Dobre ocieplenie kolan - pytanie
- Kubrick
- Miejscowość: Krk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 CL
- VROC: 0
Dobre ocieplenie kolan - pytanie
Zamierzam jeździć do końca października na Melonku i dopiero pojehać do domu.
Zaczynam już "czuć" koana (do pracy wyjeżdżam ok 6.30). Mam ocieplacze na kolana http://allegro.pl/super-ocieplacze-na-k ... 39851.html jakieś takie mniej więcej.
Zastanawiam się, czy może jest coś lepszego albo może warto ubierać podwójne - jeszcze jedne pod spodnie? Macie jakieś pomysły? Chciałabym jednak móc uprawiać sport w przyszłości i chodzić normalnie, a nie na starość odczuwać skutki motórka
Zaczynam już "czuć" koana (do pracy wyjeżdżam ok 6.30). Mam ocieplacze na kolana http://allegro.pl/super-ocieplacze-na-k ... 39851.html jakieś takie mniej więcej.
Zastanawiam się, czy może jest coś lepszego albo może warto ubierać podwójne - jeszcze jedne pod spodnie? Macie jakieś pomysły? Chciałabym jednak móc uprawiać sport w przyszłości i chodzić normalnie, a nie na starość odczuwać skutki motórka
- Brein
- Miejscowość: Kielce
- Motocykl: Dniepr MT12
- VROC: 32244
Dość często jeżdżę 12 miesięcy w roku. Stosuję najczęściej getry (sztukę lub dwie w zależności od temperatury) + ocieplacze na kolana i na to skórę.
Lub - do pracy ubieram normalne jeansy, a na nie coś takiego: http://armyworld.pl/product-pol-1547-Sp ... NOWE-.html i jest 100% luzu.
Pozdrawiam
Lub - do pracy ubieram normalne jeansy, a na nie coś takiego: http://armyworld.pl/product-pol-1547-Sp ... NOWE-.html i jest 100% luzu.
Pozdrawiam
Moja strona domowa: www.jacek-lukawski.pl
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
Ludzie dzielą się na dwie grupy: na tych, którzy "mogą coś zrobić" i na tych, którzy to zrobili.
- Kubrick
No właśnie jeżdżę w dżinsach... najzwyklejszych spodniach do chodzenia. Na to zakładam ocieplacze. Czasem ubierałam bieliznę termo pod spód (jak był przymrozek). Jutro może podjadę i kupię ocieplacz taki pod spodnie i będę mieć podwójne.
Kolana są ewidentnie przewiane, bo "czuję" obydwa :/ Nie jest to jakiś ból wielki, ale dziś ujść nie mogłam, jakbym nie dała rady wyprostować całkiem nogi.
Kolana są ewidentnie przewiane, bo "czuję" obydwa :/ Nie jest to jakiś ból wielki, ale dziś ujść nie mogłam, jakbym nie dała rady wyprostować całkiem nogi.
- kazuhira
- Miejscowość: Kotliska
- Motocykl: KLE650
- VROC: 33862
Hm... z mojego doswiadczenia w takiej konfiguracji stosowalismy getry , na nie fofia strech na to wlasciwe spodnie. minus szelesci, plus jest nieprzewiewne. - sprawdzalo sie - kiedysKubrick pisze:No właśnie jeżdżę w dżinsach... najzwyklejszych spodniach do chodzenia. Na to zakładam ocieplacze. Czasem ubierałam bieliznę termo pod spód (jak był przymrozek). Jutro może podjadę i kupię ocieplacz taki pod spodnie i będę mieć podwójne.
Teraz proponował bym bielizna termo, spodnie windstoper, ocieplacz kolan ,jeans
Mniejsza linia oporu: bielizna termo zima, ocieplacz kolan, spodnie zima -moto lub wojskowe [z tym e w wojskowych musisz dobierac ochraniacze o ile spodnie sa z nowych serii i maja porty na wklady wytlumiajaco balistyczne.]
Pozdrowienia
Nie jestem dziwny ... jestem z edycji kolekcjonerskiej
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
Nie kombinuj, kup tekstylne spodnie motocyklowe (koniecznie z wypinanymi warstwami).Kubrick pisze:Jutro może podjadę i kupię ocieplacz taki pod spodnie i będę mieć podwójne.
Przetestowałem wcześniej wiele kombinacji (nawet trzy warstwy w tym nieprzewiewne spodnie strażackie), profesjonalne texy to super komfort w chłodne dni. Na lekarza wydasz więcej, szkoda zdrowia.
- Kubrick
Jestem właśnie po wizycie u ortopedy - Pani powiedziała, że to nawet NIEKONIECZNIE przewianie, tylko trzymanie nogi w zgięciu dłużej (czyli w zasadzie od grania na kompie też bym mogła mieć ). Skierowanie na usg ortopedyczne i zobaczymy co tam sie dzieje. Jakoś mądrze to nazwała, ale nie umiem powtórzyć. Ale profilaktycznie jutro kupie jeszcze jeden ocieplacz pod spodnie tym razem.
-
- Miejscowość: Warszawa / Rzepin
- Motocykl: VN800 Classic
Świetny patent. Ja dojeżdżam jakieś 8 km do pracy. Nie mam ochoty kompletnie się przebierać... a po drodze czasami zimno. Mniej w kolana, bardziej w uda... i te rejony. Tak więc... takie spodnie powinny załatwić problem.Brein pisze: Lub - do pracy ubieram normalne jeansy, a na nie coś takiego: http://armyworld.pl/product-pol-1547-Sp ... NOWE-.html i jest 100% luzu.