ME EURO 2012 - temat zbiorczy
-
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
- VROC: 34888
Skończył się kolejny sen, szkoda, że tak szybko. Bo wspaniała była mobilizacja w narodzie, czuć było ducha wspólnoty, jedności... Cały kraj taki biało-czerwony. Nasz. I ludzie jacyś tacy milsi, ( albo mnie się wydawało... ).
Zawsze wierzymy, że będzie dobrze, albo jeszcze lepiej licząc na cud, czyli cudownie. Chłopcy, jak mówili, dali z siebie wszystko,a ile tego mieli naocznie wszystkim nam pokazali. Jest jak miało być, stało się, co stać się miało. Tylko,że znów, znów boli. Życie.
Ale i tak było fajnie..
Gratulacje dla Greków. Pokłony i wielki, wielki szacunek dla Irlandii, bowiem to kibice tej drużyny wywarli na mnie, i myślę, że i na Was, największe wrażenie. Już dawno nie czułem tak wielkiego wzruszenia, widząc mokre od łez twarze tak wielu, wielu ludzi. I nad stadionem porywająca serce, pełna żalu, bolesna taka, pieśń nad pieśniami. Jeszcze teraz, pisząc te słowa, czuję to co wtedy..
Dziękuję Ci Irlandio ..
Gdyby jeszcze pan Szpakowski to sportowe piękno zauważył i na te kilka minut wyłączył mikrofon... Doceniając, szanując ich ból, po prostu..
Zawsze wierzymy, że będzie dobrze, albo jeszcze lepiej licząc na cud, czyli cudownie. Chłopcy, jak mówili, dali z siebie wszystko,a ile tego mieli naocznie wszystkim nam pokazali. Jest jak miało być, stało się, co stać się miało. Tylko,że znów, znów boli. Życie.
Ale i tak było fajnie..
Gratulacje dla Greków. Pokłony i wielki, wielki szacunek dla Irlandii, bowiem to kibice tej drużyny wywarli na mnie, i myślę, że i na Was, największe wrażenie. Już dawno nie czułem tak wielkiego wzruszenia, widząc mokre od łez twarze tak wielu, wielu ludzi. I nad stadionem porywająca serce, pełna żalu, bolesna taka, pieśń nad pieśniami. Jeszcze teraz, pisząc te słowa, czuję to co wtedy..
Dziękuję Ci Irlandio ..
Gdyby jeszcze pan Szpakowski to sportowe piękno zauważył i na te kilka minut wyłączył mikrofon... Doceniając, szanując ich ból, po prostu..
Teraz już wiem, czym wolność jest...
Zawsze patrz na jasną stronę życia...
- Badger
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
mam dokładnie to samo odczucieAndy pisze:Cały kraj taki biało-czerwony. Nasz. I ludzie jacyś tacy milsi, ( albo mnie się wydawało... ).
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- fitter
- Miejscowość: Szczecin
- Motocykl: VN900LT '10
- VROC: 33352
Szkoda tylko, że kraj tak spontanicznie biało-czerwony na mistrzostwa a nie np. 11-go listopada czy święto flagi 2-go maja... Wtedy jest urzędowa biało-czerwoność...
Życie nie powinno być podróżą do grobu, której celem jest dowiezienie atrakcyjnych i dobrze zachowanych zwłok. Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć narąbany w trzy dupy, krzycząc: "ALE TO BYŁA JAZDA!"
Wiesz, ze Polak to buntownik, jak mu coś nakazujesz to prawie pewne, że tego nie zrobi.fitter pisze:Szkoda tylko, że kraj tak spontanicznie biało-czerwony na mistrzostwa a nie np. 11-go listopada czy święto flagi 2-go maja... Wtedy jest urzędowa biało-czerwoność...
"Wsiądźcie na motocykle i jedźcie tak długo, aż zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi" - Gang Dzikich Wieprzy
- MaciekSz
- Miejscowość: Pruszków
- Motocykl: BMW K1200LT
- VROC: 32197
Hej, to nie do końca tak jest. Nie wpadajmy w pułapkę, że jak tylko Polacy tradycyjnie przegrali mecz, to już wszystko w tym kraju jest do d..y.mirad pisze:Nie dziwię się facetowi. Samemu Smudzie płacili 50 kEUR/miesiąc, czyli tyle co jemu może za 4 lata. Kupił b.drogi bilet, a zobaczył niemoc na boisku.
