viewtopic.php?f=56&t=16264
………. to mówię, zobaczę co słychać na całych tych Facebook'ach Vulcanów, no i jak łatwo się domyśleć, to zwyczajowo wszędzie jedynie handel. Jest co prawda jeden post z prośbą o pomoc, ale minęło 24 godziny i żadnej pomocy więc już jest „historią”.
Żeby było już co poczytać nowego na Forum, a wyboru żadnego nie było, to padło na Facebook'a VN 1700.
I tak, ktoś poprosił o schemat bezpieczników lub przynajmniej ich opis w VN 1700.

Osobiście nie miałem gotowego schematu samych bezpieczników i ich opisu dla VN-ów 1700 bo mi nie było to potrzebne. No to małe doświadczenie, ile czasu potrzeba żeby coś takiego bezinteresownie przygotować i pomóc drugiej osobie, ot tak – zwyczajnie pomóc bo jest się w stanie.
Zajęło mi to niespełna 15 minut, włącznie z tłumaczeniem opisu bezpieczników i poprawą opisów kolorów oplotu na bardziej wyraźną/czytelną oraz wskazaniem graficznie umiejscowienia skrzynek z bezpiecznikami.

- Ale czy ktoś z „grupkowiczów” poświęci 15 min żeby innemu pomóc, a może poświęci przynajmniej 2 minuty aby załączyć mały wycinek z całej instalacji elektrycznej VN 1700 gdzie jest wykaz i opis wszystkich bezpieczników, niech to nawet będzie w języku angielskim?
- Nie ma takiej możliwości, nawet gdyby ktoś mógł pomóc.
Miłego weekend'u wszystkim.