dziady robią na drodze co chcą i śmieją się innym w twarz i jeżdżą dalej nawet po odebraniu prawa jazdy.Kara? Jaka kara?Kara w tym kraju to abstrakcja jest.
It's time to go,time for the freedom
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Dzisiaj wyczytałem w intranecie firmowym
----
Koleżanki i Koledzy,
z żalem informujemy, że w dniu 30 kwietnia br. zginął tragicznie nasz wieloletni kolega i współpracownik [imie i nazwisko]
Pełnił funkcję XXXXXXX w Szczecinie
Prywatnie był miłośnikiem i pasjonatem turystyki motorowej.
Osierocił dwoje dzieci.
----
Żesz k...a mać
----
Koleżanki i Koledzy,
z żalem informujemy, że w dniu 30 kwietnia br. zginął tragicznie nasz wieloletni kolega i współpracownik [imie i nazwisko]
Pełnił funkcję XXXXXXX w Szczecinie
Prywatnie był miłośnikiem i pasjonatem turystyki motorowej.
Osierocił dwoje dzieci.
----
Żesz k...a mać
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
-
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: Kawasaki Vn 1600 Nomad
To kolega z zaprzyjaźnionego forum Halo Szczecin . Pasjonat , prawdziwy motocyklista , wiele nakręconych kilometrow i fajnych tras .Miał na imię Krzysztof . We wtorek odprowadzimy Go w jego ostatnią podroż . Na tym forum można zobaczyć jego galerie , wierszowane posty , nazywany forumowym wierszokletą , taki fajny gość , ciekawa osobowość . Bezsensowna śmierć przez pijaka . Straszne .
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
Również uważam, że kary za prowadzenie pod wpływem powinny zostać zaostrzone drastycznie. Przykładem powinna być dla nas Australia i kraje skandynawskie.
Sądzę, że wskazana byłaby inicjatywa społeczna. Pijani kierowcy są w końcu zagrożeniem dla wszystkich.
Kwestia opłat za przejazd autostradą pokazała, że można w ten sposób wyegzekwować zmiany i warto byłoby podobną inicjatywą wywalczyć również zaostrzenie kar dla pijanych kierowców.
W taki sposób zrobilibyśmy coś (jako społeczność/społeczeństwo) co w efekcie uratowałoby życie wielu osobom, a nie tylko (jak to miało miejsce w przypadku opłat) uratuje parę drobnych w naszej kieszeni...
Sądzę, że wskazana byłaby inicjatywa społeczna. Pijani kierowcy są w końcu zagrożeniem dla wszystkich.
Kwestia opłat za przejazd autostradą pokazała, że można w ten sposób wyegzekwować zmiany i warto byłoby podobną inicjatywą wywalczyć również zaostrzenie kar dla pijanych kierowców.
W taki sposób zrobilibyśmy coś (jako społeczność/społeczeństwo) co w efekcie uratowałoby życie wielu osobom, a nie tylko (jak to miało miejsce w przypadku opłat) uratuje parę drobnych w naszej kieszeni...
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
- M_Pajak
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 1600 Nomad był a jest H-D Electra
To wypadek mojego kolegi z innego forum (maxi suterowego) . Gość mu w zadek przywalił jak wracał z Częstochowy . W swym pijackim zwidzie (2 promile) poprostu go niezauważył , i to nie był jego pierwszy raz .
http://www.galeria.moja-ostroleka.pl/th ... album=2769
A to już mój wyczym prawie pryma-aprilisowy , lecz pani była trzeźwa .
http://www.zyciewarszawy.pl/artykul/584055.html
Pijanym bałwanom dożywotnio zabrał bym prawko .
Pozdrawiam
Marek
http://www.galeria.moja-ostroleka.pl/th ... album=2769
A to już mój wyczym prawie pryma-aprilisowy , lecz pani była trzeźwa .
http://www.zyciewarszawy.pl/artykul/584055.html
Pijanym bałwanom dożywotnio zabrał bym prawko .
Pozdrawiam
Marek
Jak by co 604 239 624