Ale to nie jest wina samego Smudy, nie ma u nas systemu budowy kadry od 7-latka do mistrza. Nigdy nie było, no może jakaś namiastka była za komuny, ale w tym była propaganda i polityka. Kraje tradycyjnie na topie jak Niemcy czy Angole traktują football poważnie i systemowo. Nie dlatego, że tak im się przywidziało tylko dlatego, że za tym stoi b. duży kapitał, który wymaga topowych wyników.
Za komuny to była namiasta systemu szkoleniowego - dzieciaki wyłapywali znajomi trenerzy na zajęciach wfu w szkołach. Teraz pomijając fakt propagandowy, masa jest orlików. Ja grałem w piłkę na klepisku. Mój syn trenuje trzy razy dziennie w prowincjonalnym Pruszkowie na boisku tak przygotowanym, że jeszcze 10 lat temu kluby ekstraklasy mogły o takim marzyć. Najmłodsze dzieciaki w grupach mają 6 lat. Więc system szkoleniowy i turniejowy jest... Masa firm w piłce nożnej znalazła sposób na promocję swoich produktów i robi turnieje dla dzieciaków. Nawet młodych trenerów mamy całkiem niezłych. Światowej klasy mamy na razie bramkarzy (ale przy takiej obronie muszą być najlepsi).
Tylko, że te dzieciaki dorosną za 5-10 lat. I wtedy możemy spodziewać się pierwszych efektów.
Na Niemców tak bym się nie oglądał, bo podporą ich mistrza ligowego jest trójka dzieciaków z Polski właśnie . A porównywać się z nimi, Włochami czy Anglią to będziemy mogli się 50 lat.
No i obyśmy nie popadli w nasz narodowy pesymizm i tumiwisizm i nie odpuścili...
MaciekSz
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
Jest: K1200LT
Był VN 1700 Nomad B&W, Vulcan S, VN 2000 Rogue, VN1600 Nomad, VN900 Custom Ebony LE,
Er6N, R1150RT
VROC #32197
-
- Motocykl: VN 700, VN 1600 Nomad
- VROC: 34888
Fitter napisał : Szkoda tylko, że kraj tak spontanicznie biało-czerwony na mistrzostwa a nie np. 11-go listopada czy święto flagi 2-go maja... Wtedy jest urzędowa biało-czerwoność...
Pewnie, że szkoda, ale :
Zawsze każdy z nas jest przykładem. 11-go i 2-go, 3-go też.
Wiele zależy od nas samych, to co w sercach mamy wynosimy na zewnątrz, dzielimy się z innymi. I dajemy przykład. Jakkolwiek rozumiemy, jakkolwiek czujemy. Lecz w swoim mniemaniu zawsze dobry. Bez względu na to czyśmy w te dni biało-czerwoni, czy też jak co dzień szarzy tacy.
Zasmuca to,że tak jak zauważyliście, tylko spontaniczne zrywy narodowe przypominają nam o korzeniach.
Przypominają o kolorach, o bieli kości naszych wojów na polach bitew rozsianych, o sercach Matek naszych, o purpurze krwi Janka Wiśniewskiego.
Pamiętamy o barwach, gdy nam o nich przypomną. Nie chcemy tak, bo my...... zawsze jesteśmy jakby zawstydzeni.. Mało w nas narodowej dumy. Może dzieci naszych dzieci... Tylko skąd wezmą przykład ?
Pewnie, że szkoda, ale :
Zawsze każdy z nas jest przykładem. 11-go i 2-go, 3-go też.
Wiele zależy od nas samych, to co w sercach mamy wynosimy na zewnątrz, dzielimy się z innymi. I dajemy przykład. Jakkolwiek rozumiemy, jakkolwiek czujemy. Lecz w swoim mniemaniu zawsze dobry. Bez względu na to czyśmy w te dni biało-czerwoni, czy też jak co dzień szarzy tacy.
Zasmuca to,że tak jak zauważyliście, tylko spontaniczne zrywy narodowe przypominają nam o korzeniach.
Przypominają o kolorach, o bieli kości naszych wojów na polach bitew rozsianych, o sercach Matek naszych, o purpurze krwi Janka Wiśniewskiego.
