A, i poczytać i obejrzeć będzie co ………………..

Luźne temaciki. Bez cenzury ;)
Awatar użytkownika
Tex66
Miejscowość: Mazowsze
Motocykl: Kawasaki VN 2000 Lokomotywa
VROC: 0

A, i poczytać i obejrzeć będzie co ………………..

Post autor: Tex66 » pt mar 28, 2025

Tylku Kolegów loguje się dzisiaj a tu nie ma nic do poczytania, jedynie same „przywitania” w Powitalni które zresztą z przywitaniami mają niewiele wspólnego i kilka starych postów z prośba o pomoc, na które to prośby ich autorzy żadnej merytorycznej pomocnej sugestii nie otrzymali i nie otrzymają, jak choćby ten, mimo że stosunkowo nowy:
viewtopic.php?f=56&t=16264
………. to mówię, zobaczę co słychać na całych tych Facebook'ach Vulcanów, no i jak łatwo się domyśleć, to zwyczajowo wszędzie jedynie handel. Jest co prawda jeden post z prośbą o pomoc, ale minęło 24 godziny i żadnej pomocy więc już jest „historią”.
Żeby było już co poczytać nowego na Forum, a wyboru żadnego nie było, to padło na Facebook'a VN 1700.

I tak, ktoś poprosił o schemat bezpieczników lub przynajmniej ich opis w VN 1700.
Obrazek

Osobiście nie miałem gotowego schematu samych bezpieczników i ich opisu dla VN-ów 1700 bo mi nie było to potrzebne. No to małe doświadczenie, ile czasu potrzeba żeby coś takiego bezinteresownie przygotować i pomóc drugiej osobie, ot tak – zwyczajnie pomóc bo jest się w stanie.
Zajęło mi to niespełna 15 minut, włącznie z tłumaczeniem opisu bezpieczników i poprawą opisów kolorów oplotu na bardziej wyraźną/czytelną oraz wskazaniem graficznie umiejscowienia skrzynek z bezpiecznikami.
Obrazek

- Ale czy ktoś z „grupkowiczów” poświęci 15 min żeby innemu pomóc, a może poświęci przynajmniej 2 minuty aby załączyć mały wycinek z całej instalacji elektrycznej VN 1700 gdzie jest wykaz i opis wszystkich bezpieczników, niech to nawet będzie w języku angielskim?
- Nie ma takiej możliwości, nawet gdyby ktoś mógł pomóc.

Miłego weekend'u wszystkim.
Tex66

Awatar użytkownika
artix
Miejscowość: Inowrocław
Motocykl: VN2k,VN1700 Vaquero,HD Electra
VROC: 38561

Re: A, i poczytać i obejrzeć będzie co ………………..

Post autor: artix » wt kwie 01, 2025

Tex66, jak sam widzisz, ludziom nie chce się poszukać tego czego potrzebują samemu, tylko czekają aż ktoś to za nich zrobi, taki nowy wygodny trend. Osobiście taki stan rzeczy cholernie mnie wnerwia i nie zamierzam nikogo wyręczać w prostych zazwyczaj sprawach. Nawet wklepanie znaku zapytania jest dla niektórych awykonalne, po co zadać pytanie, jak można puścić bączka i niech ktoś bierze się za robotę. Jeżeli było szukane, ale bez powodzenia, bo problemy z angielskim, to w takim wypadku nie ma żadnych przeciwwskazań. Pozdro

ODPOWIEDZ