Statystyka wypadków 2013
-
- Miejscowość: Zimnowoda
- Motocykl: Versys 650 /Trajka,Shl M05,WSK 175/WSKi125
- VROC: 0
Statystyka wypadków 2013
1 Jedź z głową 2 masz dla kogo wrócić 3 motocykl nigdy nie ma pierwszeństwa nawet jeśli ma 4 dobrze się bawić 5 Lepiej wolniej a całym dojechać. Takie moje zasady
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
http://wiadomosci.wpr24.pl/smiertelny-w ... 19237.html
Sezon zaczyna się wcześniej, więc nie liczyłbym. Dzisiaj objeżdżałem Błonie przez w/w wypadek. Motocykli na trasie było sporo i niestety widać, że kierowcy samochodów nie są jeszcze gotowi na sezon motocyklowy. O sporej części motocyklistów już nie mówiąc...
Sezon zaczyna się wcześniej, więc nie liczyłbym. Dzisiaj objeżdżałem Błonie przez w/w wypadek. Motocykli na trasie było sporo i niestety widać, że kierowcy samochodów nie są jeszcze gotowi na sezon motocyklowy. O sporej części motocyklistów już nie mówiąc...
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=8158
3 dni temu, w tym samym dziale, ten sam link. Kecik nie chce się przywalać, ale ogarniaj forum w postaci tematów, znaków interpunkcyjnych itd.
A co do tematu. W tamtym roku z tego co kojarzę nie było tak szczegółowej statystyki. zatrważa % młodych kierowców. Mimo, że w statystyce ujęto dupiaty podział wiekowy 26-39, ale patrząc na % 18-24, wychodzi, że nie będąc jasnowidzem grupa 18-30 to jakies 60 % ogólnych wypadków.
Brawura, prędkość.
Jedyne co mi brakuje ( może w przyszłym roku jak to przeczytają) zrobią statystykę klas motocykli : ścigi, turystyki, śpiochy itd.
Zastanawia mnie jeszcze pierwsza tabela. Sprawcami wypadków w około 40 % byli motocykliści, 60 % puszki itd. Jednak jaki procent z puszek można podciągnać pod motocyklistów. W sensie: oficjalnie np. wymuszenie przez kierowce samochodu, nieoficjalnie wina motocyklisty bo np za szybko, przez co kierowca miał duże prawo wymusić.
3 dni temu, w tym samym dziale, ten sam link. Kecik nie chce się przywalać, ale ogarniaj forum w postaci tematów, znaków interpunkcyjnych itd.
A co do tematu. W tamtym roku z tego co kojarzę nie było tak szczegółowej statystyki. zatrważa % młodych kierowców. Mimo, że w statystyce ujęto dupiaty podział wiekowy 26-39, ale patrząc na % 18-24, wychodzi, że nie będąc jasnowidzem grupa 18-30 to jakies 60 % ogólnych wypadków.
Brawura, prędkość.
Jedyne co mi brakuje ( może w przyszłym roku jak to przeczytają) zrobią statystykę klas motocykli : ścigi, turystyki, śpiochy itd.
Zastanawia mnie jeszcze pierwsza tabela. Sprawcami wypadków w około 40 % byli motocykliści, 60 % puszki itd. Jednak jaki procent z puszek można podciągnać pod motocyklistów. W sensie: oficjalnie np. wymuszenie przez kierowce samochodu, nieoficjalnie wina motocyklisty bo np za szybko, przez co kierowca miał duże prawo wymusić.
- Andrzej
- Miejscowość: Nadarzyn
- Motocykl: VN 900 Classic - "Pimpuś"
- VROC: 31877
Może nie dotyczy to statystyki 2013 ale może dotyczyć statystyki 2014. Niestety.
Z motocykli które dzisiaj widziałem na trzech były plecaczki.... i dwie z tych lasek były w zimowych puchowych kurteczkach a trzecia w cienkiej skórce. Butki wszystkich szanownych pań kończyły się poniżej kostki.
Nigdy nie odważyłbym się zabrać nikogo tak ubranego na siodło, nie mówiąc już o osobie którą kocham. No nie kumam tego....
Z motocykli które dzisiaj widziałem na trzech były plecaczki.... i dwie z tych lasek były w zimowych puchowych kurteczkach a trzecia w cienkiej skórce. Butki wszystkich szanownych pań kończyły się poniżej kostki.
Nigdy nie odważyłbym się zabrać nikogo tak ubranego na siodło, nie mówiąc już o osobie którą kocham. No nie kumam tego....
