Juz niedługo lato
Ukłon i podziękowania w stronę kolegi Grześka Limet
POLECAM http://www.firmalimet.pl/
Było tak:
Dzięki pomocy Grześka będzie tak:
POLECAM http://www.firmalimet.pl/
Było tak:
Dzięki pomocy Grześka będzie tak:
Panowie, może ktoś z was jeździł kiedyś Volvo 242/245/245 ?
Może zostały po dziadku jakieś graty? Może stoi u was za płotem taki na części?
Linków do aukcji allegro i tablica też proszę nie przesyłać.
(przeglądam je codziennie od kilku miesięcy)
Szukam kilku gratów, konkretnie chodzi o drzwi 242 błotniki 244/245
Jak by co poproszę i informację na pw lub bezpośrednio 606-537-365.
Z góry dziękuję za pomoc.
Kuba
Może zostały po dziadku jakieś graty? Może stoi u was za płotem taki na części?
Linków do aukcji allegro i tablica też proszę nie przesyłać.
(przeglądam je codziennie od kilku miesięcy)
Szukam kilku gratów, konkretnie chodzi o drzwi 242 błotniki 244/245
Jak by co poproszę i informację na pw lub bezpośrednio 606-537-365.
Z góry dziękuję za pomoc.
Kuba
Zrobiłem tyle ile potrafiłem sam.
Obcięcie dachu, wspawanie innego niższego dachu, przeróbka tylnej klapy na burtę + zawiasy, zamkniecie i ograniczniki, budowa ściany grodziowej, dopasowanie szybki, odbudowa "tylnego pasa", skrócenie zderzaków, łatanie podłogi, obrobienie paki, wymiana błotników przednich (bułka z masłem), przeróbka wydechu, aku i zbiornik spryskiwaczy przeniesione do "piwniczki" za siedzeniem pasażera, fotele saab dopasowane, drzwi załatane, ustawione zawory, wymieniony napinacz, rolka i pasek rozrządu, wymieniony wiatrak chłodnicy na elektryczny, rozrusznik i gaźnik po regeneracji (motor hula), zrobiłem też fajny schowek pod podłogą paki za tylną osią i jeszcze pewnie wiele innych rzeczy o których jóż zapomniałem..
Fura odstawiona do lakiernika, zostawiłem mu wymianę tylnych nadkoli wewnętrznych i zewnętrznych, wyprowadzenie powierzchni, malowanie, zabezpieczenie. Sam się nie podejmę.
Hamulce, przednia szyba, zawieszenie, i resztą mechanicznych rzeczy zajmę się po malowaniu.
Czeka mnie też jeszcze dopracowanie wydechu i dolotu.
Do montażu czeka nowe oświetlenie, nowa tapicerka, poszerzone felgi, 2 dodatkowe zegary, centralny zamek, audio w planie.
A tym czasem zabrałem się za czyszczenie silnika
Obcięcie dachu, wspawanie innego niższego dachu, przeróbka tylnej klapy na burtę + zawiasy, zamkniecie i ograniczniki, budowa ściany grodziowej, dopasowanie szybki, odbudowa "tylnego pasa", skrócenie zderzaków, łatanie podłogi, obrobienie paki, wymiana błotników przednich (bułka z masłem), przeróbka wydechu, aku i zbiornik spryskiwaczy przeniesione do "piwniczki" za siedzeniem pasażera, fotele saab dopasowane, drzwi załatane, ustawione zawory, wymieniony napinacz, rolka i pasek rozrządu, wymieniony wiatrak chłodnicy na elektryczny, rozrusznik i gaźnik po regeneracji (motor hula), zrobiłem też fajny schowek pod podłogą paki za tylną osią i jeszcze pewnie wiele innych rzeczy o których jóż zapomniałem..
Fura odstawiona do lakiernika, zostawiłem mu wymianę tylnych nadkoli wewnętrznych i zewnętrznych, wyprowadzenie powierzchni, malowanie, zabezpieczenie. Sam się nie podejmę.
Hamulce, przednia szyba, zawieszenie, i resztą mechanicznych rzeczy zajmę się po malowaniu.
Czeka mnie też jeszcze dopracowanie wydechu i dolotu.
Do montażu czeka nowe oświetlenie, nowa tapicerka, poszerzone felgi, 2 dodatkowe zegary, centralny zamek, audio w planie.
A tym czasem zabrałem się za czyszczenie silnika