MC i Barwy ?
-
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: Kawasaki Vn 1600 Nomad
- VROC: 0
MC i Barwy ?
Witam ! Całkiem niedawno , podczas zawodów GP Moto w Brnie na parkingu przed zawodami kolesie w barwach zatrzymali naszego kolegę motocyklistę , wyjęli noże i kazali odpruć mu napis Poland z kamizelki. Nie było do śmiechu , więc się poddał - siła złego na jednego. Nie dało rady nic wytłumaczyć , a i oni nie chcieli słuchać. Czy też będziecie pruć innym kamizelki ? Chcemy się dowiedzieć o co chodzi i dlatego pukamy do wszystkich drzwi - i do Was też. Kongres nam motocykli ani ciuchów nie kupował , a chce decydować co mamy mieć na nich i gdzie i jak jeżdzić . A może są jakieś miejsca gdzie nam nie wolno jeżdzić , bo nie jesteśmy z kongresu i jesteśmy przez to w niebezpieczeństwie i nic o tym nie wiemy Na znak protestu zbojkotowaliśmy zlot w Złocieńcu - udało się ! Nie zgadzamy się na uzurpowanie sobie prawa do nas Free Baykerów , przez kilku kolesiów na moto , którym sodówa i wadza mózgi lasuje . Poznałem Was i mam nadzieję , że ....... ? Pozdrawiam i mam nadzieję , że rzeczowo o tym pogadamy na forum ! Pozdrawiam !
Ostatnio zmieniony czw kwie 28, 2011 przez Big Stach, łącznie zmieniany 2 razy.
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Pewne zasady są ustalone na całym świecie i u nas też
Poczytaj w http://www.klubymotocyklowe.pl/ one dotyczą też nas bo już jesteśmy zarejestrowani
Legalnie nosimy swoje barwy i my nie będziemy mieli napisu Poland bo ten jest zarezerwowany dla klubów MC i FG
Mamy naszywki kongresowe na plecach mówiące że jesteśmy zrzeszeni w kongresie.
Poczytaj w http://www.klubymotocyklowe.pl/ one dotyczą też nas bo już jesteśmy zarejestrowani
Legalnie nosimy swoje barwy i my nie będziemy mieli napisu Poland bo ten jest zarezerwowany dla klubów MC i FG
Mamy naszywki kongresowe na plecach mówiące że jesteśmy zrzeszeni w kongresie.
Ostatnio zmieniony czw kwie 28, 2011 przez Abrams, łącznie zmieniany 1 raz.
- Abrams
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
Kongres M.C. jest zrzeszeniem Klubów oraz Wolnych Grup Motocyklowych z terenu Całej Polski.
Zasady, którymi kieruje się Kongres nie zostały zapożyczone z zagranicznych klubów ani przez nie narzucone, lecz były wypracowane przez ludzi którzy w Polskich warunkach tworzyli środowisko motocyklowe, budowali kluby wbrew sytuacjom społeczno politycznym na przełomie ostatnich kilkudziesięciu lat.
Kongres jako organizacja udziela pomocy wszystkim motocyklistom uznającym jego zasady.
Zasady te kładą nacisk na wzajemny szacunek, poszanowanie barw i braci klubowych, oraz pomoc w obliczu zagrożeń drogowych jak i wszystkich innych spotykających nas w codziennym życiu. To w imię tych wartości organizujemy w tym roku ogólnopolska akcję MOTOSERCE, a w latach ubiegłych wspólnie pomagaliśmy wielu ofiarom wypadków i osobom ciężko chorym
Do Kongresu mogą należeć Wszystkie grupy motocyklowe, które dzięki współpracy mają okazję tworzyć przyszłą scenę motocyklową.
Zasady, którymi kieruje się Kongres nie zostały zapożyczone z zagranicznych klubów ani przez nie narzucone, lecz były wypracowane przez ludzi którzy w Polskich warunkach tworzyli środowisko motocyklowe, budowali kluby wbrew sytuacjom społeczno politycznym na przełomie ostatnich kilkudziesięciu lat.
Kongres jako organizacja udziela pomocy wszystkim motocyklistom uznającym jego zasady.
