Opony z białym pasem - czym czyścicie?
-
- Miejscowość: Śmigiel k.Leszna
- Motocykl: VN800 Classic ;)
- VROC: 0
Opony z białym pasem - czym czyścicie?
jak w temacie, czego używacie aby ten pas był naprawdę biały? sama woda, czy woda plus jakieś środki?
born to be wild !
- Smoku
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Voyager 1700Były:Nomad 1500 FI`03,800 Classic
- VROC: 0
To chyba wymarzony temat dla mnie
Słyszałem o wielu sposobach: pasta bhp, zastęp z ZHP, woda z mydłem i inne.
Odradzano mi również czyszczenia opon benzyną ekstrakcyjną, ale działa ona zdecydowanie najlepiej.
Teraz będzie opis dla fetyszystów.
Nawilżam szmatkę benzyną i zmywam warstwę brudu, następnie biorę drugą i usuwam wszelkie smugi i pozostałości brudu. Dlatego używam kolejnej szmatki, bo poprzednia wciera nieczystości. Jeżeli po wielu myciach dojdziesz do wniosku, że pasek stracił biel, polecam cifa lub inne mleczko. Wcieram i już.
Wybaczcie przydługi opis, ale jak wiadomo czystość mojego motocykla spędza mi sen z powiek.
Nadmienię, że czyściłem tak opony sezon (ponad 12tysięcy km) i zgubnych czynników tych zabiegów nie zauważyłem.
Słyszałem o wielu sposobach: pasta bhp, zastęp z ZHP, woda z mydłem i inne.
Odradzano mi również czyszczenia opon benzyną ekstrakcyjną, ale działa ona zdecydowanie najlepiej.
Teraz będzie opis dla fetyszystów.
Nawilżam szmatkę benzyną i zmywam warstwę brudu, następnie biorę drugą i usuwam wszelkie smugi i pozostałości brudu. Dlatego używam kolejnej szmatki, bo poprzednia wciera nieczystości. Jeżeli po wielu myciach dojdziesz do wniosku, że pasek stracił biel, polecam cifa lub inne mleczko. Wcieram i już.
Wybaczcie przydługi opis, ale jak wiadomo czystość mojego motocykla spędza mi sen z powiek.
Nadmienię, że czyściłem tak opony sezon (ponad 12tysięcy km) i zgubnych czynników tych zabiegów nie zauważyłem.
Włożyć kask, buty , skórę
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
I ruszyć w świat gdzie nowy świt
Będzie witał cię i kładł się do stóp
Każdy zakręt wiatr ułoży z chmur
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
nafta.
A jak i tak od wielu lat używam pasty BHP. Najpierw tylko woda, żeby zwilżyć, potem ręką nakładam warstewkę pasty na cały pasek i idę na papierosa. Potem stary zmywak, troszkę więcej wody i pasty i szorowanie.
I tak po 4 papierosach i jakiś 0,5 godziny później mam idealnie czyste i bielutkie paski na oponach.
A jak i tak od wielu lat używam pasty BHP. Najpierw tylko woda, żeby zwilżyć, potem ręką nakładam warstewkę pasty na cały pasek i idę na papierosa. Potem stary zmywak, troszkę więcej wody i pasty i szorowanie.
I tak po 4 papierosach i jakiś 0,5 godziny później mam idealnie czyste i bielutkie paski na oponach.
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.