Czy rekord? 440 km w jedną stronę zobaczyć motocykl... w RP
- Winters
- Miejscowość: Mikołów
- Motocykl: Yamaha Virago XV 750, Vulcan VN 1600 classic
- VROC: 0
Czy rekord? 440 km w jedną stronę zobaczyć motocykl... w RP
Hejka.
Z powodu tego, że widok za oknem nie nastraja optymizmem związanym z podróżami motocyklem.... taki temacik przyszedł mi do głowy.
JAK DALEKO JECHALIŚCIE W POLSCE SPECJALNIE ABY ZOBACZYĆ MOTOCYKL KTÓRY CHCIELIŚCIE KUPIĆ?
Myślę, że mój wyjazd był jednym z dłuższych ale zobaczymy??
U mnie było tak:
- dwa dni urlopu w pracy
- przejazd dokładnie 440 km w jedną stronę (Mikołów - Brodnica)
- nocleg w Toruniu i powrót na Śląsk
Motocykl oczywiście kupiony (kto znał motocykl Gasmana to wie dlaczego :-) )
Transport motocykla za pośrednictwem firmy BikeCAT (ok. 420 zł).
Z powodu tego, że widok za oknem nie nastraja optymizmem związanym z podróżami motocyklem.... taki temacik przyszedł mi do głowy.
JAK DALEKO JECHALIŚCIE W POLSCE SPECJALNIE ABY ZOBACZYĆ MOTOCYKL KTÓRY CHCIELIŚCIE KUPIĆ?
Myślę, że mój wyjazd był jednym z dłuższych ale zobaczymy??
U mnie było tak:
- dwa dni urlopu w pracy
- przejazd dokładnie 440 km w jedną stronę (Mikołów - Brodnica)
- nocleg w Toruniu i powrót na Śląsk
Motocykl oczywiście kupiony (kto znał motocykl Gasmana to wie dlaczego :-) )
Transport motocykla za pośrednictwem firmy BikeCAT (ok. 420 zł).
- Zeus
- Miejscowość: ZIELONA GÓRA
- Motocykl: VN 2000 LT "White Devil"
- VROC: 33589
No to ja zrobiłem 1500 za jednym razem, Zielona Góra, Kraków (tutaj była mina VN 2000- czerwony , niektórzy go pamiętają z forum i klubu ), z Krakowa poleciałem od razu do Świnoujścia (zakup VN 1600 Nomad) i powrót Nomadem do Zielonej Góry.
Przyjaciel mój zrobił trochę więcej, bo przyleciał po mnie z Poznania czyli wyszło mu koło 1700 km.
O czwartej nad ranem doleciałem na Nomadzie do domu, A wyjeżdżałem koło trzeciej w nocy.
Także ponad 24h w pogoni za motocyklem.
Tego wyjazdu nie zapomnę do końca życia
Przyjaciel mój zrobił trochę więcej, bo przyleciał po mnie z Poznania czyli wyszło mu koło 1700 km.
O czwartej nad ranem doleciałem na Nomadzie do domu, A wyjeżdżałem koło trzeciej w nocy.
Także ponad 24h w pogoni za motocyklem.
Tego wyjazdu nie zapomnę do końca życia
- Thomas
- Miejscowość: Chorzów, Bytom
- Motocykl: VN 2000 Limited
- VROC: 33040
bo na Śląsku jest mało VulcanówWinters pisze:Ciekawe, że na Śląsku naprawdę ciężko wypatrzeć jakiś ładny egzemplarz swojej wymarzonej maszyny. Ja jeździłem tak maksymalnie 50 - 70 kilometrów ale nic nie znalazłem. Jak powiedziałem znajomym, ze jadę ok. 450km zobaczyć motocykl to mnie okrzyknęli wariatem. A jednak opłacało się!!!
- Kristofer
- Miejscowość: Myszków
- Motocykl: Honda Goldwing
- VROC: 0
bo na śląsko to ciężko kupić węgiel aby dał sie palic a co dopiero moto 500km to minimum aby mozna było cos obejrzeć pomorskie,podlaskie,podkarpackie to tam najwięcej ląduje sprzetu z sua z którego próbujemy cokolwiek wybrać co nie robi dwóch śladówCiekawe, że na Śląsku naprawdę ciężko wypatrzeć jakiś ładny egzemplarz swojej wymarzonej maszyny.