Zasady te kładą nacisk na wzajemny szacunek, poszanowanie barw i braci klubowych, oraz pomoc w obliczu zagrożeń drogowych jak i wszystkich innych spotykających nas w codziennym życiu. To w imię tych wartości organizujemy w tym roku ogólnopolska akcję MOTOSERCE, a w latach ubiegłych wspólnie pomagaliśmy wielu ofiarom wypadków i osobom ciężko chorym
Do Kongresu mogą należeć Wszystkie grupy motocyklowe, które dzięki współpracy mają okazję tworzyć przyszłą scenę motocyklową.
Ostatnio zmieniony czw kwie 28, 2011 przez Abrams, łącznie zmieniany 2 razy.
I tu też coś jest :
http://www.kat.riders.pl/texty/magister2.htm
http://www.kat.riders.pl/texty/magister2.htm
Ja mam na plecach napis Polska od 3 lat i bylem na zlotach ktore organizowali kluby MC i jakos nikt sie nie czepial ale slyszalem nie raz o takich przypadkach a ostatni w tym roku na rozpoczeciu sezonu w Sochaczewie jest taki klub Zakon Motocyklowy chyba z okolic Zyrardowa maja na plecach swoje ksywy ,napis Polska i logo posrodku no i panowie obecini rowniez na tym zlocie z MC ostro sie tam do nich sadzili
-
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: Kawasaki Vn 1600 Nomad
- VROC: 0
Po tej lekturze stwierdzam , że do każdego sprzedawanego motocykla powinna być dołączana taka ulotka od kongresu i innych takich organizacji , by kupujący był świadom tego co robi. Okazuje się , że ten 1% zrzeszony ma więcej do powiedzenia niż te 99 % , które traktuje motocykl jako hobby , czy środek lokomocji. Ciekawe !
Jeżeli chodzi o kamizelkę naszego kolegi , to chdziło tylko o napis Poland.
Co do całej sytuacji to mogę zrozumieć ochronę barw i różne takie zachowania wynikające z kodeksu , ale nie był to zlot , działo się to za granicami naszego kraju i wystarczyło pogadać , zwrócić uwagę a nie wyciągać kosy. Pewnie teraz tak jak SNAKE ( poznany na Vulkanerii) zacznę wozić w kufrach gaz-rurkę , kastet , nóż , gaz łzawiący i parę innych bajerów zaczepno-obronnych.
Jeżeli chodzi o kamizelkę naszego kolegi , to chdziło tylko o napis Poland.
Co do całej sytuacji to mogę zrozumieć ochronę barw i różne takie zachowania wynikające z kodeksu , ale nie był to zlot , działo się to za granicami naszego kraju i wystarczyło pogadać , zwrócić uwagę a nie wyciągać kosy. Pewnie teraz tak jak SNAKE ( poznany na Vulkanerii) zacznę wozić w kufrach gaz-rurkę , kastet , nóż , gaz łzawiący i parę innych bajerów zaczepno-obronnych.
Ostatnio zmieniony czw kwie 28, 2011 przez Big Stach, łącznie zmieniany 1 raz.
A ja miałbym takie pytanie na temat klubów i barw , czy osoba należąca do klubu w pełnych barwach MC może spotykać się , przebywać , z ludżmi którzy mają swój klub mają jakieś tam barwy ale nie chcą zrzeszać się w kongresie , spotkałem się z takimi przypadkami , i nikt nikomu nie zrywał barw ani emblematów a nawet kluby przyjażnią się , czy to jest normalne ? Bo teraz to ja tu czegoś nie rozumiem . Jedni tolerują to inne kluby nie.
szczęście i radość , wolność i swoboda
- Piotr_Classic
- Miejscowość: Madryt
- Motocykl: HD Street Glide
- VROC: 32438
Nikt tutaj nie uzurpuje sobie "boskich" praw. Zalecam lekturę tego posta od początku raz jeszcze.
Nikt nie każe Ci kupować spodni ani kurtki firmy X tylko (jeżeli już to) mowa jest o noszeniu barw klubowych a jak wszem i wobec wiadomo zdecydowana większość klubowiczów nosi je na KAMIZELKACH skórzanych.
Nikt nie każe Ci kupować spodni ani kurtki firmy X tylko (jeżeli już to) mowa jest o noszeniu barw klubowych a jak wszem i wobec wiadomo zdecydowana większość klubowiczów nosi je na KAMIZELKACH skórzanych.