Pamiętamy o barwach, gdy nam o nich przypomną. Nie chcemy tak, bo my...... zawsze jesteśmy jakby zawstydzeni.. Mało w nas narodowej dumy. Może dzieci naszych dzieci... Tylko skąd wezmą przykład ?
Teraz już wiem, czym wolność jest...
- Mayones
- Miejscowość: B-B
- Motocykl: VN800->K1200RS->R1200GS
- VROC: 0
cóż, nie oczekiwałem od naszej wspaniałej 11stki NICZEGO, może chyba tylko liczyłem na CUD, kto jest winny ? CAŁY TEN ZWIĄZEK WĘDKARSKI PEZETPEEN ! ryba psuje się od głowy pamiętajmy, czy wyszli z grupy czy nie KASĘ i tak dostaną nie małą, a powinni dostać baty w DOOPE łącznie z tymi emerytami w związku, a teraz przez najbliższe pół roku będzie pełno domysłów w tv necie portalach itp dlaczego "LEO"DLACZEGO, zaczęło się to już po pierwszym meczu z Grecją, jak to jacyś debile w Tv sugerowali że naszym piłkarzom duszno było bo im uefa nie pozwoliła rozsunąć dachu na stadionie no i nie wygrali. naprawdę porażająca jest inteligencja niektórych:D
- Zombie
- Miejscowość: M-a
- Motocykl: VN 1700 Vaquero , Indian Scout
- VROC: 34250
Ech, a nie lepiej pojeździć na Vulcanie niż płakać nad rozlanym mlekiem
Mniejsza o perfekcje, badz po prostu dobry.
www.steelrosesmcsouthside.pl
www.steelrosesmcsouthside.pl
- Lacik
- Miejscowość: Sosnowiec
- Motocykl: VN2000 Limited, FJR1300
- VROC: 33363
Maciek sluszna uwaga ze dopiero teraz zaczynamy coś mieć aby tą mlodzież szkolić, tylko ze to bedzie za 5-10 lat, a inni beda te 5 -10lat przed nami dalej . Sam byłem dosyc dobry w te klocki, ale mialem paru znajomych " z boiska"którzy wymiatali, niestety nie mieli tak naprawde gdzie trenować, mimo ze Sosnowiec to duża wieś
Co do teraźniejszości to druzyna Polska wg mnie jest najsłabsza drużyna mistrzostw. Ja nie moge patrzeć na to jak oni truchtaja z piłką do przodu podczas ataku. Zobaczcie jak Niemcy, Hiszpanie i inne druzyny wychodzą z atakiem. Gdyby porównać bieg Polaka i np Hiszpana, to Polak robi dwa kroki i przebiega metr, a Hiszpan robi jeden krok i przebiega tez 1 metr w ogole wyszkolenie, dlugie podania, drybling, pilka sie klei nogi.
A jak ktos mowi ze to była jedna z lepszych druzyn Polskich od lat to ja sie nie zgadzam, ale takie prawo mam naszczescie
Co do teraźniejszości to druzyna Polska wg mnie jest najsłabsza drużyna mistrzostw. Ja nie moge patrzeć na to jak oni truchtaja z piłką do przodu podczas ataku. Zobaczcie jak Niemcy, Hiszpanie i inne druzyny wychodzą z atakiem. Gdyby porównać bieg Polaka i np Hiszpana, to Polak robi dwa kroki i przebiega metr, a Hiszpan robi jeden krok i przebiega tez 1 metr w ogole wyszkolenie, dlugie podania, drybling, pilka sie klei nogi.
A jak ktos mowi ze to była jedna z lepszych druzyn Polskich od lat to ja sie nie zgadzam, ale takie prawo mam naszczescie
- Badger
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
ależ to jest specjalnie, zeby Polak mógł szybciej kierunek biegu zmienić, znaczy się zawrócić - Hiszpan "w locie" tego nie zrobiLacik pisze:Gdyby porównać bieg Polaka i np Hiszpana, to Polak robi dwa kroki i przebiega metr, a Hiszpan robi jeden krok i przebiega tez 1 metr
pie.....lę, nie myję
- Robson
- Miejscowość: Tychy
- Motocykl: VN 1600 Nomad "Phantom"
- VROC: 34475
Dojczland - Italija
Już 0:2 wprawdzie, ale Claudia nas pozdrawia
Jestem tu, bo wierzę, że emocje są siłą życia...
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.
Nie jestem odpowiedzialny za emocje odbiorcy... To jego sprawa.