Kamera na motocyklu

Wszelkie tematy dotyczące naszych motocykli.
Benon
Miejscowość: USTKA
Motocykl: VN 2000 CLASSIC LT
VROC: 0

Kamera na motocyklu

Post autor: Benon » czw kwie 17, 2014

Benon

Laku
Motocykl:

Post autor: Laku » czw kwie 17, 2014

Też troche nagrywam GOPRO

Z tego co widze to chyba na filmie używasz hero2?

ja mam hero3 black więc nie wiem, na ile to jest porównywalne jeśli chodzi o drgania (bo w sumie żaden gopro nie ma stabilizacji obrazu ale z drugiej strony 3ka jest mniejsza a więc i lżejsza)

Drgania chyba na tym filmie wynikają z długiego ramienia na którym mocujesz kamerkę (ta blaszka z napisem kawasaki)...
Ja na kierownice używam Roll Bar mount + przejściówka 90 stopni http://gopro.com/camera-mounts/roll-bar-mount
Ma on taką gumkę na tej obręczy zaciskającej. Drgań zero obraz stabilny jak żyleta (przynajmniej na vn 900 ;) ) także mogę polecić.
Spróbuj ustawić też więcej klatek na sekundę - niweluje to w znacznym stopniu efekt Jello

Andy
Miejscowość: Warszawa
Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
VROC: 34888

Post autor: Andy » czw kwie 17, 2014

Spróbuj również ustawić kamerę tak, by widz nie przekrzywiał głowy łapiąc poziom obrazu ;)

:ok:
Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...

Ramms
Miejscowość: Lubin
Motocykl: VTX 1300

Post autor: Ramms » pt kwie 18, 2014

Fajna jakość :ok: , ja niestety mam Goclevera HD Lite, samochodowego i musiałem go przystosować do moto robiąc stelaż z aluminium i montując do lag, więc obraz z wysokości dolnej półki, ale jakość o niebo gorsza:

http://www.youtube.com/watch?v=wDu7C8N6qZk

, ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma, sprzęt kupiony kilka lat temu, a że działa, to niech działa. Mógłbyś poprawić poziom obrazu, bo troszkę pochylony na lewo.
Pozdrawiam Robert

ODPOWIEDZ