a w naszych szkołach technicznych nadal młotki pilnikiem obrabiają....
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Radb91o-pc#!
http://www.youtube.com/watch?v=jkhtvkXY ... ure=fvwrel
V twin diesel bobber
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
V twin diesel bobber
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Re: V twin diesel bobber
Badger pisze:a w naszych szkołach technicznych nadal młotki pilnikiem obrabiają....
Hmm, pijesz do systemu szkolnictwa czy do polskiej myśli technicznej
Co do systemu szkolnictwa to zgadzam się, że nie jest dobry, ale i tak przeciętny Polak przy przeciętnym Hamerykanie jest o parę klas wyżej - mam na myśli rozwój intelektualny a nie lata nauki.
Co do myśli technicznej to przypomnę nazwisko z Twej branży - inż. Jacek Karpiński.
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
piję tylko i wyłącznie do systemu szkolnictwa, który z powodu braku kasy i lenistwa w wielu przypadkach zaprzepaszcza prawdziwe talenty.
kolejny powód to wręcz tłamszenie wyróżniających się jednostek.
tak było w latach 90-tych, jak ja zdobywałem wiedzę średnią i wyższą - mam nadzieję, że dziś się wiele zmieniło.
miałem jednego profesora, który ciągle przypominał, że na zachodzie jest tak zwana "wąska specjalizacja" a u nas uczy się bardziej "szeroko" - to daje naszym studentom miano uniwersalności - dobrze wyszkolony inżynier mógł projektować i mosty i cukiernie w iraku i młynek do kawy - zasady fizyki wszędzie są takie same.
teorię mamy opanowaną, mnie tylko mierzi dostęp do wiedzy praktycznej
co do wybitnych jednostek w "myśli technicznej" to nie ma co dyskutować - lista jest bardzo długa.
a wracając do tematu: zafascynował mnie ten motocykl z silnikiem diesla i automatyczną skrzynią biegów
kolejny powód to wręcz tłamszenie wyróżniających się jednostek.
tak było w latach 90-tych, jak ja zdobywałem wiedzę średnią i wyższą - mam nadzieję, że dziś się wiele zmieniło.
miałem jednego profesora, który ciągle przypominał, że na zachodzie jest tak zwana "wąska specjalizacja" a u nas uczy się bardziej "szeroko" - to daje naszym studentom miano uniwersalności - dobrze wyszkolony inżynier mógł projektować i mosty i cukiernie w iraku i młynek do kawy - zasady fizyki wszędzie są takie same.
teorię mamy opanowaną, mnie tylko mierzi dostęp do wiedzy praktycznej
co do wybitnych jednostek w "myśli technicznej" to nie ma co dyskutować - lista jest bardzo długa.
a wracając do tematu: zafascynował mnie ten motocykl z silnikiem diesla i automatyczną skrzynią biegów
pie.....lę, nie myję
Noo w ogólnych zarysach mogę się zgodzić, brak kasy i tłamszenie wybitnych jednostek pozostało w naszym kraju po... (ups miało nie być o polityce)
Motocykl ciekawy, ale na drogę byś nim nie wyjechał, przynajmniej w tej formie w jakiej jest
A co do diesli, pamiętasz jaki był jedyny seryjnie produkowany motocykl z silnikiem diesla : Indyjski Royal Enfield, osiągi mizerne, mocy brak, ale spalanie poniżej 1,5 l ropy/100 km
http://tinypic.pl/jvxqc1jt1kgg
Motocykl ciekawy, ale na drogę byś nim nie wyjechał, przynajmniej w tej formie w jakiej jest
A co do diesli, pamiętasz jaki był jedyny seryjnie produkowany motocykl z silnikiem diesla : Indyjski Royal Enfield, osiągi mizerne, mocy brak, ale spalanie poniżej 1,5 l ropy/100 km
http://tinypic.pl/jvxqc1jt1kgg
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy