Krótko mówiąc - wszystko wskazuje na to, że karta wifi próbuje skorzystać z tego samego krzesełka (portu), co inne urządzenie. Trzeba przegrzebać menedżera urządzeń w poszukiwaniu konfliktowych ustawień.Piotr_Classic pisze:wg mnie "naprawdę starej szkoły" (co nie znaczy dobrej i na czasie) synonim "IRQ" oznacza tzw. przerwania które jako zasoby systemowe są rezerwowane w bios-ie dla poszczególnych urządzeń.......mirad pisze:Takie "cóś" się pojawia i taki jest komentarz:
"Stop 0x0000000A lub IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
być może to kwestia sterownika ale równie dobrze może to być sprawa konfliktów urządzeń a w zasadzie zasobów systemowych zarządzanych przez bios.....
przepraszam .....
Jeżeli dzieje się tak wkrótce po przeinstalowaniu systemu, to prawdopodobnie konfiguracja sprzętu "przerosła" programistów. I kolejne instalacje nie dadzą efektu.
Moja rada:
1. Przypomnij sobie, co instalowałeś tuż przed wystąpieniem objawów. Lub kiedy one wystąpiły.
2. Po kolei wyłączaj wszystkie urządzenia (z wyj. karty wifi oczywiście) i sprawdzaj, czy problem się powtórzy. Moja sugestia - zacznij od wbudowanych modemów i kart sieciowych "na kabel".
3. Sprawdź, kiedy była ostatnio instalowana aktualizacja dla oprogramowania dostawcy Internetu (Neostrada i TP, tak?). jeżeli to możliwe, spróbuj wyłączyć to oprogramowanie i skonfiguruj połączenie z netem "ręcznie". (to właściwie punkt 2 powinien być)
4. Skorzystaj z opcji przywracania systemu do stanu z konkretnej daty (od XP taka funkcja powinna być dostępna) i sprawdź, czy sie powtarza błąd.