Jak zaliczyć wpadkę
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Jak zaliczyć wpadkę
Jak w temacie .....jak zaliczyć wpadkę podczas zakupu motocykla. Podaję prosty przepis : po pierwsze primo: znaleźć sprzęta na aukcji, po drugie primo : napalić się
po trzecie primo : trafić na nieuczciwego sprzedawcę który robi fajne foty i kłamie przez telefon
po czwarte primo : wpłacić zaliczkę
po piąte primo : jechać o 2-ej w nocy do sprzedawcy żeby odebrać motanga
po szuste primo : być zmęczonym i dobrze nie obejżeć moto
Ciśnie się na usta staropolskie przysłowie " Nie miała Baba kłopotu kupiła se cielę"
po trzecie primo : trafić na nieuczciwego sprzedawcę który robi fajne foty i kłamie przez telefon
po czwarte primo : wpłacić zaliczkę
po piąte primo : jechać o 2-ej w nocy do sprzedawcy żeby odebrać motanga
po szuste primo : być zmęczonym i dobrze nie obejżeć moto
Ciśnie się na usta staropolskie przysłowie " Nie miała Baba kłopotu kupiła se cielę"
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ
- Badger
- Miejscowość: Warszawa
- Motocykl: Blue Lady + Osiołek
- VROC: 29218
Jak Sauro założył taki temat to raczej nie ma nic ciekawego.
A obawiam się, że jakby chciał opuścić brzydkie słowa to by nie miał wogóle nic do powiedzenia
A obawiam się, że jakby chciał opuścić brzydkie słowa to by nie miał wogóle nic do powiedzenia
pie.....lę, nie myję
Jazda motocyklem to przeżycie religijne, im szybciej tym bliżej Boga
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
Kiedy ludzie są tego samego zdania co ja, mam zawsze wrażenie, że się pomyliłem.
- Azachiel77
- Miejscowość: strzelce opolskie
- Motocykl: kawasaki vulcan VN 1500 classic
- VROC: 0
Moi drodzy jak ja szukałem motonga to obleciałem chyba 10 maszyn. Najdalej ok 250 km od mojej wioski i tym szukaniem byłem już nieco zmęczony (grzecznie powiedzieć bo w ryja trza było dać gamoniom, którzy twierdzili ze mają tzw. igły, a człowiek zapier...ał kilometry, a na miejscu lipa - wiadomo silikonik spod cylindra, tudzież oleju mnogo itd. ), aż pewnego piątkowego wieczora zadzwonił mój kuzyn - także działający w temacie szukania motóra dla mnie z informacją o zajebistym vn-ie)- byłem co tu ukrywać daleki od euforii. Umówiliśmy się z gościem na sobotę koło południa. Zdegustowany poprzednimi poszukiwaniami w piątkowy wieczór dałem "w gaz". Sobota rano - kac morderca, kuzyn pod bramą czeka no i brata wziąłem aby się przejechał dla towarzystwa. W drodze z bratem, gdyż kuzyn prowadził- po kilka browarów wychyliliśmy. Przyjeżdżamy na miejsce i co? Okazuje się że motór ok.
