oszustwo?
oszustwo?
Witajcie.
Wystawiłem swojego vn-a na tablicy. po miesiącu otrzymałem smsa propozycji kupna (język angielski).
Mam podać numer konta, gościu przelewa kase, przysyła kuriera z umową (wcześniej mam podać swoje dane i motocykla). Co o tym myślicie?
Wystawiłem swojego vn-a na tablicy. po miesiącu otrzymałem smsa propozycji kupna (język angielski).
Mam podać numer konta, gościu przelewa kase, przysyła kuriera z umową (wcześniej mam podać swoje dane i motocykla). Co o tym myślicie?
- WiecznieŻywy
- Miejscowość: Elbląg
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 2000
- VROC: 35625
- ciecio
- Miejscowość: Gdańsk
- Motocykl: Kawasaki Vulcan 900 Classic
- VROC: 36107
Dużo pisano o tej metodzie oszustwa.
Jak pójdziesz tą drogą, to po jakimś czasie zostaniesz poproszony o opłacenie kuriera, czy transferu pieniędzy czy jakoś tak
Do momentu w którym nic Cię to nie kosztuje możesz się pobawić, a potem opisać tutaj jak działa system.
Jak pójdziesz tą drogą, to po jakimś czasie zostaniesz poproszony o opłacenie kuriera, czy transferu pieniędzy czy jakoś tak
Do momentu w którym nic Cię to nie kosztuje możesz się pobawić, a potem opisać tutaj jak działa system.
"Wojną zachwycają się tylko ci, którzy nigdy jej nie poznali" Erazm z Rotterdamu
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do Swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
- Bystry
- Miejscowość: Gliwice
- Motocykl: z wysoką kierownicą ;)
- VROC: 0
Słyszałem o tej metodzie naciąganie w radiowej trójce. Podobno ludzie tracili po kilkadziesiąt tysięcy na maszynach rolniczych... Chodzi o opłacenie transportu.
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zuch ... 93883.html
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zuch ... 93883.html
Kawa jak Vulcan gorrrrąca :-)
- Pawelek450
- Miejscowość: Suwałki
- Motocykl: VN 15 SE
mialem to sam jak sprzedawalem swoje virago dostawalem dziennie po 2 sms po angielsku wszyscy chcieli kupowac od razu mi to smierdzialo i zaczolem z gosciem pisac jak zaczolem wypytywac o jego dane to juz nie odpisal ani nic jak dostalem jeszcze kilka sms poszedlem na policje a tam mi powiedzieli zebym napisal gosciowi po polsku spier...;/;/ niestety nasza policja jest tylko wtedy skuteczna jak trzeba wypisac mandat za picie w miejscu publicznym na wsi gdzie jest 10 domow no alee
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Panie Zabol, przestan pieprzyc prosze "ponoc" ziemia jest plaska...i "ponoc" czyni wielka roznice i jako jeden z przywolanych nie moge przejsc nad Twym pieprzeniem, bo inaczej nie moge tego nazwac, do porzedku dziennego...Żabol pisze:Ponoć, niestety, to najczęsciej nasi rodacy,emigranci z wysp tak kombinują.Jeszcze nie słyszałem żeby nasze sprzęty jeżdziły na wyspy, raczej kierunek jest odwrotny, ale nic mnie już nie żdziwi
pozdrawiam
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074
- marecki1981i
- Miejscowość: koniec swiata
- Motocykl: Kawsaki VN 900
Żabol, także się nie zgodzę z Tobą... znam wielu kumpli i znajomych którzy po przybyciu na wyspy już po 2 miesiącach (albo i wcześniej) ściągali swoje sprzęty do siebie i jeździli na pl blachach. Dopiero jak tutejsza milicja zaczeła się czepiać i były przypadki zabierania na lawety część osób przerejestrowała na tutejsze, część odesłała do PL i zakupiła tutejsze a i paru twardzieli wciąż lata na polskich blachach po zielonej wyspie.
-
- Miejscowość: zabrze
- Motocykl: vulcan 750,roadstar silverado 1600
Panie Krasnal ,nie wiem dlaczego poczułeś się tak urażony,nie napisałem że wszyscy nasi rodacy na wyspach to kombinatorzy i cwaniaki ,mój błąd że nie uściśliłem swojej wypowiedzi .Nie wiem dlaczego czujesz się przywołany do tablicy,niepotrzebnie się unosisz i proszę dajmy już spokój.W wyrazie dobrej woli stawiam butelke dobrej siwuchy na pierwszym zlocie gdy się spotkamy Jeżeli oczywiście będziesz chciał się ze mną napić sorry
- Krasnal
- Miejscowość: UK & Piotrków T.
- Motocykl: Kawasaki VN2000 "lalunia"
- VROC: 32105
Nie ma sprawy, ale zastanow sie nastepnym razem, co piszesz...Żabol pisze:Panie Krasnal ,nie wiem dlaczego poczułeś się tak urażony,nie napisałem że wszyscy nasi rodacy na wyspach to kombinatorzy i cwaniaki ,mój błąd że nie uściśliłem swojej wypowiedzi .Nie wiem dlaczego czujesz się przywołany do tablicy,niepotrzebnie się unosisz i proszę dajmy już spokój.W wyrazie dobrej woli stawiam butelke dobrej siwuchy na pierwszym zlocie gdy się spotkamy Jeżeli oczywiście będziesz chciał się ze mną napić sorry
pozdrawiam i na 100% sie napijemy...
...spróbujmy byc szczesliwi, chocby po to, by swiecic innym przykladem...
+44 7540233074
+44 7540233074