Nowa Yamaha Star Venture 2018
- zeglarz28
- Miejscowość: Wisla
- Motocykl: VN2000 VN 1700 K1600GTL
- VROC: 0
Nowa Yamaha Star Venture 2018
Co powiecie na propozycje najnowszej Yamahy?
Konkurencja bedzie miala cieplo. Przynajmniej w USA bo na ten moment tylko tam wszedl do sprzedazy.
Cena okolo 100tys w zaleznosci od wyposazenia.
Konkurencja bedzie miala cieplo. Przynajmniej w USA bo na ten moment tylko tam wszedl do sprzedazy.
Cena okolo 100tys w zaleznosci od wyposazenia.
Ostatnio zmieniony śr wrz 20, 2017 przez zeglarz28, łącznie zmieniany 2 razy.
- Barney
- Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
- Motocykl: VN 800E Drifter, VN 1700 Nomad
- VROC: 35325
Ostatnio zmieniony czw wrz 21, 2017 przez Barney, łącznie zmieniany 1 raz.
VROC #35325
"Jeśli pijąc alkohol - jestem alkoholikiem
to czy pijąc Fantę - będę fantastyczny ...? "
-
- Miejscowość: Szamotuły
- Motocykl: HD Electra Ultra Classic
Niezła, całe szczęście że silnik V2 dali... Ciekawe jak gada, coś nie mogę nigdzie poszukać póki co - wszędzie jakąś denną muzyczkę podkładają zamiast odpalić maszynę i dać posłuchać co ma do powiedzenia
"Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i wygra doświadczeniem"
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
Idź pod prąd - z prądem płyną tylko śmieci..
- zeglarz28
Wyposazona jest maksymalnie. Grzen fotele ,grzane oparcie kierownika! ,grzane raczki pasazera, deflektory wiatru, glosniki z tylu z mozliwoscia sterowania przez pasazera, centralny kufer na amortyzatorach otwierany ,CB radio fabryczne, system komunikacji fabryczny, full LED, trakcja ,niski profil opony, ogromna Navi z komputerem pokladowym, hamulec reczny, regulowane polozenie fotela kierowcy!, 170Nm silnik.
Regulowana szyba elektrycznie, alarm, integralny hamulec, bezkluczyk,tempomat.
No i ten wyglad...GoldWing i Electra slabna. K1600 to inny rodzaj ,Grand Tourismo wiec nie porownuje
Na stronie amerykanskiej podaja spalanie 8 litrow. To bedzie jej wada 8-10 na setke to sporo.
No i waga 430kg plus dwie osoby i bagaze. Przekroczy 600 kg
Regulowana szyba elektrycznie, alarm, integralny hamulec, bezkluczyk,tempomat.
No i ten wyglad...GoldWing i Electra slabna. K1600 to inny rodzaj ,Grand Tourismo wiec nie porownuje
Na stronie amerykanskiej podaja spalanie 8 litrow. To bedzie jej wada 8-10 na setke to sporo.
No i waga 430kg plus dwie osoby i bagaze. Przekroczy 600 kg
- Przemo
- Miejscowość: Wrocław
- Motocykl: VN 2000 Classic '06
- VROC: 37109
wizualnie bardzo fajnie to wszystko wygląda, ale zdecydowanie wole wersję STAR ELUDER. Fajnie baggerowaty się robi. Ciekawe ile z tej nowoczesnej bajeranckiej technologii niepozwoli ci dalej jechać przy jakimś drobnym problemie. Teraz idzie jeszcze zlepić coś na trytki i spinacze po drodze, a przy takich technologiach, to ochyba zostaje tylko telefon po lawete.
Żyj tak, aby być szczęśliwym!
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
XV535>VN800>VN900>VN2000+VN800+LTD454
- zeglarz28
Przy takich sprzętach masz assistant z gwarancji. Yamaha na ten model daje 5 lat. Tego się przy trasie nie naprawia.
JA kupując nowe K1600 dostałem asistant BMW i pakiet na umowie w razie awarii : tj. hotel, bilet lotniczy ,gwarancje transportu naprawionego motocykla do domu w ciagu 10 dni, itd..całą stronę takich udogodnien. Jest tak samo jak w przypadku nowego ,luksusowego auta.
Do tego przy takich sprzętach to raczej leasing wchodzi w grę i automatycznie AC z asistantem.
Druga sprawa jest taka , że nie zdarzyło mi się przy nowych motocyklach jakakolwiek awaria w trasie. Wcześniejszym K1600 przejechałem od zera do 50 tysięcy km po europie. Nigdy nic się nie działo.
