Kto jeździ z wózkiem bocznym?
-
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN800 DRIFTER
- VROC: 0
Kto jeździ z wózkiem bocznym?
Jestem w trakcie realizacji projektu ,,mój VN drifter 800 +wózek boczny''.Czy ktoś przerabiał już ten temat?
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
jedyne doswiadczenie vn-a z wózkiem to mam z dyskusji na tym forum, poszukaj dobrze. było nawet zdjęcie podawane jakiegoś gościa z VROC-u
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Badger
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
słabo szukasz tu masz link do goscia z vrocu: http://www.vroc.org/view_profile.php?us ... 78c9a0f667
pie.....lę, nie myję
-
Kuba podpowiedzial mi wątek- mojch ,,przygód z wózkiem bocznym''.Może ktoś się odezwie, kto przerabia własnie ten temat?Ja chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami ...
Rama wraz z kołem już została spasowana do motocykla. Zastosowałem czteropunktowe mocowanie /podobne jak w sowietach/ale jednak z pewnymi przeróbkami.Ogromnym wyzwaniem pozostał amortyzator skrętu.Centralny tradycyjny nie wydał.Teraz jeszcze spasuję gondolę/odebralem własnie z areografu/ i wtedy znajdą się punkty podparcia dla nieszczęsnego,,amora''.
C.D.N
Rama wraz z kołem już została spasowana do motocykla. Zastosowałem czteropunktowe mocowanie /podobne jak w sowietach/ale jednak z pewnymi przeróbkami.Ogromnym wyzwaniem pozostał amortyzator skrętu.Centralny tradycyjny nie wydał.Teraz jeszcze spasuję gondolę/odebralem własnie z areografu/ i wtedy znajdą się punkty podparcia dla nieszczęsnego,,amora''.
C.D.N
Jak mam czas ,to siedzę i myślę, a jak nie mam czasu to tylko siedzę...ostatnio tylko siedzę
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
Re: Kto jeździ z wózkiem bocznym?
Chciałem napisać na PW, ale Kolega ma wyłączone, więc daję tu.Zbiherek pisze:Jestem w trakcie realizacji projektu ,,mój VN drifter 800 +wózek boczny''.Czy ktoś przerabiał już ten temat?
Znajomy, który wierzy w wyższość motocykla z wozem nad motocyklem bez, napisał dość ciekawy tekst na ten temat.
Mimo iż pisał ogólnie o zagadnieniu to sądzę, że duża część informacji może okazać się przydatna:
http://www.breinride.home.pl/moto/index ... &Itemid=49
Pozdrawiam Serdecznie
Jacek
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
-
Re: Kto jeździ z wózkiem bocznym?
Dzięki serdeczne za odzew. Mnóstwo ciekawych wskazówek i zajebiście dużo humorystycznych treści w podesłanym linku.To i tamto warto przecież wiedzieć .Tym bardziej , że jeździłem zaprzęgiem jakieś 30 lat temu . Moja poczta PW już ,,kuma''
Jak mam czas ,to siedzę i myślę, a jak nie mam czasu to tylko siedzę...ostatnio tylko siedzę
-
No i ,,zaprzęg''poszedł...Pierwsza jazda zajebista,udało się rozwinąć nawet prędkość :evil2: do 80-tki.Na razie ostrożnie, wszak to jazda testowa.Całość wygląda dostojnie i potężnie.Zmieniłem kufry na większe/od elektry/.Jak uzbroję wózek całkowicie,to podeślę fotki.Jolcia juź pakuje łachy na wyjazd wakacyjny i cieszy się, że weźmie pół szafy...
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
I suszarkę i to i tamto i jeszcze będziesz musiał co nie co przywiązać do moto bo zbraknie miejscaZbiherek pisze:No i ,,zaprzęg''poszedł...Pierwsza jazda zajebista,udało się rozwinąć nawet prędkość :evil2: do 80-tki.Na razie ostrożnie, wszak to jazda testowa.Całość wygląda dostojnie i potężnie.Zmieniłem kufry na większe/od elektry/.Jak uzbroję wózek całkowicie,to podeślę fotki.Jolcia juź pakuje łachy na wyjazd wakacyjny i cieszy się, że weźmie pół szafy...
Dawaj fotki jak to wygląda wielu tu niecierpliwych zdjęć z przebudowy i z efektu obecnego
Na finalne poczekamy...
- Piotr
- Miejscowość: Warszawa-Wilanów
- Motocykl: VN 1500 Nomad, VN 2000 Diablo Black
- VROC: 25311
Szacun Zbiherek za wytrwałość i konsekwencje.
VROC#25311
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl
--- www.v-moto.pl części ,akcesoria, oleje, filtry... do VN-ów ---
http://www.steelrosesmcsouthside.pl