... i nie mylmy posiadacza motocykla z motocyklistą ...
- Barney
- Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
- Motocykl: VN 800E Drifter, VN 1700 Nomad
- VROC: 35325
Ja zaliczyłem dzisiaj Kampinos .... Przez wypadek o którym pisał Maciek w Bloniu było trochę tłoczno ...... Kierowcy fakt nie przyzwyczajeni jeszcze do motocykli na drodze ..... Niewiele brakło a znalazlbym sie na masce auta..... Puszka wymusiła mi pierwszeństwo..... Na szczęście uniknalem kolizji ....
VROC #35325
"Jeśli pijąc alkohol - jestem alkoholikiem
to czy pijąc Fantę - będę fantastyczny ...? "
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Czyli Ciebie widziałem na parkingu w RoztoceBarney pisze:Ja zaliczyłem dzisiaj Kampinos .... Przez wypadek o którym pisał Maciek w Bloniu było trochę tłoczno ...... Kierowcy fakt nie przyzwyczajeni jeszcze do motocykli na drodze ..... Niewiele brakło a znalazlbym sie na masce auta..... Puszka wymusiła mi pierwszeństwo..... Na szczęście uniknalem kolizji ....
MaciekSz
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Er6N, R1150RT
VROC #32197
- Barney
Tak ... moto w końcu zjechało, rano pucowanko, pozniej rundka w koło komina ..
VROC #35325
- Pantani
- Miejscowość: Ożarów Maz
- Motocykl: f650gs twin
To niestety drugi wypadek w Błoniu, tydzien wcześniej...MaciekSz pisze:http://wiadomosci.wpr24.pl/smiertelny-w ... 19237.html
http://www.kppspblonie.pl/wypadek_bloni ... c_2014.htm
-
Lacik pisze:http://www.vulcaneria.pl/viewtopic.php?t=8158
Brawura, prędkość.
W końcu ktoś nie pomylił mojego nicku. Sorki jeśli było dane wcześniej ale starość nie radość, a sklerozę to mam jak 90 latek. CO do wypadków liczę na podział na kategorie tylko nie jestem pewien czy takowa statystyka jest prowadzona.
1 Jedź z głową 2 masz dla kogo wrócić 3 motocykl nigdy nie ma pierwszeństwa nawet jeśli ma 4 dobrze się bawić 5 Lepiej wolniej a całym dojechać. Takie moje zasady
-
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/ ... ,id,t.html to z moich okolic
-
Mi wymusiła na pierwszym skrzyżowaniu jak kupiłem obecny motocykl. Tylni hamulec w ch... mocnyBarney pisze:Ja zaliczyłem dzisiaj Kampinos .... Przez wypadek o którym pisał Maciek w Bloniu było trochę tłoczno ...... Kierowcy fakt nie przyzwyczajeni jeszcze do motocykli na drodze ..... Niewiele brakło a znalazlbym sie na masce auta..... Puszka wymusiła mi pierwszeństwo..... Na szczęście uniknalem kolizji ....
- Barney
Skrobel .... przecież to sama przyjemnośc ... Około 3 godzin poświeciłem na ta przyjemnośc by dotrzeć do lakieru i zobaczyć chromy ... w miarę czyste ..Skrobel pisze:Barney, ile Ci zajęło doczyszczenie tego cholerstwa?
VROC #35325
-
- Miejscowość: Lublin
- Motocykl: VN1700 NOMAD
- VROC: 34019
To chyba powinno być w statystyce za rok 2014
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/33 ... ,id,t.html
http://www.kurierlubelski.pl/artykul/33 ... ,id,t.html
Pozdrawiam Konrad
VROC #34019
VROC #34019
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
Ja bym prawie jednego w tym roku ustrzelił. Niestety, zielone kawasaki ninja, stare sadząc po lampie, kask za 100 zł, kurtka wiatrowa, spodnei jeansy, adidasy. chcial wyprzedzić mnie pomiedzy autami, gdzie to ja auto wyprzedzałem.... potem poszedł i tyle go widziałem....
Pozatym w tym roku polowe których widziałem odwalali jakie dziwne sztuczki na drodze, druga polowa normalnych to choppery i czasem jakiś ścig.
Pozatym w tym roku polowe których widziałem odwalali jakie dziwne sztuczki na drodze, druga polowa normalnych to choppery i czasem jakiś ścig.
Ihaaaa VN750 -> VN1600 Mean Streak -> VN2000 Limited, FJR1300, Hayabusa