Także jest duża szansa ,że i ta Yamaha pierwsze kilkadziesiąt tysięcy przejedzie bez problemu. A później....to już jest później :-). Z pewnością nie będzie już w rękach pierwszego właściciela :-)
Abstrachując od nowych sprzętów. To jak Ci w VNie urwie pas, albo padnie jakieś łożysko w silniku, łańcuszek , czy czujnik to jest duża szansa ,że też przy trasie nie naprawisz :-)
Jak się kiedyś bałem Burgmana 650 ,to jadąc do Albanii wykupiłem assistant na czas podróży. Awaryjnie wracam lawetą do domu za kilkadziesiąt złotych. ( w Burgmanie może pęknąć pas w skrzyni CVT , trzeba cały motor rozebrać )
JA kupując nowe K1600 dostałem asistant BMW i pakiet na umowie w razie awarii : tj. hotel, bilet lotniczy ,gwarancje transportu naprawionego motocykla do domu w ciagu 10 dni, itd..całą stronę takich udogodnien. Jest tak samo jak w przypadku nowego ,luksusowego auta.
Do tego przy takich sprzętach to raczej leasing wchodzi w grę i automatycznie AC z asistantem.
Druga sprawa jest taka , że nie zdarzyło mi się przy nowych motocyklach jakakolwiek awaria w trasie. Wcześniejszym K1600 przejechałem od zera do 50 tysięcy km po europie. Nigdy nic się nie działo.
Także jest duża szansa ,że i ta Yamaha pierwsze kilkadziesiąt tysięcy przejedzie bez problemu. A później....to już jest później :-). Z pewnością nie będzie już w rękach pierwszego właściciela :-)
Abstrachując od nowych sprzętów. To jak Ci w VNie urwie pas, albo padnie jakieś łożysko w silniku, łańcuszek , czy czujnik to jest duża szansa ,że też przy trasie nie naprawisz :-)
Jak się kiedyś bałem Burgmana 650 ,to jadąc do Albanii wykupiłem assistant na czas podróży. Awaryjnie wracam lawetą do domu za kilkadziesiąt złotych. ( w Burgmanie może pęknąć pas w skrzyni CVT , trzeba cały motor rozebrać )
Ostatnio zmieniony czw wrz 21, 2017 przez zeglarz28, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mr_Spock
- Miejscowość: Gorzów Wlkp.
- Motocykl: VN750 '88
Re: Nowa Yamaha Star Venture 2018
Prezentuje się konkretniezeglarz28 pisze:Co powiecie na propozycje najnowszej Yamahy?
i ten wk.. wyraz twarzy
"Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie."
- Barney
- Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
- Motocykl: VN 800E Drifter, VN 1700 Nomad
- VROC: 35325
140KM musi robić swoje .... cena w USA ok 27K $ ... jest już jeden napalony w Grodzisku
VROC #35325
- Krzyszttof
- Miejscowość: Polska Prawie Centralna
- Motocykl: Vulcan Vaquero
- zeglarz28
170 Nm to moze i ma ale 140KM? Gdzie ta moc wyczytales? 8 l /100 to konkurencja wazaca 400kg tez spala.
VN1700 Voyager jak go popedzisz to spali 10l a efektu i tak nie bedzie.
VN1700 Voyager jak go popedzisz to spali 10l a efektu i tak nie bedzie.
Ostatnio zmieniony sob wrz 23, 2017 przez zeglarz28, łącznie zmieniany 1 raz.
- zeglarz28
http://ridermagazine.com/2017/07/21/201 ... st-review/ tutaj wynika z artykulu , ze wzieli ja na dyno test i wyszlo 148Nm na kole ( po przeliczeniu z Lb ft).
Czyli ,powiedzmy wystarczajaco. Skok i rozmiar tloka to 10cm srednica i 11.8cm skok. Maks obroty okolo 4750 tys. To oznacza ,ze nawet 100KM ten silnik nie ma. 140Km to musialby krecic z 7 tysiecy a to wbtakich Vkach nie realne rozrzad ,masy wirujace , skok tloka,itd...
Znalazlem. Na koncu tego artykulu jest wykres z hamowni. 77KM na kole. Szalu nie ma .
Czyli ,powiedzmy wystarczajaco. Skok i rozmiar tloka to 10cm srednica i 11.8cm skok. Maks obroty okolo 4750 tys. To oznacza ,ze nawet 100KM ten silnik nie ma. 140Km to musialby krecic z 7 tysiecy a to wbtakich Vkach nie realne rozrzad ,masy wirujace , skok tloka,itd...
Znalazlem. Na koncu tego artykulu jest wykres z hamowni. 77KM na kole. Szalu nie ma .
Ostatnio zmieniony sob wrz 23, 2017 przez zeglarz28, łącznie zmieniany 1 raz.
- RadekSłupsk
- Miejscowość: Słupsk
- Motocykl: Kawasaki VN 800 A (1997)
- VROC: 35633
kurza twarz. takie wyposazenie to mam w aucie, ale nie tak ladnym aucie
Podoba mi sie, cena ... mysle, ze za te klase, do zniesienia
Podoba mi sie, cena ... mysle, ze za te klase, do zniesienia
It's not the Wild West anymore, you can't just clean up the streets with a gun, even though sometimes, that's exactly what's needed
VROC #35633
VROC #35633