Nowe zabawki ITD
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
Nowe zabawki ITD
http://carbonio.pl/2012/11/29/tak-wygla ... owozy-itd/
nie wiem czy było na forum czy nie, w każdym razie nie znalazłem
Co najmniej 28 nieoznakowanych radiowozów które już wyjechały na nasze drogi jest wyposażonych w czeskiej produkcji fotoradary AD9. Z zewnątrz auta ITD na pierwszy rzut oka niczym szczególnym się nie wyróżniają.
nie wiem czy było na forum czy nie, w każdym razie nie znalazłem
Co najmniej 28 nieoznakowanych radiowozów które już wyjechały na nasze drogi jest wyposażonych w czeskiej produkcji fotoradary AD9. Z zewnątrz auta ITD na pierwszy rzut oka niczym szczególnym się nie wyróżniają.
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Tak się składa że miałem już z nimi przyjemność, stali zupełnie na poboczu po ciemku światła wyłączone. Żadnego znaku o kontroli fotoradarowej. Dwóch leniów siedzi i śpi a aparat sobie pstryka zdjęcia od tyłu na których poza światłami i numerem rejestracyjnym nic nie widać.
Sami łamią przepisy bo grzeją się silnikiem w terenie zabudowanym.
Muszę się wymeldować z tego kraju...
Sami łamią przepisy bo grzeją się silnikiem w terenie zabudowanym.
Muszę się wymeldować z tego kraju...
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Nie da sie... ale jest jeden problem, wszedzie jest lepiej, a najlepiej tam, gdzie nas nie ma...Mayones pisze:Sam się zastanawiam czasami czy tu jeszcze da się mieszkać i żyć normalnie:DGóral pisze:Qfa Mayones, gdzie Ty mieszkasz człowieku?
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
-
- Miejscowość: MIEDZIANA GÓRA
- Motocykl: KAWASAKI vulkan vn15
Czytam tak te wasze posty koledzy i nie widzę za grosz optymizmu w tym co piszecie Zawodowo jeżdrzę 34 lata nie tylko po kraju ale po całej europie i powiem wam niejedno spotkanie miałem z rużnymi służbami egzekwującymi przepisy zakazy nakazy ograniczenia itp.. powiem jedno jak się kłopotuw nie szuka to się ich nie znajdzie to wiem napewno a jeśli ktoś na własne życzenie prubuje coś zmienić to niech sam ponosi zato konsekwęcje. Ja wcale nie należę do tych co muwią że jest pęknie i kolorowo bo na codzień mam do czynienia z foto radarami policją drogową ITD. ale staram się z tym żyć w symbiozie Więc aby było jasne jadę w miarę bespiecznie szanuję innych użytkowników drogi staram się nie łamać przepisów uważnie słucham CB. radia i jakoś nie mam problemów Panowie poczytajcie gazety posłuchajcie radia w poniedziałkowy poranek i cieszcie się że niema nas wśrud nich .Pozdrawiam i przepraszam jeśli kogoś uraziłem swoim postem.....
KARUZO 8
- mirad
- Miejscowość: Mazowsze
- Motocykl: VN 2000 Classic
- VROC: 32433
Moje doświadczenie życiowe wskazuje, że nie trzeba zaliczyć Oxfordu z ekonomii by stwierdzić, że jak jest tylko ocet na półkach w sklepie to znaczy, że coś jest nie tak. I społeczeństwo to widzi i jednoznacznie interpretuje.KARUZO8 pisze:nie widzę za grosz optymizmu
Nie umniejszając potrzeb istnienia poszczególnych służb wszyscy widzą, że infrastruktura komunikacyjna drastycznie nie nadąża za potrzebami. Innymi słowy ludzie radzą sobie znacznie lepiej niż państwo. Do tego widać jak na dłoni, że mówiąc b. skrótowo, koszty życia, w tym podatki, opłaty na rzecz państwa rosną, a średnia prędkość podróżna spada. Jak to pogodzić? Olewając oszołomów i pijaków za kierownicą ( tępić bez litości ! ) reszta użytkowników, którzy jeżdżą by zarobić na chleb będzie dalej walczyć z czasem na drogach. Już nawet w mediach przebija się prawda, że podstawową przyczyną tragedii na drogach jest stan dróg. Nie tylko nawierzchnia, ale organizacja, złe i nieprzepisowe oznakowanie, brak synchronizacji świateł itd. Równolegle widać patologię w rozszerzaniu uprawnień represyjnych w stosunku do kierowców. Nie długo kominiarze będą dawać mandaty kierowcom. Ordynarne i perfidne działania lokalnych samorządów ustawiających pułapki na przejezdnych wskazują, że kierowcy są dla państwa, a nie odwrotnie To ludzi oburza i słusznie. Niestety kierowcy są w całej UE niemiłosiernie opodatkowani i to wielokrotnie za to samo. Tylko, że oni zarabiają netto wielokrotnie więcej od nas.
Przyczyna podstawowa tego stanu rzeczy ma oczywiście charakter polityczny, ale tutaj o polityce nie dyskutujemy. Nie ma w tym nic z pesymizmu tylko koń jest jak każdy widzi.
Dodam jeszcze tylko, że za czasów niesłusznych odległość w W-wy do Poznania ( z Ochoty do centrum ) zdarzało mi się zrobić w 2 h 40 min przy pomocy pożeracza przestrzeni zwanego Polonezem. Bez autostrad. Zróbcie to dzisiaj trasą przez Sochaczew, Konin.
Od V2 lepsze może być tylko V8!
FUCK FUEL ECONOMY !
FUCK FUEL ECONOMY !
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
http://moto.onet.pl/1673309,1,radiowozy ... tml?node=2
Za 29 samochodów wyposażonych w fotoradary Inspekcja Transportu Drogowego zapłaciła 6,4 mln zł. Ich zakup zwrócił się w dwa tygodnie – informuje "Dziennik Gazeta Prawna".
Za 29 samochodów wyposażonych w fotoradary Inspekcja Transportu Drogowego zapłaciła 6,4 mln zł. Ich zakup zwrócił się w dwa tygodnie – informuje "Dziennik Gazeta Prawna".