Myślę sobie - nie czuje się najlepiej pojadę na pały - -dmuchnę w alkomat i będą wiedział na czym stoję Jakież było moje zdziwienie gdy z alkomatu dało się wyczytać 1.1 promila a brat równe 0.2 Więc tak: ja nie pojadę - bo jak? Brat: kawa spacer może jechać (ale tylko puszką- brak prawka na moplik), a kuzyn w klapkach i T-shrercie. dzięki Bogu koleś kask pożyczył i stare glany podarował, gdyż inaczej kuzyn bidula by nie dojechał. A ja cóż w powrotnej drodze jako pasażer puszki kolejne bro wypiłem. Morał z tej historii taki" Nie znasz dnia ani godziny"
Myślę sobie - nie czuje się najlepiej pojadę na pały - -dmuchnę w alkomat i będą wiedział na czym stoję Jakież było moje zdziwienie gdy z alkomatu dało się wyczytać 1.1 promila a brat równe 0.2 Więc tak: ja nie pojadę - bo jak? Brat: kawa spacer może jechać (ale tylko puszką- brak prawka na moplik), a kuzyn w klapkach i T-shrercie. dzięki Bogu koleś kask pożyczył i stare glany podarował, gdyż inaczej kuzyn bidula by nie dojechał. A ja cóż w powrotnej drodze jako pasażer puszki kolejne bro wypiłem. Morał z tej historii taki" Nie znasz dnia ani godziny"
My kupowaliśmy naszego VN-a tez na potężnym kacu (wstyd się przyznać) dzień wcześniej oblewaliśmy dyplom. Wypuściliśmy się do Kutna, podobno tam jest zagłębie motocyklowe (chyba po tej wycieczce mogę potwierdzić). Komis na komisie. Vulcan stał sobie w komisie i oczarował mnie totalnie... totalnie... Jaco też był zachwycony, sylwetuńka cudna, marzenie... Wcale nie zakładaliśmy, że kupimy VN-a, nawet nie zakładaliśmy że tego dnia kupimy moto, ot wycieczka... i totalne napalenie!!!! Totalne!!! Na szczęście nie było totalnej wpadki a uczucie przetrwało do dzisiaj
I'm Member Queens of Roads !!!! http://www.queensofroads.pl/
- SAURO
- Miejscowość: ZAMOŚĆ, CIECHANÓW, RZYM
- Motocykl: VN 1500 Nomad
- VROC: 30956
Gosc nazywa sie Maciej Sulej a to jego strona:
http://www.moto-klinika.com/#
BAWMY SIĘ W MOTOCYKLE A NIE POLITYKĘ
- Badger
SAURO pisze:Gosc nazywa sie Maciej Sulej a to jego strona:
a to już jest znany - wystarczyło poczytać FM
pie.....lę, nie myję
- Badger
ogólnie już każdy się śmiał, że gościu nawet firmę odpowiednio nazwał: MOTO KLINIKA
Że nazwa sama mówi o profilu działalności własciciela
Że nazwa sama mówi o profilu działalności własciciela
pie.....lę, nie myję
- Lecho
- Miejscowość: Białystok
- Motocykl: VN1600 Classic
- VROC: 32224
Swoją drogą ma trochę Vulcanów na stanieSAURO pisze:Gosc nazywa sie Maciej Sulej a to jego strona:
-
- Motocykl: Vulcan 800 Classic
- VROC: 33024
Na swojego VNa polowałem długo, jakieś otomoto.pl, allegro i tym podobne...niewiele brakowało a zaliczyłbym "wpadkę" kupując DragStar'a - zrezygnowałem po jeździe próbnej
Ale jak już pokazali mi to moje cacko, pierwsza jazda... i choćby w silniku miało być siano z owsem to i tak miał być mój
p.s. zakup dokonany tutaj http://motonita.otomoto.pl/ plusem jaki mnie pasował była gwarancja na 6 m-cy i wymiana płynów zaraz przy zakupie.
Ale jak już pokazali mi to moje cacko, pierwsza jazda... i choćby w silniku miało być siano z owsem to i tak miał być mój
p.s. zakup dokonany tutaj http://motonita.otomoto.pl/ plusem jaki mnie pasował była gwarancja na 6 m-cy i wymiana płynów zaraz przy zakupie.
- Abrams
- Motocykl: VN2000 Limited '05
- VROC: 29561
No tak ma ale pierwsze dwa to totalna padaka i jeszcze jakie ceny Muszę chyba podnieść cenę swojegoLecho69 pisze:Swoją drogą ma trochę Vulcanów na stanieSAURO pisze:Gosc nazywa sie Maciej Sulej a to jego strona:
- Badger
Abrams, jak Ty, nie daj Boże, wyjdziesz z polskiej kliniki to co, jesteś jak młody Bóg?? Cieszysz się, że w ogóle możesz się ruszać
pie.....lę, nie myję